Путин: Безпрецедентни са природните бедствия в Русия

13 горски пожара са разположени в пет километрова зона от населени места
14 авг 2021 18:32, Нели Христова
35
Путин: Безпрецедентни са природните бедствия в Русия
Снимка: БГНЕС

Мащабите на природните бедствия в някои области на Руската федерация в момента са безпрецедентни. Това обяви руският президент Владимир Путин на среща за премахване на последиците от наводнения и горски пожари в редица региони на Русия.

"На първо място, говорим за природни пожари в Якутия, както и за наводнения на населени места в Крим и Краснодарския край. Виждаме, мащабите и естеството на природните бедствия в някои райони са абсолютно безпрецедентни. В Сибир, в Далечния изток поради климатичните и атмосферни условия горските пожари при суша и поривит на вятъра се разпространяват бързо", каза Путин.

Президентът постави задачата да сведат до минимум щетите върху животинския свят при борба с горските пожари.

Президентът също поиска незабавно да се започне цялостна оценка на причинените щети.

Путин поиска, ако е необходимо, незабавно да се евакуират деца, жени и други жители от зоните на природни бедствия на безопасни места.

Президентът възложи на Министерството на строителството да започне работа по възстановяването на жилищата в районите, засегнати от природните бедствия, „веднага щом ситуацията позволява“.

Пожарът в Якутия в момента не застрашава жилищни и социално значими обекти, но някои пожари все още са в близост до населени места, каза Путин.

13 горски пожара са разположени в пет километрова зона от населени места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
13
 
! Отговори
безаналогов русофил преди 2 години
Руските природни бедствия - найголемите и най-хибавите природни бедствия
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До запознат......................................... Мисля, че взеха не само целия пазар на Франция в Алжир от един милион тона пшеница. Руснаците завзеха и 1/5 от световния пазар на продажбата на всички видове селскостопански машини. Завзеха го с качество и цена.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До запознат............................. Мисля, че са прибрали 120 милиона тона зърно, защото е 14 август, а до края на септември ще приберат още поне 15 милиона тона зърно.
8
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За мен по-страшно природно бедствие са талибаните, които напират да нахлуят в Русия от Афганистан. И няма сила която да ги спре! Най-малко хиперзвуковите ракети на Путин!
7
3
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
***, на език какъв в заглавието словоредът е? Твой: Йода
6
6
 
4
 
! Отговори
запознат преди 2 години
До анонимен 3,Ти колко мислиш, че трябва да приберат? Това не ти са лихие 90-е при Елцин, когато едни от най-плодородните земи на Русия пустееха и не се засаждаха с нищо. Вече не е така- въпреки че доста руснаци твърдят, че голяма част от руското растениевъдство днес се контролира от големи аграрни холдинги, добивите растат, основно за сметка на разрзботването на пустеещи земи, а не на промени в климата!
5
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3, Путин нито се оплаква, нито обвинява Пиндостан за катаклизмите и разрушенията. Той възложи на Министерството на строителството да започне работа по възстановяването на жилищата в районите, засегнати от природните бедствия, веднага щом ситуацията позволява.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно. Догодина ще е по-зле, но няма да може да стъпи и на малкия пръст на това, което ще е след 2 години.
3
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долавяте ли разликата между руското "ако е необходимо, незабавно да се евакуират деца, жени и други жители от зоните на природни бедствия на безопасни места" и колективно западното "Властите предложиха /разпоредиха/ на гражданите да се евакуират"?
2
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз кво са оплаква ? 120 милиона тона зърно прибраха . Взеха целия пазар на Франция в Алжир от един милион тона .Тяхното зърно сваля цената и превзема света като по времето на Сталин. Китай пък иска до година повече кукуриз . От тия климатични промени най много печелят Русия и Канада .
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесен повод да призове руснаците за обедининение срещу климатичните промени и лошите врагове - целия свят, като затвори границите и забрани крепостните да излизат!