Болните от COVID-19 в Русия се множат: Каква е истината за Sputnik V

Защо повечето руснаци не искат да се ваксинират?
20 юни 2021 19:35, Нели Христова
193
Болните от COVID-19 в Русия се множат: Каква е истината за Sputnik V
Снимка: БГНЕС

Повечето руснаци не искат да се ваксинират, особено пък със Sputnik V. Но инфекциите растат и болниците са почти препълнени. Затова властите въведоха задължителна имунизация в Москва и признаха, че са безсилни, съобщава "Дойче Веле".

Като изключим едномесечната карантина в Москва и още няколко други региона, от вече цяла година Русия се държи в пандемията по-различно от другите държави в Европа: всички хора работят, на много малко места е наложен строг режим за носене на маски, от масовите прояви отпаднаха само политическите, и то предимно онези, които не са на управляващата партия на Владимир Путин.

Русия премина през пандемията доста спокойно, макар че смъртността беше висока. В Русия оставаш с впечатлението, че още малко и вирусът съвсем ще си отиде. Допреди седмица темата за коронавируса беше съвсем периферна, макар че от средата на март заболеваемостта отново нараства.

Според експертите, точно тогава е била внесена и опасната Делта мутация, която първоначално беше открита в Индия. Под предлог, че трябва да пазят страната от тази мутация, властите спряха полетите до редица страни, в това число и до много популярната туристическа дестинация Турция, но самолетите до Индия продължиха да си летят.

Ситуацията е лоша и продължава да се влошава с бързи темпове. И ако това продължи така, до няколко седмици в Москва ще свършат свободните легла в интензивните отделения. На този фон бе взето решение за задължителна ваксинация, макар то засега да се отнася само до част от жителите на руската столица.

Съдейки по обществените нагласи, повечето хора категорично не желаят да бъдат ваксинирани - особено пък с наличната ваксина.

За правителството беше по-важно Русия да е първата страна, която има готова ваксина, отколкото да я изпробва надеждно; то манипулираше статистическите данни и с пропагандни методи започна да дискредитира чуждите ваксини, като по този начин подкопа и доверието към самите имунизации, пише Александър Плюшчев - журналист от радиостанция "Ехото на Москва".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 158 Явно си специалист по всичко и виден кремлинолог - словаците дадоха спутника за изследване в сертифицирана лаборатория в Унгария и унгарците потвърдиха, че всичко с ваксината е наред и в момента в Словакия ваксинират със Спутник В - те са купили 1 млн дози. А ти разпространяваш някакъв фейк, защото си швейк
130
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината я казаха в Словакия мисля че беше? Когато Sputnik V се оказа вода и сол.Бляяяяяяяяяяяяяяяяяяяд
129
3
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Истинската причина е, че почти не ползваха маски, които предпазват от всички видове и щамове вируси. Точно така преди 100 години са преборили и Испанския грип.
128
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четете новини на руски и на английски. Новините тук не са читави. В повечето няма нищо вярно. Като тази.
127
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 153 Стига си плямпал глупости, разбирачо, едно, че си лошо образован, второ, че си лошо информиран, ами си седнал да поучаваш другите и да философстваш. Ще се отровиш в собствената си злоба. От Русия взимаме каквото ни трябва - газ, твелове, метали, нефт. Много ти пречи козирката на каскета ти, че ти ограничава хоризонта. Не ни трябват полуграмотни "разбирачи".
126
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 142 --- Да, това е истината. Не познавам нормален човек да се е имунизирл със "СПУТНИК V" или "Пальот 25", дори и лаладжиите от БКП-БСП, дето искаха да им внасяме съмнителните ваксини. От Русия и отрова не трябва да се взема. Може да се окаже, че не действа пълноценно, като Новичок.
125
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ли неудобно да се лъже брутално така в еропската скупщина каквото и да значи това.
124
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо май това е фалшива новина ще проверим тази работа.
123
6
 
19
 
! Отговори
Сланина и Зурла преди 2 години
Ааа...най накрая разбрах зашо е тоя вий и загриженост за ковид в Русия ..То за ваксините идело рееччч!Хехеее..жалки ***!
122
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болните се множат, но ще ги пускаме като туристи в България щото едни хотели на мутрите да не кибичат празни и да наливат туристи. Като се множат да затварят полетите, а не да им плащат по 90 евро на седалка субсидии!
121
8
 
19
 
! Отговори
Петърчо преди 2 години
Предполагам че и във "великата" Британия също използват Спутник та затова и там има ръст на новите случаи с коронавирус? Не е лошо това да се критикува Русия лошото е когато в критиките няма и елементарна логика.
120
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В англия се множат повече... бих попитал каква е истината за вакcините като цяло??
119
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината за Спутник е отдавна известна. Руснаците я знаят, затова не искат да се ваксинират с него, а Русия е бедна и не може да си позволи да закупи качествени ваксини.
118
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 127 Еми значи ще умреш 80 годишен, а не 50. Кво повече искаш?
117
9
 
7
 
! Отговори
Ваксина за Хламидии? преди 2 години
Кога ще пуснат ваксина срещу хламииди. Над 70% от жените са носители и не може да се прави безопасен секс.
116
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там където има повече ваксинирани, има по- голям ефект. Независимо от ваксината. Справка виж графиките по държави!
115
2
 
19
 
! Отговори
дърт преди 2 години
Напълно ваксинирани:в България - 10.46%в Русия -10.43%
114
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където се разпространи индийския щам, новите случаи бързо се разпространяват. Така стана във Великобритания, после в Португалия, сега и в Русия.
113
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак плюят, пак пропаганда от типа на запад всичко е зелено и палми на изток е лошо.
112
11
 
16
 
! Отговори
... преди 2 години
Има ли още кандидати за Спутник V?...