Байдън успя да изкара Путин от "бункера" в който се криеше от COVID-19

Посетителите на руския президент се поставят под двуседмична карантина
18 юни 2021 19:34, Нели Христова
152
Байдън успя да изкара Путин от "бункера" в който се криеше от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Вече повече от година хората, които искат да се срещнат с Владимир Путин, се подлагат на двуседмична карантина в руски хотели и санаториуми, за да предпазят 68-годишния президент от COVID-19.

От март 2020 г. мощни бизнесмени, областни управители, пилоти и медицински персонал, доброволците на икономическата конференция и дори ветерани от Втората световна война се карантинираха, за да се срещнат с лидера на Кремъл или дори само да бъдат някъде около него.

Срещата му с Джо Байдън, който обиколи Европа, присъства на срещата на Г-7, а след това бе на срещи с лидерите на ЕС и НАТО, обаче успя да изкара Путин от бункера.

Руският президент не пътува публично в чужбина от избухването на пандемията от коронавирус в началото на 2020 г., като приема чуждестранни лидери в Москва или Сочи и провежда по-голямата част от срещите си с правителствени министри и областни управители онлайн.

Критиците на Кремъл обвиниха Путин за това, че се е подслонил в "бункер" по време на пандемията, тъй като според съобщенията, той е бил защитен от медицински тунели със съмнителна ефикасност, които пръскат посетителите с облак от дезинфектант.

По-късно разследващият сайт Proekt разкри, че Кремъл е построил идентичен офис без прозорци в Сочи, курортен град на Черно море, където според съобщенията Путин провежда срещи, докато се смята, че е в Москва.

Очакваше се това да приключи, след като Путин получи първата си доза от ваксината "Спутник" през март, процедура, която не беше документирана пред камерата, а Кремъл заяви, че медиите ще "трябва да повярват на думата ни".

Но двуседмичният карантинен период остана за много посетители, включително американския телевизионен екип, който се срещна с Путин за интервю преди срещата на върха.

"Оценявам допълнителното време, господин президент", каза Кир Симънс, кореспондент на NBC. "Екипът е в карантина от почти две седмици, така че това интервю е много важно за нас."

Журналистите от руската държавна телевизия също са били изправени пред подобни карантинни мерки.

Бавният процент на ваксинации в Русия доведе до "експлозивен растеж в случаите", според кмета на Москва Сергей Собянин, което го кара да обяви едноседмичен бизнес празник.

Преди пътуването за срещата на върха говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че не е бил ваксиниран, тъй като все още има висок брой антитела от миналата година, когато е преболедувал COVID-19.

"Всички мерки за безопасност са взети изключително сериозно“, каза Юрий Ушаков, помощник на Путин. "От гледна точка на здравето на президентите, както американците, така и ние сме подходили много сериозно към това. Напоследък той няма толкова много лични контакти и затова специалното внимание, което се обръща на тези въпроси, е нормално."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питам се, дали авторите си дават сметка колко несериозно звучи подобна пропаганда?
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам, че група чужди журналисти може да е била поставена под карантина, за да се избегне целенасочено заразяване. Вероятно е част от мерките за безопаснот, така както ги проверяват да не носят оръжие. Само че по американски *** са си помислили, че руснаците правят това с всички, с които Путин се среща.
96
0
 
4
 
! Отговори
хммм преди 2 години
факайте се бе да ви ега в умрелия пишман сайт
95
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде да влиза обртно и повече да не се показва. То и Хитлер накрая се криеше в бункер. Показателно е.
94
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колата на американския президент с бясна скорост е взела завоя близо до бункера, Байдън е изскочил и с няколко удара е обезвредил охраната на бункера, след това с крак е разбил вратата и с две силни американски ръце е извадил Путин от бункера, спасявайки го от мрака и влагата на бункера.
93
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ли измислиха специалистите по антируска пропаганда - "Путин го е страх от епидемията и се крие". Крие се не къде да е, а в бункер. Забравиха да ни кажат на колко метра под земята и колко дебел бетон го пази от вируса. А защо вместо в бункер не го сложихте в подводница... или в някоя полярна база, където вируса не издържа ниските температури. Трябва малко драматизация да е интересно на читателя.
92
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, Путин е излетял на космическата станция и там чака да свърши епидемията. Даже с пропагандата трябва да има някаква умереност.
91
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън-дрън! Включете за някой и друг ден руската телевизия и ще видите колко интензивен е графика на Путин и на колко публични места се появява - няма как да поставят всичко живо там, където Путин ходи под карантина за две седмици. Може и да се е случило с някоя среща, но със сигурност не се изолира до такава степен. Част от антируската пропаганда е подобен материал, още повече, че Путин се ваксинира.
90
0
 
13
 
! Отговори
Лука преди 2 години
С Лукашенко колко срещи имаха вече, а в Беларус от началото на истерията с ковид не са въвеждали никакви ограничения.
89
1
 
11
 
! Отговори
А сега сериозно преди 2 години
Правилното заглавие: 'Путин изкара Байдън от мазето му и си получи каквото искаше.'
88
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Йордан ЙончевКажи нещо за Швеция където никога не имало никакви локдауни, никой никога никъде не е носил маски, никой по никакъв начин не е бил принуждаван да се ваксинира. В ресторанти и къчми хората едва се прескачат и трудно се намират места нито вън нито вътре, учениците си учат, децата си играят на воля и дишат кислород, парковете фрашкани при всеки слънчев ден........
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
голямо заголавие
86
0
 
4
 
! Отговори
Отговорите: преди 2 години
1. 1870 - разцвета на колониалната епоха не става въпрос за Република или свобода или независимост - Става на въпрос как едни колониални сили да откъснат колония от Османската империя. Точка по въпроса.2. Как се поддържа колониален режим - с репресии от всякакво естество.3. Не ! Репресиите никога не са спирали - те бяха почти елиминирани в периода 1945-1990 и възобновени жестоко от 1995 до настоящем.
85
0
 
3
 
! Отговори
Третия въпрос преди 2 години
А след 1990 година тези практики прекратени ли са или се развихриха с още по-голяма сила - визирайки плъха като едвам оцеляващото българско изкуство и литература!
84
0
 
4
 
! Отговори
И виждам : преди 2 години
Една картинка на Салвадор Дали! Тази картинка: https://webstage.bg/istoriya/4034-froyd-v-polimorfna-perverziya-ili-balgarskoto-dete-yadyashto-plah-salvador-dali.html Прочетете статията и текста и искам да си зададете три въпроса: 1. Кой определя Батембергите и Сакскобургите да бъдат съответно колониалните владетели на България против националния идеал - ще питаме ООН. 2. Има ли интелектуалец, артист или творец от учебниците по литература който да не е преследван, тормозен, убит или екзекутиран
83
0
 
5
 
! Отговори
Защото ще ви кажа: преди 2 години
Аз какво виждам - виждам едно глезено арийско детенце, чийто живот беше пощаден през 1945 година и след като е изгонен от несъсществуващата вече страна Царство България е получавало, каквото иска,когато поиска,поради Студената война и идеята, че ще бъде използвано за геополитически цели, като сте забравили определенията за колониализъм и нацизъм както и определението престъпление срещу човечеството. Минете на разходка из гробищата на Република България и много добре си помислете дали са нормални
82
1
 
6
 
! Отговори
Йордан Йончев преди 2 години
Да, Путин се крие в корона-бункер, а португалската столица Лисабон от тази вечер е в пълен локдаун. Горките ваксиноманиаци! С такъв ентусиазъм си набодоха и първа и втора игла, мечтаеха да пътуват по света и да се фукат с лъскавите си зелени сертификатчета, а се оказаха под ключ за неопределено време... и плачат ли плачат! Добре все пак че ваксинираните в Португалия са около 60 %, че ако бяха 100% , а заразата продължава да беснее, хептен щяха да се отчаят психически! Та така за Путин!
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Россия может разместить Посейдоны вокруг США в ответ на блокировку Северного Потока 2.
80
2
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Друго нещо по-глупаво не можахте ли да измислите? Какви бункери? Защо пишете небивалици? Да не сме тревопасни? Тази наша журналистика е някъде далеч в миналото. Заради такива елементарни пропаганди никой не ви вярва!
79
0
 
9
 
! Отговори
Още малко информация преди 2 години
Нямам информация режима от 1945 до 1990 година да е обявен за престъпен от ООН - организацията на обединените нации, докато нацизмът е обявен за престъпление срещу човечеството и тъй като страната Царство България тогава е била съъюзник на нацистка германия и именно "бащата" на лицето Сакскобурготски е вкарал страната в нацистки режим имам един въпрос? Защо на последния нацист от Третия райх му връщате колониално нацистки имоти? Да не ООН да са пратили корпуса омиротворители и да са рекли Да?