Меркел и Макрон: Русия е предизвикателство, Турция да внимава

Двамата се срещнаха на работна среща в Берлин
19 юни 2021 15:45, Петя Славова
82

Русия и Турция са във фокуса на срещата между германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон. Разговорите на четири очи може да се окажат последните между двамата лидери, тъй като Меркел ще се оттегли от канцлерския пост след парламентарните избори в Германия тази есен.

На работна среща в Берлин двамата обсъдиха горещите европейски въпроси преди срещата на върха на Европейския съюз следващата седмица. Акцент в разговорите бяха отношенията с Русия, които двамата лидери определиха като предизвикателство за Съюза.

"Русия е голямо предизвикателство за нас, но Русия е и континентална съседка на Европейския съюз. Трябва да гарантираме, че всички хибридни атаки ще бъдат спрени", заяви Меркел, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че е в интерес на Блока диалогът с Москва да бъде поддържан, въпреки сериозните различия по отношение на сигурността и конфликтите в Украйна и Сирия. В тази връзка Меркел благодари на американския президент Джо Байдън за срещата му с руския държавен глава Владимир Путин.

"Всички можем да сме щастливи, че президентът на Съединените американски щати отново създаде климат на сътрудничество, в който, разбира се, всеки трябва да играе своята роля", изтъкна германския канцлер.

Осезаемото напрежение по въпросите за Либия и Сирия между Брюксел и Анкара също влязоха в дневния ред. Френският президент не пропусна възможността да обърне внимание и на провокативните действия на Турция в Средиземно море.

"В отношенията с Турция трябва да се вземат предвид позициите на страните от Европейския съюз - Гърция и Кипър, както и стратегическата позиция на съюза в Източното Средиземноморие, Близкия изток, Либия и Кавказ", посочи Макрон.

Двамата обсъдиха и пандемията, като призоваха страните членки от Европейския съюз да координират по-добре политиките си по отварянето на границите за летния туристически сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
12
 
15
 
! Отговори
Осман преди 2 години
Турция много внимава...особено в сирия либия и нагорни карабах ! ТИЯ СИ ВЪОБРАЗЯВАТ ЧЕ ТУРКИЙЕ ГИ БРЪСНЕ ЗА НЕЩО...ОЩЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА ВЕЛИКИ...НЕ СА РАЗБРАЛИ ЧЕ ГИГАНТЪТ СЕ Е СЪБУДИЛ ....21 ВЕК Е ВЕКЪТ НА ВЕЛИКИЯ ТУРАН....ОТ КИТАЙ ДО ВИЕНА....ВАХ ЕС ВАЙ.....
29
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУСИЯ Е НЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО А 300-ГОДИШЕН ФАКТОР В ИСТОРИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯТ КОНТИНЕНТ, А ОТ 1945 ГОДИНА - НЕОТМЕНИМ ФАКТОР В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ. СЪЖАЛЯВАМ ДОМОРАСЛИТЕ САКСИЙНИ ПОЛИТИЦИ, НО ТОВА Е ИСТИНАТА И КОЙТО НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА С НЕЯ, ПОРАДИ НЯКАКВА КОНЮНКТУРА Е ПРОСТО ПОЛИТИЧЕСКА ЕДНОДНЕВКА ОСЪЩЕСТВЯВАЩА ПОЛЮЦИЯ ВЪРХУ МОКЪР ПЯСЪК.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глей Микрончо кви индийски приветствия е усвоил след шамаросването.
27
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българския селянин е закърмен с комунизъм и любов към Русия ... затова сме на това положение. След 30 години когато и последния който си спомня комунизма си отиде - чак тогава можем да започнем да се оправяме.
26
17
 
11
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
До Анонимен....руски..... да освобождаватРуските роби винаги са били роби. Робите не могат да освобождават, путлераст!
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сънливият байДжо създал климат на сътрудничество?! А руският президент само до него стоял, мълчал и тези тук срещналите се изведнъж проумяли, че Путин е предизвикателство. Дания спря норвежката газова тръба за Полша и последната веднага реанимира уж руска кибератака и диво започна да ръчка Германия и Франция да измислят нови санкции срещу Русия под кодовото име "Русия е предизвикателство".
24
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво за Сирия? Според вас Русия трябваше да остави борците за демокрация и справедливост да режат глави ли? За много по-малко сте съсипвали цели страни. А там като че ли това беше в реда на нещата.
23
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не стане пак руски генерали да освобождават освен Берлин и Париж XD
22
13
 
5
 
! Отговори
Баба Ванга преди 2 години
До До 26 Баба ВангаГоспод си знае работата чедо! Всички ще ни прибере. Ама Путин и путлерастите ще бъдете от лявата му страна!
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
одвен за русия и турция друго незнаят да говорят от ес и сащ,явно двете страни ги боцкат здраво отзад
20
1
 
10
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
И тук на четири очи. Все на четири очи си говорят. Някакво четириочие владее света.И за какво са избрани от хората ? Да си шептят.
19
3
 
8
 
! Отговори
До 26 Баба Ванга преди 2 години
По всичко личи, че ти ще легнеш преди него !
18
13
 
3
 
! Отговори
Мега хейтър преди 2 години
Путин влезе в Швейцария да копа пари и му закопаха психогърфрендката (шеърната) при това.Очакваме продължението, следващ е самият путин
17
2
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Аейесектер бе
16
21
 
7
 
! Отговори
Баба Ванга преди 2 години
До СловянинСвето ке стане по добър когато Вовата легне до Владимир Илич в мавзолея!
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меркел добре се ориентира в Близко бъдеще ще доминира Китай но в далечно Русия. Всички виждаме как се повишават цените на ресурсите и падат цените на индустриални продукти които се продават в по малки количества заради конкуренцията.Китай не трябваше да удря криптото .Това може да смени режима като се сменят поколенията след 10-15 години.Така или иначе криптото помага на хората да се защитят от рекета на държавите и да запазят потребителските си качества. А не само количеството на народа е важно
14
2
 
6
 
! Отговори
Киев преди 2 години
Естония са буквално московската школа на историята
13
0
 
4
 
! Отговори
Гошо тъпото преди 2 години
Какво като Сатанишев слуша Дянков по цял ден, то и аз го слушам по цял ден, ние буквално за социалистически икононисти не сме чувАли, и по цял ден ни бае като гейска шехерезада Дянков
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците мразят Меркел, те въобще харесват ли Германия?
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция е ясно с какво пречи на Франция, но с какво Русия пречи на Меркел?!