Путин за британския миноносец: Това беше провокация

Дори и Русия да била разрушила кораба, война нямало да започне
30 юни 2021 15:52, Нели Христова
81
Путин за британския миноносец: Това беше провокация
Снимка: БГНЕС

Трета световна война нямаше да избухне, дори ако Русия беше потопила британския разрушител Defender край бреговете на Крим в Черно море. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на годишната „Пряка линия“, предава TACC.

„Вие казахте, че светът е на ръба на световна война. Разбира се, че не е. Дори да бяхме потопили този кораб, пак ще е трудно да си представим, че светът щеше бъде на ръба на трета световна война, защото тези, които предизвикаха инцидента знаят, че не могат да излязат победители от такъв конфликт“, увери Путин.

Ситуацията с британския миноносец Defender беше сложна провокация, допълни президентът.

„Това, разбира се, беше провокация, съвсем очевидно е. Какво искаха да покажат и какви цели се опитаха да постигнат тези провокатори? Първо, тя [провокацията] беше сложна и беше извършена не само от британците, но и от американците, тъй като „британецът“ влезе в нашите териториални води следобед, но още рано сутринта, в 07:30 часа, американски стратегически разузнавателен самолет излетя от едно от военните летища на НАТО в Гърция, от Крит“, обясни Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Анонимен 53: Бягал е, и още как. Първо от британският кораб са се правели на слепи и глухи за предупрежденията, но след предупредителен огън и бомби по пътя им са кривнали към открито море. Едва ли някой се съмнява че е било провокация. ................. А до Анонимен 54: Никой на никого нищо не е връщал, не саправили нито натуралнаразмяна на стоки, нито покупко-продажба.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 55 Много интелигентен начин да възразиш на безспорния факт, че Русия придобива Крим след серия кървави конфликти с Османската империя, а в средата на 60-те Хрушчов просто открадва полуострова от РСФСР в полза на УСССР!Поздравления за подхода! Апропо - бихте ли посочили поне един пример за руски исторически труд, посветен на ВСВ, който отрича жертвите на народите, различни от руснаците, във войната?
45
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51Те украинците дадоха 9 милиона воеени жертви през втората световна, Беларус 6 милиона а прехвалените от теб руси 3 милиона. Неизвестно защо обаче само Русия на Путин се пъчи с тая победа все едно е изключителна заслуга само на Рассия и нейният несменяем вожд.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50 откога връщането на открадната собственост от един собственик се нарича "провокация"?
43
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжа е, че Бритиш кораба е бягал. Бил е в международни води и е продължил по курса без да му дреме. Отде я копате таа информация, нямам представа.
42
1
 
9
 
! Отговори
Тикволандия преди 2 години
До Анонимен 45: Логиката не е тази кой какво е владял някога, а какво искат тези, които живеят в Крим. А там мнозинството от населението е рускоезично и хората се определят като руснаци. След като с референдум (и в присъствието на НАТО) Косово се отдели от Сърбия, по подобен начин, с референдум (и в присъствието на руски военни части) Крим се отдели от Украйна и се присъедини към Русия.
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45Куца аналогия, друже! Не сме откраднали собствената си земя от турците - били сме се за нея и свободата си. А Украинците и капчица кръв не са проляли / и не посмяха да пролеят!/ за Крим. Защото знаят, че Крим е откраднат и руснаците просто си го взимат обратно!Други съображения?
40
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истинската провокация беше анексията на чуждата територия Крим. Само че Путин няма толкова акъл да разбере това. Крайно наложителна е смяната му с адекватен човек.
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви руски карабля могат да плават до бреговете на САЩ. Паравоз Кузя за малце не утанул, че памошниците го влачеха на буксир до Сирия, щото кюмюрът беше окончил.
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Krom Особено интелигентни плюнки по адрес на руснаците и картонените им оръжия, поздравления за интелектуалеца могъщ! Странно - а защо при това положение американците досега не са ги насмели? Защо гордият британски кораб, вместо да отговори на огъня - избяга на пълна скорост? Да се досетя ли?
37
1
 
4
 
! Отговори
КОЛКО преди 2 години
НАГЪЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НО има Провидение.
36
2
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Krom: Пак ли се упражняваш по русофобската опорна точка? Ако НАТО можеше да си позволи война с Русия, сигурно щеше да я започне. .......................................................... Благодарение на Русия и Китай светът не е еднополюсен и това е добре за държави като нашата. Ако ги нямаше тях, САЩ щяха да имат тотален контрол над целият свят и можем да си представим как щяха да злоупотребяват с това.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 40То по твоята логика Турция може да анексира цяла България понеже 500 години е била тяхна? То България 1300 годиини история от които над 700 години е била под чуждо управление :)))
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тия като летяха покрай острова, нали. Това не са провокации.
33
8
 
1
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Бай 100ян - колко си мъдър! Това също съвременна притча някаква. За горила Путин изглежда доста нефелно. С анимираните в You Tube митологични руски оръжия и вехтите параходи и летящи кошници основно от съветско време, доста изпостяла е тая горила. И като гледам "дечицата" с новите класове кораби със стелт елементи и нови технологии, не изглеждат много впечатлени от горилата. Такиви работи бай Стояне.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Krom Какво е анексирала Русия, че не разбрах? Крим? Оня полуостров, откраднат от Хрушчов - това ли са анексирали руснаците? Полуострова, за който са се били столетия с турците? И са придобили след една поредица от войни? Как гледа Международното право на кражби, от типа на Хрушчовата? Позитивно? Понеже е извършена в условията на болшевишка беззаконност в епохата на СССР?Хе, хе ;) Руснаците взеха своето, друже! А украинците не посмяха и да мръднат, защото знаят чий е Крим!
31
9
 
1
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Много беше.... също е забавно и как болните русофили приписвате някаква митологична "мощ" на Русия. Е защо Путин не "удари" корабите? Къде е великия руски флот провокиращ британците примерно в Ламанша или поне в Северно море? Няма го. Докато корабите на НАТО се разхождат необезпокоявано в Черно море.
30
11
 
3
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Христо Христов - както винаги озлобения пенсионер Христо е на амбразурата. Обаче, отново да напомним на пенсионера - нито една държава не признава взетия със сила Крим за руски. От там, и водите около него не са руски. Това е по силата на Международното право. Путин съсипа Русия като я противопостави на Цивилизования свят с анексирането на Крим - нещо което да "повдигне" руското самочувствие, в замяна на ниските доходи и жизнени стандарти.
29
3
 
10
 
! Отговори
Много беше.... преди 2 години
...забавно с каква скорост гордите британци бягаха след руските изстрели! Пореден героичен епизод в историята на великата британска армия ;)
28
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напоследък обикалям русофилските групи из фейса и установих, че тия душевно болни индивиди главно недоклатосани лелки и дементирали пенсии си шерват по цял ден снимки от паради , втората световна и деца в униформи как танцуват... изобщо много сериозна работа...