Партията на Кремъл губи гласове, но води на изборите в Русия

Нова партия „Новите хора“ на път да влезе в парламента
20 сеп 2021 07:56, Елка Василева
48
Партията на Кремъл губи гласове, но води на изборите в Русия
Снимка: БГНЕС

Управляващата партия "Единна Русия" още снощи празнуваше победата си в Москва след оповестяването на първите резултати от парламентарните избори, но опозицията каза, че е имало изборни измами.

Въпреки дъжда снощи по улиците на руската столица имаше хора, които скандираха "Русия, Русия!" и развяваха знамето на кремълската партия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Ние сме отборът на Путин!", провикваха се активисти на "Единна Русия". Нейни представители увериха, че Путиновият курс ще продължи.

Резултатът от изборите дава повод за празнуване, заяви кметът на Москва Сергей Собянин.

При преброени почти 55 на сто от гласовете "Единна Русия" води с 46,6 процента от гласовете, съобщи ЦИК. Владимир Путин не дойде в централата на партията, защото е в самоизолация заради много заразени с коронавируса в близкото му обкръжение, обясниха представители на партията.

Още по темата

Комунистическата партия на Русия получава засега 21,3 процента от гласовете, а дяснопопулистката Либерално-демократична партия на Владимир Жириновски - 8 на сто. Според неокончателните резултати на четвърто място със 7,6 на сто е "Справедлива Русия". И трите партии са смятани за лоялни към системата.

Надежди за преодоляване на 5-процентната бариера за влизане в парламента има и партията "Новите хора", която според прогнозните резултати ще получи около 6 процента.

Три са основните изводи от парламентарните избори в Русия според кореспондента на БНР в Москва. Първият е спад на гласовете за „Единна Русия“ в сравнение с предишните избори през 2016 г. - с около 9 процента. Вторият е увеличаване на резултата за Комунистическата партия на Русия, което би могло да бъде в резултат на призива на опозиционера Алексей Навални да се гласува за когото и другиго да е, но не и за „Единна Русия“. Третият основен момент е появата на партията „Новите хора“, свързвана в опозиционните медии с Кремъл.

Независимите наблюдатели от неправителствената организация "Голос" отчетоха хиляди нередности в изборите в цялата страна, повечето документирани със снимки или видеозаписи. ЦИК съобщи за получени около 750 жалби за нарушения и за около 7000 невалидни бюлетини.

Снощи бе съобщено, че избирателната активност е била 45 процента. На тези избори на някои места имаше възможност да се гласува онлайн, както гласува и Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
*Единна Русия" получава 46%. Ще трябва да направят коалиция, но очевидно си остават управляващата партия.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз се чудя какви са тези 8 убити в университет в Русия, а пък то там имало избори.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо авторката зелка фасулева е пропуснала една много важна информация -- да ни осведоми колко процента е взела партията на великия опозиционер Алексей Навални?
40
0
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
След американските избори миналата година,руските започнаха да изглеждат демократични...
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пишете, че Комунистическата партия на Русия получавала засега 21,3 процента от гласовете и била смятана за лоялна към системата. Пишете още за увеличаване на резултата за Комунистическата партия на Русия, което определено е резултат на призива на опозиционерния навален берлински пациент да се гласува за КПРФ, която е откровена пропиндостанска пета колона, но се преструва на лоялна към Кремъл. Призивът на берлинския пациент разкри истинското лице на КПРФ и предателя Зюганоф.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спечелила изборите с 38 процента.............САЩ и Западна Европа искат в Русия да управява опозицията.
37
1
 
0
 
! Отговори
Комунист преди 2 години
Но да умреш сега, когато Земята се отърсва от отровната си (Ковид) плесен, това е песен! Да, това е песен!............ Ах, летете Ескадрони!
36
0
 
7
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
Честита победа господин Путин ! Бъдете здрав и благословен ! ЦЯЛАТА НАЦИЯ Е С ВАС !
35
1
 
2
 
! Отговори
Ляв+ преди 2 години
Нещо се къса логиката: На Навални хората гласували за Комунистическата партия, за да не е за Путин. Като гледам кой ще е в парламента, изводът е един: Социализмът се завръща в Русия - Ура, другари! Предстои руските комунисти да почерпят опит от китайските такива този път. И какво, България този път ще стои настрана от пролетарския прогрес? Както навремето царска България? - грешен избор!
34
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема по големи предатели от русофилите, ще ги препоръчам на Путин, може да им намери жилище в Сибир.......хахахаха :)))
33
4
 
9
 
! Отговори
СлаваНаПутин преди 2 години
Резултатът говори убедително за това,че краварете са инвестирали доста пари сред дебилното и предателското население на Русия,за провеждане на руски"Майдан",но пъклените им планове отново не са се реализирали.
32
2
 
3
 
! Отговори
СРС преди 2 години
До Два мили детайлаЕ, това с телефона си беше плоско измислено, следващия път измислете нещо по-автентично. Но, следващият път, сега мачът приключи.
31
12
 
5
 
! Отговори
дзрг преди 2 години
Дори изборите в Сомалия са по-честни и с по-малко фалшификации!!! В СССР на ***,всичко е фалш.
30
2
 
8
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Не е важно кой гласува, а кой брои гласовете!
29
8
 
8
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Защо не се появяват данните за милионите ,даже милиарди фалшификации и нарушения!Дойче веле и Вашингтон пост в отпуск ли са!?
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Два мили детайлаКадиров го слага на Путин, недосегаем е :)) Причината Русия да води 2 войни с Чечня е, че там има петрол :)) Там и в Азербайджан имат много залежи, но понеже СССР се разпадна, остава Чечня :))) Иначе харесвам "братята" руснаци, имат хубави жени, но с тази олигархия не вървят напреде :)
27
2
 
0
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 20 === Абе кажи дали я наевa, това е най-важното :)))
26
13
 
8
 
! Отговори
Тони преди 2 години
Дано наистина Русия ни анексира и станем една държава ! Вечна прзинателност към братския руски народ !
25
8
 
13
 
! Отговори
ДрищетеКраваре преди 2 години
Да живее Путин!Слава на Шойгу и на непобедимата руска армия,стожер и страж на мира по Земята!
24
12
 
16
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Напред с братска Русия!