Москва: САЩ да се откажат от военни действия в Черно море

Ученията Sea Breeze – 2021 ще се проведат от 28 юни
23 юни 2021 09:23, Елка Василева
145
Москва: САЩ да се откажат от военни действия в Черно море
Снимка: архив, БГНЕС

Многонационалните военни учения Sea Breeze – 2021, които ще се състоят на територията на Украйна и в акваторията на Черно море от 28 юни до 10 юли „поощряват милитаристичните настроения в Киев“ и Москва призовава САЩ и съюзниците им да се откажат от отработването на военни действия в региона, предаде ТАСС, цитирана от БНР. Това се посочва в изявление в Тwitter на посолството на Русия във Вашингтон.

„Мащабът и явно агресивният характер на ученията Sea Breeze изобщо не съответстват на реалните задачи по сигурността в Черноморския регион“, подчертават от дипломатическата мисия. И предупреждават, че дадените маневри „повишават риска от непреднамерени инциденти“.

„Настоятелно призоваваме САЩ и техните съюзници да се откажат от отработването на военни действия в Черно море. Всички възникващи проблеми в региона може да бъдат решени от черноморските държави без „налагане“ на външна помощ“, изтъкват още от руското посолство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
3
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
И ПАК НИТО ЕДИН БЪЛГАРСКИ УПРАВНИК ИЛИ КАНДИДАТ ДЕБЕЛОГЪЗЛЯК НЕ КАЗА НИЩО ЗА ШУМОТЕВИЦАТА В ЧЕРНО МОРЕ
113
2
 
2
 
! Отговори
so so преди 2 години
Украйна трябва да бъде подкрепена.Ама пада им се - кат' не четат кремльовска прАпаганда!
112
4
 
5
 
! Отговори
Toto преди 2 години
"Всички възникващи проблеми могат да бъдат разрешени от черноморските държави".....Като проблема в Крим ли?Русофилството е диагноза.
111
4
 
0
 
! Отговори
Боневa преди 2 години
Акустират, клечат и пълзят сякаш някой дебнат. Баба Гицка живееща сама в някое селце. Да и изкарат акъла, като на онези работници в цеха.Из този пущинак ,нямат враг.Белята си дирят!Лошо ,че може да я намерят ,ако много се престарават.Навремето Борис III казва ''Не се страхувам, защото съм в ухото на мечката,а там никой не смее да бърка.'' Американците лазят в ухото на мечката ...и скоро меца ще я засърби и ще се разяри.
110
4
 
5
 
! Отговори
Боневa преди 2 години
Тези какво са залазили по нашите брегове? Цял САЩ им отесня, територия на половин континент имат, без да броим Аляска.Провеждат тренировка в реални бойни условия. Защо?Не виждам Холивуд да снима филм.Всичко е съвсем реално и истинско.
109
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никви такива, Украйна трябва да бъде подкрепена.
108
4
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ ПОДИГРАВА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СЪС ПОСМЕШИЩЕТО ФАЩ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!
107
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
искам балканите и черно море да се превърнат в зона на мира и дружбата безвоини и конфликти учения в арктика видяхме до какво водят учениятав българия стрес смърт и сълзи
106
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 2 години
и ето как например може да завърши "отработването на военни действия в Черно море" - "Руски кораби откриха огън срещу британския разрушител Defender, Су-24 го бомбардира".Това, разбира се, е възможно най-мекия вариант
105
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черно море е натовско море.
104
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 2 години
ами нека си "отработват" колкото си щат "военни действия в Черно море".Те и нацистите бяха ги "отработили" преди 80 години. Ала добре се знае какво стана... Добре е разните му там 'барабароски' да си спомнят за операция "Багратион", която е започнала точно на днешната дата и точно от Беларус, на която сега се напинят да налагат "санкции". И да преценят, че ако преди от Беларус до Берлин танковете и катюшите са стигали за 11 месеца, сега ракетите ще им се стоварят за по-малко от 11 минути
103
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черно море е също така на България, Румъния, Турция и други. Т.е. Сащ и цялото НАТО МОЖЕ ДА СИ ВЛИЗА СПОКОЙНО. Гомор да не се прави се едно е тяхно
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Реципрочно Ами, да направят. Ще е забавно да видим какво ще "оттренират". "Предотвртяване на дебаркиране на американски туристи за пушене на пури" може би? :))))
101
0
 
8
 
! Отговори
Реципрочно преди 2 години
Кво толкова - Руснаците да си направт едни учения с Куба в Мексиканския залив и да срвняваме призивите и отзивите в новините!
100
1
 
7
 
! Отговори
Interesno преди 2 години
Тия учения в коя категория са - "агресивна Русия" или 'миролюбив запад'?
99
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ха-ха-ха Така и не разбрахме, защо руските слуги постоянно опяват, че самолетите ни били скъпи. Никога не съм виждал едно детайлно сравнение да видим кои са "по-евтините". Само общи завоалирани опорки. Това не ме учудва де, те така са свикнали.
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истината "Навремето гръцката граница не можеше да се мине защото стреляха на месо, сега не може да се мине защото има задръствания!" Комунистическата логика казва, че е същото, защото пак не може да се мине. :))))))))))))))))))))
97
4
 
7
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 2 години
До анонимен 108/Я първо провери през коя година България влиза в НАТО, през коя година в ЕС, пък тогава направи действието събиране! Щото по твоята логика излиза, че сме били в НАТО и ЕС по времето на Жан Виденов, когато фалираха банки и нямаше хляб! Както винаги съм казвал :Социализма и алкохола не са простили на никого!!!
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 106 Хич не се "питам". Знам ви и калчицата под ноктите. Това беше риторично изказване.
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Само питам Ееее, ти искаш да каже нещо срещу Русия ли? Я чай, де!