Руски военни откриха огън по британски кораб в Черно море

Разрушителят навлязъл в руските черноморски води
23 юни 2021 15:28, Елка Василева
325
Руски военни откриха огън по британски кораб в Черно море
Снимка: архив, БГНЕС

Руски военен кораб е открил предупредителен огън срещу разрушителя от британския кралски флот HMS Defender, след като той е навлязъл в руските води на Черно море, а руски военен реактивен самолет е хвърли бомби по пътя му като предупреждение, заяви руското министерство на отбраната, цитирано от Интерфакс.

Британският военен кораб -разрушител е напуснал руските черноморски води, след като преди това е навлязъл на цели 3 километра (2 мили) на руска територия, посочва още Министерството на отбраната на Русия.

"Есминецът е бил предупреден, че ще бъде използвано оръжие, ако наруши границата на Руската федерация. Той не е реагирал на предупреждението, след което са били дадени предупредителни изстрели", се казва в съобщението.

Според Министерството на отбраната руски бомбардировач Су-24М е хвърлил четири осколочно-фугасни авиационни бомби като предупреждение по пътя на британския разрушител. След това британският кораб е напуснал руските териториални води.

Инцидентът е станал в северозападната част на Черно море, информира Интерфакс, цитирана от Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
1
 
3
 
! Отговори
ОНЗИ преди 2 години
РУСИЯ официално заяви че в тези военни учения на НАТО в Черно море България се разглежда от руска старана като ФРОНТОВА ДЪРЖАВА !!! Това е страшно - при втори подобен инцидент някое посейдонче може да излети към нас !!!??? Тези ду..пен..ца от Герб ще си отидат при имотите в чужбина - А НИЕ .... !?!?!?!
248
2
 
6
 
! Отговори
274 съм преди 2 години
До обърнатото палче. И защо така, може да се обидя!Пиша проверени неща. Сега, за да те развълнувам още с руската мощ в Черно море чети: повече от дузина МиГ-31 са в бойно дежурство с хиперзвуковите маневриращи "Кинжал". Един изстрел - един кораб! Без значение дали е HMS или USS! На летищата в Крим са дислоцирани свръхзвукови бомбардировачи Ту-22 МВ и Су-34. Няколко батареи С-400, "Панцырь" и "Бастион". Жална му майка на който изстреля една ракета срещу РФ! Это Россия, детька!
247
4
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Все са ми тая и руснаци и британци. Пука ми за Кралство Франция,Кралство Италия и без всякакво съмнение за Царство България . Крим е Кубратов и Български...Цяла Украина е изконна Българска земя. Факт ! Русйо-украинските врагиве на Царство България да престанат да се правят на ударени с чехъл. Бели турци смотани !
246
2
 
5
 
! Отговори
От ВВС преди 2 години
Капитанът на HMS "Defender" се казва OWEN! Четете го както ви харесва! Лоциите му са много стари и другият път ще изпищи, заедно с морячетата! А, и с военния кореспондент, който се е наврял да се повози и спечели някой фунт!
245
13
 
2
 
! Отговори
натовец западняк преди 2 години
Повръща ми се от кремълски русофилски предателчета. Трябва да ги потопим в Черно море заедно с руските гемии
244
4
 
5
 
! Отговори
До анонимен 270 преди 2 години
В Русия памперсите са нещо непознато. В американски филм таткото чака 7-годишната си дъщеря да си вземе памперсите, за да пътуват. А известният Аркадий Галкин показва шоу с талантливи деца, по на 4-5 години и очевидно те не познават това изделие.Гемиите на ЧФ започват с крайцера "Москва" - най-мощния кораб в света, есминците тип "Адмирал Ессен", 6 свръхтихи подводници клас "Варшавянка", два змея на въздушна възглавница, 105 км/ч, опасни дребосъци тип "Буян" и "Каракурт" с ракети "Калибр"
243
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такава държава която да се на Русия ,ако бяха ги потопили ,ще е назидание за еврогейовете да се знаят мястото
242
12
 
3
 
! Отговори
запасняк преди 2 години
С нетърпение чакам да се почне войната срещу Русия. Омръзна ми да слулам как руснаците се оравят на велики. И с едно самочувствие , че са най важните в света, а нямат какво да предложат
241
6
 
7
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 2 години
А памперси пускат ли им?
240
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин изпрати всички свои ботове на този сайт
239
19
 
18
 
! Отговори
путин х-о преди 2 години
Украински Крим. Путин = Хитлер на 21 век
238
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама англичаните казаха, че е не имало нищо подобно. Ко праим, а!? Днес, СССР или ЮКей? Къде е истината?
237
27
 
20
 
! Отговори
nb преди 2 години
България е в НАТО незаконно..............там ни вкара един антибългарин и ционист........Соломон Паси.............един лигав ревльо, който се фукаше с един стар и грозен трабант..................без референдум членството на България в НАТО е незаконно!!!!
236
20
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново повод да лаят колко агресивна е Русия. Питам се какво щеше да стане ако руски кораб беше навлязъл в британско териториални води.
235
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англия е само един остров!!!!................така казват братята-руснаци..............и са много прави................мястото на България е с Русия!!!!
234
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крим е руски и ще остане руски..............свикнаха ли западните лицемери и слугите им в България???
233
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гадните англичани какво правят в Черно море???Да се махат веднага...............иначе ще ядат бой от братята-руснаци!!!
232
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сори, но някои путинисти сте (този път буквално) болни, тази ваксина, аз не зная какво днк си добавяте, обаче не е на автентичната идея за препарат срещу ковид. И какво общо има британския кораб, и бомби? Може да им е станало лошо и да са изпуснали кормилото
231
0
 
0
 
! Отговори
:fckoff преди 2 години
Всички.., 3rd gradeФактите, 5-7 клас история
230
10
 
4
 
! Отговори
:fckoff преди 2 години
Крим е автономна руска република, а че Станишев се дефаморси, .... Aз не разбирам какво ме интересува че си няма с какво да се занимава и е депресиран.