Русия предлага на САЩ подновяване на антитерористичното сътрудничество

Москва: Да оставим настрана всички противоречия, да си сътрудничим в полза на човечеството
11 сеп 2021 18:25, Анисия Иванова
57
Русия предлага на САЩ подновяване на антитерористичното сътрудничество
Снимка: БГНЕС

Русия заяви, че е готова да възобнови антитерористичното сътрудничество със САЩ, докато Америка отбелязва 20-годишнината от 11 септември.

В изявление, публикувано от дипломатическата мисия на Москва във Вашингтон, посланикът Анатолий Антонов заяви, че Русия скърби заедно със САЩ и предложи да се възобнови сътрудничеството в борбата с тероризма, въпреки редица проблеми в двустранните отношения.

Още по темата

Пратеникът на Москва заяви, че Русия е готова да възобнови двустранния диалог за борбата с тероризма, който се проведе под егидата на външните министерства през 2018-2019 г.

"Руската страна е готова да възроди споменатия формат. Това е нашият естествен приоритет", заяви Антонов в изявление, публикувано на страницата на руското посолство във Фейсбук.

"Трябва да оставим настрана всички противоречия и спорове и да си сътрудничим в полза на сигурността и просперитета не само на Русия и САЩ, но и на цялото човечество“, добави Антонов, цитиран от БГНЕС.

Според него Русия е благодарна на САЩ за споделянето на информация, която помогна за предотвратяване на атаки в Санкт Петербург през 2017 и 2019 г.

Проблемните двустранни отношения бързо се влошиха още след като Джо Байдън увеличи натиска върху Кремъл, откакто стана президент на САЩ през януари.

През май Русия официално обяви САЩ за "неприятелска държава“. В петък Москва извика американския посланик Джон Съливан поради намесата на американските технологични гиганти в руските парламентарни избори, която трябва да се проведе следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** се! Москва не преговаря с терористи!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много трезво изказване. Дано да е искрено.
36
2
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До ПенсионерНа теб трябва да ти спрат пенсията ,лошо ти се отразява на овчомислие те кара
35
3
 
7
 
! Отговори
Моите съболезнования преди 2 години
Истерията по демонизирането на Русия никога не е имала край и няма да има докато има америка. Кофти е да имаш достоен противник, разбирам ги американците, но ще им се наложи да свикнат, че те не са единствени чорбаджии на света.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, тя Русия винаги и за всичко е виновна и лоша. Няма как да бъде иначе. Ако стане обратното, значи светът(разбирай америка) е започнал да ходи на ръце.
33
3
 
6
 
! Отговори
Венсеремос преди 2 години
Комрад Талибайдън веднага ще пристане на другаря Путин,като за Северен Поток 2.
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, неприятна е истината, че Русия предлага нещо добро. А добро е само това, което америка каже. Или...
31
7
 
3
 
! Отговори
Канадец преди 2 години
До Анонимен --- Колега, абе това инфо да не си го копнал от Съветская Энсиклопедия?
30
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия винаги е била част от Европа, нещо повече, мало-умнико, Русия е призната от западните историци за наследник на православна Византия. Много сте прос-ти.1-во поколение американци вече идват в България, защото при 8 деца в семейство на цветните в провинцията на САЩ на издръжка от социални помощи, нашите нямат шанс за преживяемост там.
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия скоро ще изгони либерастите които ограбват руския народ в полза на американските спекуланти. Щатите скоро няма да могат да ограбват целия свят нито чрез долара, нито чрез армията си, и тогава ще се види кой развит и кой изостанал.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дамата от Козяк е чистокръвна кюрдка, за каква Америка иде реч?!
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34 Русия никога не е била част от Европа (като манталитет), а ценностите им са на крепостници от 18 век. Европа няма нищо общо с примитивни народи.
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ са пред гражданска война поради демографски причини. 50% от населението са латиноси и афроамериканци, а сред до 18г-цветните са мнозинство. САЩ ще се превърнат в държава на разлом. Моралът в САЩ отдавна не е стъпил на християнските ценности. За ЕС, колкото и да не ви се вярва, единствената "бя-ла" голяма държава остава Русия. Украинските бели ци-га-ни бързо ще подушат "вятъра на промяната".
25
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто много почнаха да ги хващат руските терористи. И сега - ами хайде да дружим. хахахахаха Вече не остана държава да не е пъдила руски шпиони.
24
8
 
14
 
! Отговори
Бисмарк : преди 2 години
Договорът с Русия не струва и хартията на която е написан
23
9
 
10
 
! Отговори
Смях от сърдце ! преди 2 години
Изостаналата и тъжна страна Русия, която напускат годишно 800 000 граждани и търсят препитание на Запад предлагала нещо си на най-богатата нация в света 20 пъти !!! по-богати от средния руснак ..
22
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То американците какво имат друго да предложат освен голо дупе и неrpи... Талибаните ги оритаха 20 години, обаче те още курназ.
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато една диктатура предлага на една демокрация "сътрудничество", това е сигурен знак, че мислят да правят точно обратното: мислят да извършват терористична дейност докато се кипрят със "сътрудничеството". Запада трябва да спре да прави реверанси на диктатури и терористи, а Русия е и двете.
20
7
 
16
 
! Отговори
Блъди Мери преди 2 години
рассия не е в позиция да предлага каквото и да е, марката на путин и путинистите не се котира никъде по света ... !!!
19
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ няма просто така да рухне и да умре. САЩ си остава сила и няма изведнъж осъзнае, че вече не е свръх-държава и спокойно да улегне. Демократите вече разбраха, че 2021г с Байдън е провалена. Ако това продължи и 2022 година е загубена, и повече няма да могат да удържат конгреса. При тежката икономическа криза единственото възможнаст да спасят ситуацията е голяма патриотична война някъде в Европа от другата страна на глобуса. С Русия и Китай не могат - ще ги бият. В момента трескаво се разисква къде да се започне голяма война. Балканите или Украйна са една възможна опция.