Путин обвини НАТО, че отказва диалог с Москва

Изрази безпокойството военната мощ на Алианса до руските граници
23 юни 2021 15:35, Елка Василева
91
Путин обвини НАТО, че отказва диалог с Москва
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин изрази безпокойството си от увеличаването на военната мощ на НАТО в близост до руските граници и обвини Алианса в отказ от диалог с Москва.

В обръщението си към участниците в деветата Московска конференция по международна сигурност президентът Путин заяви: „Не може да не ни безпокои непрекъснатото увеличаване на военния потенциал и инфраструктурата на НАТО в близост до руските граници. Както и това, че Алиансът отказва да разгледа конструктивно нашите предложения за деескалация на напрежението и намаляване на риска от непредвидими инциденти“, каза руският президент, цитиран от БНР.

Руският лидер изрази надежда, че в крайна сметка ще надделеят здравият разум и желанието за развитие на конструктивни отношения с Русия.

По думите му политическата воля и готовността за компромиси могат да доведат до положителни резултати.

Като нагледен пример той посочи решението на Русия и на Съединените щати да удължат до 2026 г. действието на Договора за намаляване на стратегическите настъпателни оръжия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига си се молил за диалог с нато. На руснаците това не им харесва, затова ти пада поддръжката. Следващия път когато военен кораб на нато влезе в руски води или го задържате или го топите. Но просто така да го оставяте да се изниже -- целият свят щеви се смее.
62
11
 
8
 
! Отговори
путин х....о преди 2 години
Путин = Хитлер на 21 век
61
17
 
9
 
! Отговори
слава на НАТО преди 2 години
НАТО с убийци, терористи и окупатори не преговаря... само ги бие.
60
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бясното кремълско джудже разбира само от чепата тояга.
59
6
 
1
 
! Отговори
ГОЛЯМ СРАМ преди 2 години
Путин да докладва как НАТО окупира без един истрел Берлин,Варшава,Прага<братислава,Вилнюс,Рига,София,Букурещ а преди години и КИЕВ .В Москва даже след окупирането на КИЕв не реагират ..
58
12
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
нато на тор и всизко ще се дойде на мястото!
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Христов Не, не си от никакви атлантици. Но определено си от неграмотните и некадърните. Опитваш се тука с обичайните за комунистите тактики, но ти е много повърхностна подготовката (може и сам да си се опитвал, щото със сигурност не е систематична,това сме го проверявали).
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Христов Веднага побърза да потвърдиш наблюденията ми. Дето се вика, копай си, не ми пречиш. Честно казано, не мисля, че някой те приема насериозно, но ако го прави, си е за негова сметка. :)
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин "Че те Ерджолан и Жужи на българска територия си партнират! Защо трябва да е или единия или другия: той и за двамата върши едно и също!
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Христов "Не са опроки". Опорки са другарю. Личи ти по това, как не ги сменяш със седмици. Понякога просто пропускаш кога трябва да смениш и тогава лъсва колко си неадекватен, защото ръсиш неща, които нямат нищо обще с темата. Днес излезе за малко извън тоя режим по въпроса за двойките от един и същи пол и стана за смях. Намери си някаква истинска работа.
53
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До 64 Ицко, аман от руски матрьошки! Една и съща песен циклиш, че да си помисли някой че е случайно! За кого работиш, за Ерджолан ,или за Кремълското Жуже? Друг вариант...няма!
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО, отказва диалог с Москва но Москва показа че може да води диалог с НАТО - я как си пообщуваха покрай Крим :):)
51
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"САЩ И ГЕРМАНИЯ изграждат единен фронт срещу провокации на Русия срещу Украйна" Мдаааа. Джуджи е усетил накъде дyха вятъра, затова разиграва тия циркове с фейк нюза.
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Христов Много е лошо, когато работиш само с опорките. Проличава, как ти дърпат конците. :)
49
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Играта е много проста: съдейки по фейка, който Русия току що разигра и последвалото "обвинение" на другаря Путин, е ясно, че Русия продължава да няма никакво намерение да води конструктивен диалог, и възнамерява да пордължава агресията си срещу всичките свои съседи. С оглед на това НАТО е ДЛЪЖНО да пордължи усиленото си стиковане за посрещане на всяка потенциална руска агресия срещу нейни членки или асоциирани приятелски държави. Останалото е пушилка за русофили наивници.
48
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя фашист и убиец няма ли да млъкне най-сетне?
47
7
 
5
 
! Отговори
Петата американска преди 2 години
Петата папагало-американска колона е напрегната на макс. Интересно защо?
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 54 Еми къде щеше да е по добър света, ако не се лаеха помежду си 2-те Велики сили :)) Американците осъзнаха, че единствения равностоен противник са Раша, не вървеше работата с талибаните, та се върнаха в началото :)) Все пак за да имаш развитие ти требва достоен враг, не става само с бин Ладен :))
45
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Армията на САЩ е най-многобройната а едно от нейните главни оръжия които тя използва в политическите спорове това са самолетоносачите. Тези подвижни самолетни площадки превъзхождат като военна мощ дори армиите на някои страни. Но от както Русия разработи хиперзвукови оръжия които не подлежат на никаква противовъздушна отбрана и Посейдон, Русия вече е в състояние с един залп да потопи всички самолетоносачи на САЩ.
44
9
 
13
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Путин се моли за преговори ама никой не му обръща внимание