Байдън успя да изкара Путин от "бункера" в който се криеше от COVID-19

Посетителите на руския президент се поставят под двуседмична карантина
18 юни 2021 19:34, Нели Христова
152
Байдън успя да изкара Путин от "бункера" в който се криеше от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Вече повече от година хората, които искат да се срещнат с Владимир Путин, се подлагат на двуседмична карантина в руски хотели и санаториуми, за да предпазят 68-годишния президент от COVID-19.

От март 2020 г. мощни бизнесмени, областни управители, пилоти и медицински персонал, доброволците на икономическата конференция и дори ветерани от Втората световна война се карантинираха, за да се срещнат с лидера на Кремъл или дори само да бъдат някъде около него.

Срещата му с Джо Байдън, който обиколи Европа, присъства на срещата на Г-7, а след това бе на срещи с лидерите на ЕС и НАТО, обаче успя да изкара Путин от бункера.

Руският президент не пътува публично в чужбина от избухването на пандемията от коронавирус в началото на 2020 г., като приема чуждестранни лидери в Москва или Сочи и провежда по-голямата част от срещите си с правителствени министри и областни управители онлайн.

Критиците на Кремъл обвиниха Путин за това, че се е подслонил в "бункер" по време на пандемията, тъй като според съобщенията, той е бил защитен от медицински тунели със съмнителна ефикасност, които пръскат посетителите с облак от дезинфектант.

По-късно разследващият сайт Proekt разкри, че Кремъл е построил идентичен офис без прозорци в Сочи, курортен град на Черно море, където според съобщенията Путин провежда срещи, докато се смята, че е в Москва.

Очакваше се това да приключи, след като Путин получи първата си доза от ваксината "Спутник" през март, процедура, която не беше документирана пред камерата, а Кремъл заяви, че медиите ще "трябва да повярват на думата ни".

Но двуседмичният карантинен период остана за много посетители, включително американския телевизионен екип, който се срещна с Путин за интервю преди срещата на върха.

"Оценявам допълнителното време, господин президент", каза Кир Симънс, кореспондент на NBC. "Екипът е в карантина от почти две седмици, така че това интервю е много важно за нас."

Журналистите от руската държавна телевизия също са били изправени пред подобни карантинни мерки.

Бавният процент на ваксинации в Русия доведе до "експлозивен растеж в случаите", според кмета на Москва Сергей Собянин, което го кара да обяви едноседмичен бизнес празник.

Преди пътуването за срещата на върха говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че не е бил ваксиниран, тъй като все още има висок брой антитела от миналата година, когато е преболедувал COVID-19.

"Всички мерки за безопасност са взети изключително сериозно“, каза Юрий Ушаков, помощник на Путин. "От гледна точка на здравето на президентите, както американците, така и ние сме подходили много сериозно към това. Напоследък той няма толкова много лични контакти и затова специалното внимание, което се обръща на тези въпроси, е нормално."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Байдън къде може да се скрие от Посейдон?
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джо Байдън е позор за гражданите на САЩ !Трябва спешно да бъде изваден от офиса и занесен в някой старчески дом с идилична гледка!
76
4
 
2
 
! Отговори
любознателен преди 2 години
До Анонимен 81Това в клуба на АБПФК ли ти го казаха?
75
1
 
3
 
! Отговори
Ама разбирате ли? преди 2 години
Съдът в Страсбург се занимава с нарушения на Международната конвенция за правата на човека - от които нито едно човешко право не е нарушено на "негово нищожество" - което между другото е ощетило хазната със страшно много пари. Съдът на Страсбург не е юрисдикцията си да решава съдбата на имоти, които са построени по време на несъществуваща Българска държава, били са в служба на колониален и нацистки режим. Това е дело за ООН или за Хага или за Нюрнберг. И е най-малкото неетично...
74
2
 
10
 
! Отговори
любознателен преди 2 години
Байдън изкарал Путин от бункера, Путин извадил Байдън мазето- добре че не бе Байдън с три маски, че достатъчно срам и други подигравки насъбра. Дори не посмя да излезе на съвместна пресконференция с Путин, както е прието, за да си спести допълнителен резил. По-важното обаче е- кой, какво спечели от срещата. Ама от журналисти няма да го научите,
73
1
 
1
 
! Отговори
Няма да цитирам: преди 2 години
Няма да цитирам Конституцията, няма да цитирам НПК, няма да цитирам частта за Европейския съюз, където изрично е посочено, че тези правомощия се запазват за държавата - Обвиненията в държавна измяна. И даже това да не е включено, а то е ... как точно виждате това да е държане на държавник, на министър председател,на "цар"-дай си ми куклите, на си ти парцалките - защото така излиза - Вие "гадни комунисти" или ще си ми дадете к'вото е мое (нямам претенции за него) или тука ще стане ада на земята
72
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е единствената страна в историята, която може напълно да унищожи САЩ, за час, и не е толкова важно за колко време, важното е, че може напълно да унищожи САЩ. И САЩ не могат да се примирят, но това си е техен проблем.
71
0
 
0
 
! Отговори
Обръщам внимание: преди 2 години
На тези факти:https://capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2018/04/12/3161779_sudut_v_strasburg_tepurva_statira_deloto_za_carskite/https://capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2018/04/10/3160110_sudut_v_strasburg_shte_se_proiznese_za_carskite_imoti/Когато бивш министър председател на една страна съди тази страна в международен съд - как се води това по НПК? Държавна измяна. Друг въпрос - какъв става съдът ако приеме такова дело изобщо за разглеждане - Съучастник в измяна.
70
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Според днешно проучване в САЩ , 70 процента от американците не одобряват резултатите от визитата на Джо Байдън в Европа!
69
2
 
6
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Байдън изкара Путин,за да си вземе комисионната от Северен Поток и премахването на санкциите на Тръмп срещу Русия.А за това,че корумпирания памперс казаУкрайна няма как да я приемем в НАТО,е получил тлъст бакшиш!
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин управлява Русия, а Байдън е само картичка, фасада, а началниците му пишат какво да говори и как да се държи.
67
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече не заради вируса, а заради тоталната омраза към него пак ще се пъхне. Страх го е да си покаже носа, и където ходи с 1 полк охрана.
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правят мъгла,защото ропотът срещу Комрад Байдън в САЩ става все по-голям ,който спира американските петролни проекти,като Кейстън ,а разрешава тези на Путин-например Северен Поток 2!И децата вече знаят,че Джо е на каишка от Масква и Пекин!
65
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно защо Днес винаги пропускат да си посочат източниците на преписаните "новини"? От къде идва тази информация? Първа проверка за фалшиви новини е проверка на източник. Ако такъв липсва новината моментално минава в графа "фалшиви".
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е успял и да го зарази?
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
bg medii sa offshorna teror mafia
62
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чугунение кратуни кремльофчики......коя га умре следващия ще го оплюе яко и ...давай с новиьим вождам вперьод.....то май и при нас сега е така ....ама нали в президентството находится кремльовский резидент Радева
61
2
 
0
 
! Отговори
Neli,spri da преди 2 години
....pishesh polit.korektni materiali ,zashtoto budish sazjalenie !!! Tsial sviat vijda koi ..koi e i kakvo pravi i moje !!!
60
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ще се пъхне.
59
12
 
3
 
! Отговори
това говори преди 2 години
че руската ваксина е много надеждна....ха.ха.ха.ха