Русия забрани отъждествяване ролите на СССР и на нацистка Германия

Забранено е да се отрича решаващата роля на съветския народ в победата
1 юли 2021 14:18, Елка Василева
264
Русия забрани отъждествяване ролите на СССР и на нацистка Германия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който забранява публично да бъдат отъждествявани целите, решенията и действията на Съветския съюз и на нацистка Германия през Втората световна война, а също и да се отрича решаващата роля на съветския народ в победата над фашизма, предаде ТАСС.

Авторите на текста изтъкват, че е недопустимо да бъдат приравнявани действията на "защитниците на Родината, дали живота си в борбата за нейната свобода и независимост, действията на войниците освободители с насочените към унищожаване на народите действия на войниците окупатори, признати за виновни в престъпления с присъда на Нюрнбергския трибунал".

Санкции за нарушителите на този закон все още не са определени, посочва БТА.

Руският президент подписа и закон, който забранява да се показват публично като "екстремистки материали" изображения на лицата на нацистки военни престъпници, защото това "оскърбява многонационалния народ и паметта за жертвите от Великата отечествена война".

Забранява се и разпространението на изказвания на лидери на организации, признати за престъпни от трибунала в Нюрнберг. Изключение правят случаите, в които се формира негативно отношение към идеологията на нацизма и няма признаци той да бъде пропагандиран или оправдаван.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да е лошо филмите за Отечествената война да ги повторят пак. Много неща прозират зад кадрите на втори план, но телевизиите не са свободни да направят това, те са предателски както и радиото и повечето медии. Хората са неспособни на елементарни неща и не могат да защитят и капка елементарни права защото не знаят какво е това, промити мозъци са. Така погледнато Путин е прав със закон да им нарежда какво да уважават или да. Маските взеха да падат, но как ще се отървем от либералната диктатура.
154
5
 
3
 
! Отговори
L^O^L преди 2 години
До Анонимен 172 - Концлагерите са разработени от Лев Троцки за да спре връщащата се от Германия Руска армия, сключила най унизителното в руската история примирие поради Октомврийската революция. Не са германски патент, руски са.
153
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен. .Тази мисъл по долу е използвана за ковид конспирацията, че хората са глупави и ще повярват на каквото им кажат нищо че им отнемат права, но няма да им ги върнат след това. Ваш проблем, вярвайте колкото искате. Цял живот ще носите маски.
152
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
>До МитодиАндреивци... нещо си се объркал драги нещо възхваляваш концлагерите но гледай да не попаднеш ти там, голям срам е в бедна страна, бедни и необразовани хора без капка срам да величаят хитлеризма. Думи нямам как сайта позволява това не е свобода на словото а точно обратното, слободия на словото. За това дойде и К19, заради простотията и неграмотността и неспособността на хората да отстояват истинската свобода, ми те не знаят какво е това, те знаят само слободията но не знаят за свободата.
151
0
 
1
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 168 - както и да е. Бъди здрав! Виждам, че вярваш искрено в това което защитаваш, а това е достойно за уважение. Не ми се спори с човек като теб. Лека вечер.
150
1
 
4
 
! Отговори
Кrom преди 2 години
До Анонимен 168 - бъркаш ме. Не сам бил в Русия. За годините - над 50 те съм. Руснаци познавам по други причини, и не ги мразя както мислиш. Намирам, че имат много култура и история. Чел съм Толстой, харесвам много Лермонтов. Но съм преди всичко българин. И европеец. Това което там става сега, не е добро - за руския народ. Заслужават повече.
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек вярва на това, което му се иска.-Адолф Хитлер
148
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кроме ти на колко си години, че моето писане ти се струва несвързано. Аз да не съм някакво хлапе, ми на мен мисълта ми върви бърже затова ти се струва така. Ти нали каза че си бил в Русия цели три седмици. Да не си някакъв използвач щом ги ненавиждаш така или си тарикат нещо бизнес за пари, но както и да е. Не мога да си спомня човек, който да е бил там и да говори лоши неща. Може би си премълчават, но и за това си има причина, а тя е че руснаците са много изстрадал но корав народ достойно ест.
147
4
 
6
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 163 - никой не отрича руската твърдост. Буров например признава само руснаците и англичаните, защото не са отстъпили пред Хитлер. Но ВСВ има много нееднозначни събития. Какво налага Катин? Защо руснаците избиват цялото полско офицерство? Кое налага пакта Рибентроп -Мо.лотов? Вероломството не обяснява всичко. Просто един луд е срещнал друг луд. И това е довело най голямата месомелачка в човешката история след Великата война - Първата Световна.
146
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не е забранен фашизма в бившите социалистически страни, въпреки че е забранен на Запад. Отговора е много ***, защото комунистическата идеология разпространявана в соцлагера е напълно идентична с фашизма и комунизма са едно и също нещо, а това добре написано в забранената в соца книга Фашизма. Тези идеологии са идентични а техните методи като вечерен час, маски и други за съжаление се използват и сега уж заради някаква пандемия, но дали е така времето ще покаже защо ни отнемат права и сега
145
2
 
4
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 163 - виж, пишеш малко несвързано, но - по ред: командната верига на Червена армия е била изцяло непригодна за отбрана. Виждам, че си голям фен на Русия - потърси тогава и това -Рихард Зорге /велик без съмнение/ ги е предупредил за нападението, но те не са го отразили. Резултат - 90 % от техниката им е унищожена по летища, хангари и складове. Наложило се е Жуков лично да разбива катинари, за да изкарат по новите танкове. За това и отстъпват чак до Москва - готвели са се за друго.
144
7
 
7
 
! Отговори
МитодиАндреивци преди 2 години
Каквото и да си лаят русофилите фактите винаги ще надделеят.Русия е пред разпад-икономически и политически,а Германия си цъфти.Всички,които са срещали руски войник след него само плачат.Руснаците са по долна категория хора дори и от тия в Африка.И само да добавя-Хитлер го уважават много хора в днешно време,няма нищо че вие не го знаете това.Хората се крият,защото навсякъде прокараха закони,но настъпват времена,които ще докажат моите думи,и тогава никой предател няма да успее да се измъкне.
143
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кроме, никой човек който има знания не може да приеме войната сама по себе си, например Сирия е напълно разрушена на някои места, а там е центъра на света.... Руснаците са един изстрадал, но героичен народ. Щом си бил там не може да не го знаеш. Никой не е идеален. Има всякакви хора по света. Каквито и да са били кроежите на Сталин който е грузинец, фактите са че хитлеристите са нападнали Съветска Русия абсолютно вероломно и са прегазили Украйна за една нощ, както и Полша преди това.
142
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истината.. Какво тогава е станало със съветската техника струпана по границата в посока на Германия щом твърдиш че са били готови защо не са отговорили на удара.Нали твърдиш че Сталин щял да почва война но Хитлер го изпреварил. Ми това е доказателство че нападението на хитлеристите над голямата съветска страна е едно ВЕРОЛОМНО нападение, което няма аналог в историята и всяко преиначаване на фактите е лъжа а относно фашизма той е забранен в Западна Европа и те протестират срещу луков марш.
141
3
 
2
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 160 - не бих казал, че съм нелюбезен, освен ако ме провокират. Ако съм те обидил някак, моля да ме извиниш. Чел съм много, и руска и съветска и англо-саксонска литература по въпроса. ВСВ не е еднозначна. Нито Германия е изцяло черна, нито Русия - ангел. Не съм против да ме "изобличиш". Ще се радвам да поспорим.
140
4
 
2
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Само питам - а къде твърдя такова нещо? Само питам? Обърнах внимание на колегата долу, че такава по мащаб артподготовка с 41 000 артилерийски системи и над 7 600 САУ с нищо не е по хуманна от англо-саксонските действия. Още повече срещу малцината останали СС Вафен, Хитлерюнгенда и редките армейски подразделения които са защитавали Берлин. Жестокостта е била характерна за всички участници във ВСВ. Нищо не е просто черно или бяло.
139
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Krom.. Никое нападение не е неизбежно. Говориш и пишеш нелюбезно, което показва че не си убедителен, напротив уязвим си. Не ми се занимава. Мога да те разоблича.
138
8
 
5
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Вероломното нападение съществува единствено в руската пропаганда и в главите на руските зомбита. Сталин е щял да нападне Германия на 4 юли, Хитлер просто го е изпреварил!
137
7
 
3
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 153 - вероломно казваш? Я прочети малко Виктор Суворов. Може би ще схванеш накрая, че Сталин се е готвел да нападне Германия. Просто е бил изпреварен. Структурата и въоръжението на Червената армия са били изцяло нападателни. Тежки рейдови танкове /трикуполни/ за танков клин, огромен брой бомбардировачи, Министерство на боеприпасите - за логистика на струпаните количества боеприпаси - нападението е било неизбежно.
136
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно фашизма е забранен на Запад но разрешен в бедна и изостанала Бг боже пази.