Отказваш ваксина в Русия - изпращат те в неплатен отпуск

Руските власти направиха имунизацията задължителна
20 юни 2021 22:45, Нели Христова
114
Отказваш ваксина в Русия - изпращат те в неплатен отпуск
Снимка: БГНЕС

Служителите, отказващи да се ваксинират срещу Ковид-19 в региони, където това е задължително, могат да бъдат изпращани в неплатен отпуск. Това обяви руският министър на труда и социалната защита Антон Котяков на фона на галопираща епидемия и бавна имунизационна кампания, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ако здравните власти в даден регион направят ваксинацията задължителна за определени категории работници, неваксиниран служител може да бъде освободен", е казал Котяков пред руски медии вчера. Изказването му е препечатано днес от проправителствения канал Телеграм и цитирано от АФП.

По думите му тяхното отстраняване от длъжност ще продължи, докато е валидно постановлението за задължителна ваксинация.

Изправени пред скок на случаите, тази седмица Москва и околността първи в Русия направиха ваксинацията задължителна за работниците в сектора на услугите.

Оттогава още седем общини, включително Санкт Петербург и неговият район, са взели подобни мерки, според руските медии.

След два последователни дни на черни рекорди, Москва регистрира днес лек спад до 8305 случая за изминалите 24 часа. Това все още е доста над равнището отпреди повече от две седмици, когато случаите бяха около 3000 на денонощие.

Властите твърдят, че това огнище се дължи на варианта Делта тръгнал от Индия, който засяга близо 90 процента от новите пациенти, според кмета Сергей Собянин.

Междувременно в Санкт Петербург броят на новите случаи надхвърли 1000 за 24 часа за първи път от края на февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютна пропаганда срещу Русия. Втора такава статия само за няколко часа. Смешни сте вече с това плюене, но последния се смее най-добре.
7
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТО Друго си е да живеем под многополово ,джендърско управления ,нашмъркани и алкохолизирани ,а ?
6
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Израел ваксинираха над 5.1 милиона хора и преди дни уж свалиха маските. От днес отново са въвели маските защото масово са поразени хората от нов щам на вируса. Така, че това с ваксините е много странно. Като се ваксинират хората не е гарантирано, че няма да носят заразата-напротив могат да са като безсимптомни носители.
5
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че бяха нашите братя американците да ни освободят от руско робство!
4
16
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че в ЕС да не би да е различно - не си имунизиран, започва да ти е сложно с пътуванията, с някои работни места, където изискват 100 % имунизирани и какво ли не друго. Само че когато това се случи в Русия го виждаме, а когато е в ЕС сме слепи.
3
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин не е чел инструкциите на производителите на ваксини. Прозводителите не казват, че ваксинираните не се разболяват и не разболяват другите.С ваксинита само обещават да не легнете на специалните легла с апаратурата за кислородно дишане.Ваксинираните могат да се разболяват и да разболяват другите. Вакснината обещава единствено да не стигнете до смърт.
2
16
 
27
 
! Отговори
Болярин преди 2 години
С или без ваксина, пак може да заразяваш или да се разболееш. Смисъл от тези ваксини към момента няма. Докажете най- добре кой е виновникът
1
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма право да кара хората насила да се ваксинират.