Русия обвини САЩ за провокацията на британския миноносец

Той отново повтори, че Кремъл ще реагира остро на подобни действия
4 юли 2021 15:37, Нели Христова
77
Русия обвини САЩ за провокацията на британския миноносец
Снимка: БГНЕС

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков е сигурен, че в САЩ се планират провокации като тази с британския миноносец в териториалните води на Русия край бреговете на Крим, цитира думите му TACC.

"Мисля, че нашето разузнаване, разбира се, знае кой е взел решението там (в ситуацията с британския миноносец). Но, разбира се, мисля, че същността на подобни операции все още се планира от старши другари - в края на краищата, отвъд океана ", каза представителят на Кремъл в ефира на телевизионния канал "Россия-1.

Според него „в този случай разрушителят е бил просто инструмент за провокация“. "И президентът (на Руската федерация Владимир Путин) обясни, че по този начин се проверяват някои тесни места, слаби места в системата за наблюдение на целостта на границата, в системата за реагиране и т.н. и т.н. Това е умишлена, добре планирана провокация", подчерта Песков.

Говорителят на Кремъл също така повтори, че Русия ще реагира остро на провокации като инцидента с британския миноносец.

Песков се съгласи с мнението, че в такива ситуации руската страна ще действа строго, по устав. "Това наистина е така", подчерта Песков. По този начин той отговори на забележката, че реакцията на случилото се от руския президент Владимир Путин „е била много остра, от което става ясно: не трябва да се повтарят провокации, отговорът ще по устав, а в устава пише-„да се потопи“

В същото време говорителят на Кремъл отбеляза, че не е "привърженик на обсъждането на подобни сценарии на Съдния ден". "Но очевидно е, че реакцията, разбира се, ще бъде твърда", каза Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари