Байдън - Путин: Какво обсъдиха и за какво постигнаха съгласие?

И Вашингтон, и Москва не търсят нова Студена война
17 юни 2021 09:45, Елка Василева
18
Байдън - Путин: Какво обсъдиха и за какво постигнаха съгласие?
Снимка: БГНЕС

Президентите на САЩ Джо Байдън и на Русия Владимир Путин се съгласиха да започнат разговори за мерките по контрол на ядрените въоръжения и киберсигурността. Това стана ясно след първата им пряка среща като президенти в Женева.

Вашингтон и Москва ще върнат посланиците си, след като бяха изтеглени през март и април, предаде БНТ.

Още по темата

Двете страни ще инициират диалог за стратегическа стабилност, стана ясно след срещата, която продължи около 4 часа.

Разговори за мерките по контрол на ядрените въоръжения и киберсигурността на експертно ниво - за това са се договорили двамата лидери, обявиха самите те след края на разговорите.

Двете държави най-вероятно ще обсъдят мерки за гарантиране възстановяването на Афганистан, Сирия и Либия.

И Вашингтон, и Москва не търсят нова Студена война, затова отношенията им трябва да бъдат стабилни и прагматични.

Спазването на човешките права не доведе до сближаване на позициите. Президентът Байдън обяви, че Вашингтон няма да спре да настоява за това, докато президентът Путин припомни сцените с нахлуването в Капитолия през януари, както и движението "Блек лайвс метър" в САЩ.

По Украйна, Беларус и съдбата на Алексей Навални несъгласията също остават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън голям приятел на Путин излезе Украйна,Потоци,програмата Нов старт,сега това!Изглежда спят в едно легло !
15
1
 
8
 
! Отговори
Болгарia фърст преди 2 години
Ще го обясня на тролствУващите папагали русофили и русофоби: Китай е проблемът, който породи тази среща, защото натрупа пари за да увеличи военната си мощ в това число ядрената и то до такава степен , че на практика да окупира Южнокитайско море, което е основет търговски път и да стартира програмата Път на коприната, да изстрелва марсоходи, собствени космически станции да строи и т.н. Този преблем не може да се реши без да се привлече Русия на страната на Запада или поне без да се смекчи тона.
14
0
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
*** има само в ДСБ по признание на Радан К.Ама били наети от старото ръководство.Тъй ,че троловете са при вас.Останалите сме с мнение във форумите.
13
3
 
4
 
! Отговори
две преди 2 години
деменции
12
0
 
9
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
До до 6В грешка си. Точно защото Русия има приятели от които се страхува САЩ беше тази среща, старателно подготвяна на срещата на Г7, НАТО и САЩ-ЕСА за убийства и т.н. - примитивно е приятелю, така да се каже, САЩ да ги приказва такива по адрес на други държави. Още по-примитивно е да се вярва, че на Русия САЩ може да и казва нещо за разиграване на кон или лебед, ако разбираш каво имем предвид като казвам "лебед", ама едва ли...
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самият факт, че Русия се среща със САЩ вече е успех за Путин. Това е маждународно признание ,че РФ е нещо.
10
1
 
10
 
! Отговори
Болгарia фърст преди 2 години
Ако искате да си правите сами изводите, учете руски и английски и не четете преразкази, а слушайте оригиналите на пресконференциите.Това и за троловете се отнася де - така ще са по-ефективни стига да са достатъчно интелигентни :)))
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ се провалиха тотално.Не искали война.Ама не искали и Русия като велика сила.Не искали Китай да им пречи.Не искали Германия да е друго освен васал.А какво иска света?
8
18
 
0
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
На Путин му беше казано до къде може да си разиграва коня и откъде натам да внимава много. Много дипломатично му беше казано. А пък той си знае. Предвид, че няма нито една приятелска държава в света, която да му симпатизира след целия терор и убийства на всичките си политически критици.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Вашингтон и Москва ще върнат посланиците си, след като бяха изтеглени през март и април"----------------------------------------------------------------------------------------------------------Да бъдем коректни и точни. Факт е, че след нанесената просташка обида от типа "байДжо отговори на въпрос на интервюиращ с ммъхъ", Москва изтегли посланика си от Вашингтон и предложи на посланик Джон Съливан да си тръгне от Москва поживо-поздраво.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо са без маски?! Или ковид е само за простолюдието?!
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен16 са изброените институции, но няма как да му "забрани"На пресконференцията Путин изнесе американска статистика според която най-много кибератаки се правят от американска територия. Така че и двамата носят сериозна отговорност за този проблем.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои неща не се споменаха. Сещайте се за резултата - отговаря на фактическото положение. Например Крим и СП2.
3
0
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Не четеш ли западни медии? И ли само ДНЕС БГ.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са симпатяги! Да ги изпапкаш!
1
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън ПЪРВО се срещна с партньорите си от Запада , за да съггласува с тях общите действията ПО ОТНОШЕНИЕ НА РУСИЯ, и накрая се срещна с Путин и му каза - много си ми симпатичен, ама внимавай в картинката. Изреди му 10 американски институции срещу които му забранява да провежда кибератаки.