Москва определи като заплаха стремежа на Украйна към НАТО

Военната инфраструктура се приближава към границите ни, заяви Песков
5 сеп 2021 20:15, Анисия Иванова
92
Москва определи като заплаха стремежа на Украйна към НАТО
Снимка: БГНЕС

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков нарече продължаващия стремеж на Украйна към НАТО и теоретичната готовност на САЩ да обсъдят този въпрос "непосредствена заплаха".

„Първо, [украинският президент Владимир] Зеленски казва: "Искаме, стремим се към НАТО". Американците казват: "Чудесно, има определени условия, изпълнете ги и ние ще ви чакаме с отворени обятия." Това е пряка заплаха за Русия. Това е потенциално бъдещо приближаване на военната инфраструктура на НАТО към нашите граници", каза  Песков в ефира на телевизионния канал Русия-1.

Той отбеляза, че руският президент Владимир Путин "ще положи усилия", така че историческите земи на Русия да не бъдат използвани срещу нея, съобщи БГНЕС.

Според Песков резултатите от срещата на Зеленски с президента на САЩ Джо Байдън, ако се изхожда от онези моменти, които „очевидно Москва не харесва“, са продължение на създаването на проект за превръщане на Украйна в антируска.

Песков също подчерта, че въпросът за това на коя страна принадлежи Крим, не може да бъде тема на среща между лидерите на Руската федерация и Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари