Байдън успя да изкара Путин от "бункера" в който се криеше от COVID-19

Посетителите на руския президент се поставят под двуседмична карантина
18 юни 2021 19:34, Нели Христова
152
Байдън успя да изкара Путин от "бункера" в който се криеше от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Вече повече от година хората, които искат да се срещнат с Владимир Путин, се подлагат на двуседмична карантина в руски хотели и санаториуми, за да предпазят 68-годишния президент от COVID-19.

От март 2020 г. мощни бизнесмени, областни управители, пилоти и медицински персонал, доброволците на икономическата конференция и дори ветерани от Втората световна война се карантинираха, за да се срещнат с лидера на Кремъл или дори само да бъдат някъде около него.

Срещата му с Джо Байдън, който обиколи Европа, присъства на срещата на Г-7, а след това бе на срещи с лидерите на ЕС и НАТО, обаче успя да изкара Путин от бункера.

Руският президент не пътува публично в чужбина от избухването на пандемията от коронавирус в началото на 2020 г., като приема чуждестранни лидери в Москва или Сочи и провежда по-голямата част от срещите си с правителствени министри и областни управители онлайн.

Критиците на Кремъл обвиниха Путин за това, че се е подслонил в "бункер" по време на пандемията, тъй като според съобщенията, той е бил защитен от медицински тунели със съмнителна ефикасност, които пръскат посетителите с облак от дезинфектант.

По-късно разследващият сайт Proekt разкри, че Кремъл е построил идентичен офис без прозорци в Сочи, курортен град на Черно море, където според съобщенията Путин провежда срещи, докато се смята, че е в Москва.

Очакваше се това да приключи, след като Путин получи първата си доза от ваксината "Спутник" през март, процедура, която не беше документирана пред камерата, а Кремъл заяви, че медиите ще "трябва да повярват на думата ни".

Но двуседмичният карантинен период остана за много посетители, включително американския телевизионен екип, който се срещна с Путин за интервю преди срещата на върха.

"Оценявам допълнителното време, господин президент", каза Кир Симънс, кореспондент на NBC. "Екипът е в карантина от почти две седмици, така че това интервю е много важно за нас."

Журналистите от руската държавна телевизия също са били изправени пред подобни карантинни мерки.

Бавният процент на ваксинации в Русия доведе до "експлозивен растеж в случаите", според кмета на Москва Сергей Собянин, което го кара да обяви едноседмичен бизнес празник.

Преди пътуването за срещата на върха говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че не е бил ваксиниран, тъй като все още има висок брой антитела от миналата година, когато е преболедувал COVID-19.

"Всички мерки за безопасност са взети изключително сериозно“, каза Юрий Ушаков, помощник на Путин. "От гледна точка на здравето на президентите, както американците, така и ние сме подходили много сериозно към това. Напоследък той няма толкова много лични контакти и затова специалното внимание, което се обръща на тези въпроси, е нормално."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че Байдън се смили да дойде при Путин да се срещне с него, иначе Русия беше съвсем изолирана.
37
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия прави огромни печалби от повишението на цените на газта и петрола, освен това стана най-голям износител на петрол за САЩ - американците и европейците плащат. Русия има пари и може да си позволи да обяви една семдица ваканция със запазване на заплатите вместо локдаун и полицията да бие и арестува несъгласните както на запад.
36
13
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
путин е във възторг че най после някой от запада го удостои със удоволствието да се срещне със него след продължила изопация.всички западни лидери смятат за досада и безсмисленно да се срещат със путин.но той сам си го прави да е така
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без Русия и Китай нищо не може да се реши в света. САЩ са само фигуранти, бивше величие.
34
1
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Путин не може да се скрие от COVID-19 За един приятел го каэвам
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече ваксинирани са умрели от Пфайзер, отколкото от АстраЗенека.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От западните ваксини хората измират като мухи, от руските ваксини досега не е имало случай на странични ефекто извън описаните а за смърт и дума да не става въпреки че десетки и стотици милиони са ваксинирани по цял свят, дори в Аржентина ваксираните с руската ваксина са повече откокото в Русия.
31
10
 
2
 
! Отговори
до 23 от славянин преди 2 години
Ха-ха-ха, ''Русия единствената страна освободена от западното влияние''! Всички олигарси, грабещи ресурсите на Русия с позволението на бащицата, повечето руски чиновници и депутати, всички руски богаташи имат банкови светки и имоти на запад и всички обикновени руснаци, които имат възможността заминават да работят и живеят на запад и то еднопосочно! Абе вие от кой астероид сте паднали, че пишете такива глупости че ''Русия единствена била свободна от западно влияние''!!!???
30
1
 
4
 
! Отговори
Makedon преди 2 години
Ziv i zdrav da e....... Vecno bratstvo RUSIJA -MAKEDONIJA -BOLGARIJAA....
29
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой знае с кой от двойниците на Путин се е срещнал Байдън.
28
0
 
10
 
! Отговори
Пак преди 2 години
Глупости....
27
0
 
7
 
! Отговори
USA преди 2 години
ЗНАЕ ЛИ БАИДОН ЧЕ ДОЛАРА Е КИТАИСКИ ?
26
8
 
1
 
! Отговори
до 238 преди 2 години
До Анонименти също може да се освободиш от западното вляние като си стегнеш куфарите и на самолетчето за бляднаякакво правиш в този лош западние ще си седим тук и ще му теглим гайлетоохайде и спри да тролиш че дразниш
25
0
 
7
 
! Отговори
111 преди 2 години
Путин ли се крие от ковид? Ми че те 90% от руснаците не вярват в ковид.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нефть за рубли! Мощное ЗАЯВЛЕНИЕ Путина!
23
10
 
3
 
! Отговори
путин преди 2 години
путин се ваксинира с файзер отдавна (ваксина забранена за употреба в блядная рус)сега си житка наляво надясно не седи в бункера само
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия увеличава печалби от петрол и газ, които през юни ще достигнат рекордна стойност от първото тримесечие на миналата година.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И президента на най-великата сила защо е тръгнал и се вдигна чак в Швейцария да се среща с президента на такава невелика сила и всички медии пишват за невеликата сила и само умуват какво е казал и какво ще каже президента на невеликата сила?
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газпром не бърза да увеличи доставките на газ за Европа въпреки че Германия и много страни от ЕС поискаха увеличения на обема с повече от половината. Тук стратегията на компанията е абсолютно коректна и правилна. Газпром печели повече не от продажбата на допълнителен обем, а от увеличената цена.
19
9
 
0
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Само че след поредното обещание на бащицата, че ваксинацията ще си остане доброволна, от 16 този месец в Москва, Московска област, Кузбас и Сахалин местните власти въведоха задължително ваксиниране на поне 60 % от работещите и тежки глоби за всеки работодател, който не ваксинира минимум 60 % от служителите си! Ето толкова струват обещанията на бащицата! А многострадалните руснаци, след повишаването на ''неповишаемата'', според бащицата, пенсионна възраст го намразиха до центъра на Земята!