Появиха се първи снимки на новия руски стелт самолет

Той ще бъде показан официално на МАКС 2021 след броени часове
20 юли 2021 16:15, Нели Христова
119
Появиха се първи снимки на новия руски стелт самолет
Снимка: Twitter

Броени часове остават до старта на тазгодишното издание на най-голямото руско авиокосмическо изложение - МАКС 2021. Именно там ще бъде представен нов стелт изтребител, с който Москва планира да се въоръжи. В мрежата  вече изтекоха първите снимки на самолета.

Изтребителят е дело на компанията "Сухой" и има един въздухозаборник под кабината и само един двигател, за разлика от "невидимия" Су-57, който е с два. Предполага се, че машината ще има висока маневреност и максимална скорост от 2200 км/ч.

Семейството на Су-27, МиГ-29 и МиГ-31 също са с два двигателя, като последният масов руски изтребител с един двигател е дебютиралият през 60-те години на миналия век МиГ-21. Междувременно американските F-16 и F-35 са само с един двигател. Така новият стелт самолет се оказва доста иновативен за Русия.

Анализаторите отбелязват и друго постижение на Москва. Кремъл е успял да опази разработката на самолета в тайна, като се предполага, че работата по изтребителя е стартирала най-късно преди 5 години, а може би и в началото на миналото десетилетие.

Според в. "Российская газета" на изложението ще бъде показан пълноценен прототип, който може да лети, а не макет.

Руските ВВС биха имали голяма полза от стелт изтребител с един двигател, който е по-бърз и евтин за производство. Освен това подобен самолет би запълнил важна тактическа ниша, тъй като досега в руските военновъздушни сили доминират основно тежки изтребители.

Еднодвигателен стелт самолет има голям потенциал за продажба на чужди пазари, а от "Ростех" вече са публикували видео, в което загатват, че планират продажби на Индия, в Арабския свят, Виетнам и други страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
До анонимен 70 преди 2 години
Живея на село, много малко, без магазин даже. Смеехме се с двамата останали активни земеделци за качествата на руските трактори. И двамата карат ЮМЗ. Не си знаят годините, но работят! И двамата могат да си купят красива западна машинка с климатик. Но са сигурни, че няма да издържат на местните условия - оврази, камъни! Затова - само руското, казват! Единият даже ще купува руски комбайн - нов, с елементи на лукс!
90
0
 
4
 
! Отговори
До Соломон-паша преди 2 години
Точно, защото помним тези 500години "съжителство", би го връщахме и при Освобождението , заедно с руските ни братя и ви смазахме в Балканската война! Прадядо ми е сякъл заптийски глави, заедно с прапрадядо ми, воеводата. Но не са клали кадъни и чоджучета! Това го можете само вие, омразни на целия свят! Прадядото на жена ми е бил велик воевода също! Да не говоря за зет ми - от рода на иконата на България! Така че, нямам комплекси с турците сме квит и прощаваме, ама току излезе някой соломончо!
89
7
 
2
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
До 103 !Ти не ми говори за архаичните псевдоуспехи на миризливите ватенки! Те и Германия уж победиха ама не могат да бьдат и малкия прьст на Г-ия!Кьде е победената Г-ия кьде са твоите любимци!Разликата е като м/у Каспичан и...Копенхаген!Ти по добре кажи нещо за ония 500 и кусур години!Още ви дьржи влага,а?!
88
4
 
2
 
! Отговори
До 99 преди 2 години
Не пиши по теми по които си крайно невеж и неграмотен.
87
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредният руски таралясник.
86
20
 
3
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
До 99 ! Кой ти каза, че ще излезем ей така срещу руското самолтче-страшилище?!Само гламав гунчо като тебе е способен да го направи!ние лекичко ще го ,,изчегьртаме "с едно байракче ,докато товари донбаски ***!Анладьн мь домуз?!А пезевенка скобелев,има да чакаш вече нещо да се случи с нас!!!21-я век е века на всестранния вьзход на Турция!!!!
85
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самолетчето е красиво, а един авиоконструкор бе казал, че добрите самолети трябва да са красиви. Желая му светли небеса и безаварийно съществувание! И ако враг посегне наогромната велика страна, да го громи! Русия и България са родни сестри и никойне може да ни накара да бъдем врагове! НАТО - вън!
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сюлейман паша...Смешен тюрк, "Байрактар" е един обикновен боен дрон, каквито се произвеждат в поне дузина страни. Е, покензахте се от гордост! Но срещата му с който и да е руски изтребител е краят му! Вие се взехте вече за нещо велико. С италианците правите атак-хеликоптер. Еваллла! С немците и корейците - "Алтай". Бравос! Но написаното от тебе означава, че не си в състояние да оцениш реално нещата!
83
13
 
5
 
! Отговори
До 96 преди 2 години
Самият факт, че руснаците работят върху нов лек изтребител трябва да ти подскаже дори те разбират, че МиГ-35 няма бъдеще. Американците се оказаха прави - лек изтребител се прави с един двигател.
82
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 рубла=1стотинка ... Защо се правиш на знаяч? В МиГ-35 използван само великолепният фюзерлаж и оперение на 29-ката. Цялата авионика е нова, радарът - също, всеракурсни двигатели, май в серийното производство ще бъдат новите супердвигатели "изделие 30"(Западът няма да ги достигне следващите 5-10 г!) . Гледах филмче как 35-цата излита на 80-ия метър! ВКС има нужда и от леки изтребители.А, йената колко стотинки е?
81
11
 
5
 
! Отговори
До 93 преди 2 години
ВКС купиха осем(8) МиГ-35 под огромен натиск от Кремъл. Дори и те знаят, че МиГ-35 е само един напудрен вариант на МиГ-29. ВКС предпочитат СУ-30/34/35 и СУ-57 но Кремъл им натресоха няколко МиГ-35. Едвам се съгласиха да вземат 12 бройки от които реално са доставени само 8. Това е, други клиенти за МиГ-35 няма. Нито в Русия, нито никъде. Освен ако не искат да ги подарят на Бантустан срещу палмово масло или безвъзмезден заем. Според мен фиаското МиГ-35 отива в историята мъртво роден
80
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 92 1 рубла=1стотинка Самите китайци признават, че техния J-20 e създаден върху платформата на руския СУ -37 и руски технологии. Самите американци купуват руски ракетни двигатели и тези дни пак поръчаха. Така че брой си жълтите стотинки там, че за друго не ставаш. Големият разбирач ха ха ха
79
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 92 1 рубла=1стотинка Нищо подобно, в момента има клиенти за Миг-35. Сред предимствата на МиГ-35 са: намалена радиолокационна видимост, радиолокационна станция с активно фазирана антенна решетка, нашлемна система за целеуказване, двигатели с увеличена тяга. Въоръжен свсички видове управляеми, неуправляеми ракети и най-новите коригируеми бомби.
78
16
 
4
 
! Отговори
1 рубла=1стотинка преди 2 години
Става въпрос за векторна тяга за 5-то поколение самолети. Колкото до МиГ-35, това е един мъртво роден проект. ВКС купиха 8 бройки сглобени от стари фюзелажи от МиГ-29, сложиха им малко цветни екранчета от Али Експрес, нова боя и хоп ето ти нов самолет. Целта беше да спасят корпорацията МиГ докато намерят някойБаламурник да купи МиГ-35. Естествено балами няма и МиГ беше обединен със Сухой. Чети погълнат от Сухой.
77
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква анимация? Скоро пак тестваха хиперзвуковата ракета "Циркон", която порази цели на 350 км. Изпробваха и зенитния комплекс С-500 по цели. Навремето 38 руски крилати ракети отработиха цели в Сирия пред очите на целия свят. Руската армия в последните десет години се превъоръжи и в хиперзвуковите ракети са пред америкаците, които купуват ракетни двигатели от тях.
76
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аниматорите на Маша и Мечока са произвели и тази фалшива самальотка :))))))
75
14
 
7
 
! Отговори
До 80 преди 2 години
Променлива векторна тяга грънци. Променлива векторна тяга имат само Ф-22, СУ-57 и Ф-35В но не и този картонен макет.
74
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са силни на приказки и картинки. Един автомобил не можаха да направят както трябва
73
12
 
13
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
добра анимация... руснаците вече постигат успехи в тази област но никъде другаде..ха.ха
72
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По времето на Елцин Русия много изостана в самолетостроенето, но сега при Путин наваксват ис този нов изстребител вече застават рамо до рамо с американците - това си е наистина стелт технология, самолетът има впечатляващи характеристики и променлива векторна тяга. А руснаците в момента вече разработват и изстребител от шесто поколение