Москва: Делото срещу Малинов - срещу несъгласните с антируската истерия

Лидерът на „Русофили“ се застъпвал за добросъседство с Русия
Обновена: 25 юни 2021 16:17 | 25 юни 2021 16:15, Елка Василева
74
 Москва: Делото срещу Малинов - срещу несъгласните с антируската истерия
Снимка: архив, БГНЕС

Делото срещу председателя на българското национално движение "Русофили" и ръководител на политическата партия "Възраждане на отечеството" Николай Малинов, който е обвиняван в шпионаж, е предупредителен сигнал за онези, които не са съгласни с антируската истерия и които се застъпват за идеята за добросъседство с Руската федерация. Това се казва в изявление на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, разпространено днес, предаде ТАСС.

Още по темата

Захарова припомня, че следствените действия по отношение на Малинов, който е и последовател поборник на укрепването на дружбата и сътрудничеството между Русия и България, са започнали още през септември 2019 г.

"Тогава той беше арестуван, неговото жилище беше обискирано. Междувременно и досега не са обнародвани никакви доказателства за вината му", казва Захарова.

"Създава се трайно впечатление, че около лидера на "Русофили" целенасочено се нагнетява нездрава атмосфера", добавя тя.

"Всички признаци говорят, че става дума да се даде ясен предупредителен сигнал на всеки, който не е съгласен с антируската истерия, която е обхванала "евроатлантическия свят", и на всеки, който се изказва за добросъседство с Русия", посочва Захарова.

За голямо съжаление, по думите на Захарова, наложената от Запада конфронтационна логика в международните отношения продължава да заглушава всякакви зародиши на нормална логика, трезво и суверенно разбиране на истинските национални интереси.

"Остава да разчитаме, че правосъдието в някои страни няма да обслужва политически поръчки, да играе ролята на средство за разчистване на сметки с инакомислещите", заключава говорителката на руското външно министерство.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
3
 
! Отговори
мераклия преди 2 години
Тази като я гледам и се възбуждам.
58
2
 
2
 
! Отговори
факт преди 2 години
Засега, Русия е беден съсед, суровинен придатък на Китай. В китайските учебници обаче се учи за "несправедливите договори" които китайците са принудени да сключват с Русия след Опиумните войни. Великобритания върна Хонг Конг, но Русия не предвижда такива действия. Затова Англия ще е съюзник, а Русия ще си го получи.
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква антируска истерия бе тов. Захарова? Вече и децата в България са наясно, че Малинов е руски шпионин.
56
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато дикатаурите почнат да превъртат едни и същи неща по 200 пъти, всички спират да им обръщат внимание и ги гледат с подигравка. Руснаците си говорят сами. :)))
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука има някаква интринга ! Сто процента
54
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно им е мил Малинката Щом го правят на въпрос А той един миличък горкия
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нищо новоПлати си една екскурзия до Байкал например,*** и виж за какво става дума!Преди месец бях там и нещата ги видях с очите си!А ако ти кажа какво видях в Сахалин с демонтираните жп линии,продадени за скраб,направо ще ме изкараш "мръсен американски фашист"!Айде със здраве!
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А друго нещо не каза ли ? За мен не пита ли ?
51
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тая пак звездите и говорят.
50
3
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До до 27: Това, което си писал, не че го знаеш, а си мислиш. че го знаеш. Няма "масово заселване на китайци в Сибир". И за какво да има? Колкото у нас има хора, които искат да се преселят от града на село. Китайците в Сибир са десетина процента от общият брой на населението. Много повече от тях искат да отидат в Москва например, а още повече - да емигрират САЩ.
49
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Перманентно пияна. На алкохолиците винаги им се привиждат заговори, мислят си, че всички са срещу тях, постоянно говорят за предателство, готови са да отмъщават, тресе ги параноята. Който познава алкохолик знае за какво говоря.
48
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дъртата чанта пак е пребозала с препарат за вана.
47
10
 
19
 
! Отговори
няма да стане преди 2 години
За Русия да си приятел означава да си послушко!Иначе си враг!
46
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предпочитам да се мъчим в европейския съюз отколкото да живеем пак евразийския "рай" и на, който не му харесва чемодан вокзал Сибир
45
1
 
9
 
! Отговори
до 27 преди 2 години
Знам!Знам за въглищните мини,дето ги закриват по цяла Русия!Знам за рудниците за молибден и волфрам на Чукотка,които също не работят!Знам за обезлюдяването на Сибир,и масовото заселване на китайци!Знам за многохилядните градове,в които живеят по стотина души!Мога да изброявам до утре сутринта!Имат едно единствено постижение-превърнаха се в голям износител на зърно!Лично аз пет пари не давам ни за Русия,ни за САЩ!Това са реалностите!
44
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започва средновековен лов на вещици-русофили. Само че едно 70% от народа са русофили - около 4 милиона. Да си русофил ще бъде подсъдно. Направо да се пише в НК "изразяването на положително отношение към Русия се наказва със ..... години затвор; конфискация на имущество; обществено порицание; изгонване от работа; отнемане на избирателно право; жигосване по челото със "сърп и чук"." Това с жигосването е френски маниер от романите на Дюма, но нищо не пречи да му се вдъхне живот. Абе да има шоу.
43
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 2 години
До Анонимен 34Алоооу, от вчера не може да са минали две седмици, ве реотан! Пък модера да не трие, че и той ша излезе без акъл.
42
9
 
12
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Кико: Ако не ти е ясно, да ти обясня. Анти-руска истерия у нас има защото за това се плаща в долари. Какво имаме ние да делим с Русия? Можем само да спечелим ако поддържаме нормални добросъседски отношения. Но, както вече писах, за русофобството се плаща в долари. Така си спряхме и АЕЦ Белене и Южен поток. При толкова продажни политици у нас нямаше как да не стане така.
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей ако не са новините дори няма да се сетя, че Русия още съществува... толкова ме бърка в живота.
40
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе столетия не - върнаха ни на тяхното нивО. Бяхме под турско роство, но пак бяхме по-цивилизовани. Дивашко племе.