Директната линия на Путин стана мишена на кибератака

Дмитрий Песков заяви, че произходът на атаките е неясен
30 юни 2021 19:09, Красимир Ангелов
15
Директната линия на Путин стана мишена на кибератака
Снимка: БГНЕС

Телевизионната годишна директна линия с руския президент Владимир Путин в сряда беше обект на "мощни" кибератаки, съобщи телевизия "Россия 24", която излъчваше събитието.

Тазгодишното събитие, което продължи близо четири часа, многократно се сблъскваше с проблеми с връзката, особено по време на разговори с отдалечени региони.

Още по темата
"Нашите цифрови системи в момента са изправени пред атаки, мощни DDoS атаки(блокиране на достъпа на желаещи връзка - бел. ред.)", каза водещ на "Россия-24" пред Путин, след като обаждащ се от региона на Кузбас в Югозападен Сибир изпита проблеми с връзката.

"Шегувате ли се? Сериозно?", отговори Путин. "Оказва се, че имаме хакери в Кузбас", допълни той, цитиран от БГНЕС.

Най-големият руски доставчик на телекомуникации "Ростелеком" потвърди атаките пред информационни агенции, като заяви, че се предприемат мерки за "блокиране на тези незаконни дейности".

Говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви пред агенция РИА Новости, че произходът на атаките е неясен.

Киберсигурността беше една от основните теми в дневния ред на срещата на върха на Путин с американския президент Джо Байдън по-рано през юни.

През април администрацията на Байдън наложи санкции срещу Москва заради кибератаката SolarWinds, насочена към федерални организации и над 100 американски компании. Съединените щати също обвиниха Русия, че се намесва в изборите си, като заяви, че намесата е извършена или от руските служби за сигурност, или от хакери, свързани с Кремъл.

Кремъл обаче многократно отрече тези твърдения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
не може да бъде...хаха,те имаха само кибер манипулациите,лъжата и пропагандата,е явно го саботира кгб...май и с него ще се разделят,да бяга за беларус
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такова им е качеството на връзките, като на всичко останало. Умрел некой да им атакува предаването!
10
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви пред агенция РИА Новости, че произходът на атаките е неясен." Да се обърне към шефа на руското КГБ. Той ще му разясни кой от подчинените му точно е натоварен с тази "отговорна" мисия.
9
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха. Руските постановки и вицове край нямат. И кой ще тръгне да се занимава с кибератака на някакво живо предаване на въпроси, които отгоре на всичкото са ПОДБИРАНИ ОТ КГБ?
8
18
 
12
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Ха ха, на някой му е писнало от празнословия и лъжливи обещания в продължение на 20г.Превърна народа си в зомби, като сев. корейците, мизерници. А това е най богатата на ресурси държава. Жалка история!
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно американските тайни служби стоят зад тези кибератаки.
6
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хехехе добро измъкване. А истинана, е че в отдалечените райони комуникамията си е чиста случайност.
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен имат над 150 националностти в Русия, на този ютюб канал има момичета от предимно руски и други националностти "Les Origines de la Beaute".
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имайте предвид, че Путин държи една огромна империя от безброй националности, не се наемам да ги изброя, това не става с меки китки. И какво да направи, да ги даде на Байдън да се разпорежда? Нема как да стане.
3
9
 
5
 
! Отговори
Театър преди 2 години
Театрална постановка ей ... не че е невъзможно ама повече на театър бие
2
2
 
8
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Украйна.
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиндостан обвинил Русия, че се намесва в изборите си. Прекрасно и изневиделица точно изречение. Русия грубо се намесва в изборите си и постоянно пречи на Пиндостан да назначи берлинския пациент за президент на РФ.