Схемата с двойниците проработи, Вишневски загуби вота

Той се опитвал да подаде жалба, но петима мъже го нападнали
21 сеп 2021 07:37, Нели Христова
57
Схемата с двойниците проработи, Вишневски загуби вота

Руски опозиционен политик загуби изборите през уикенда от опонент, клонящ към Кремъл, след като съперниците му промениха имената си и дори външния вид, за да приличат на него. Това се случи във втория по големина град на Русия Санкт Петербург, съобщи АФП.

Русия проведе парламентарни и местни избори, които бяха помрачени от нередности и обвинения в измама, като ранните преброявания показаха лесна победа за управляващата партия „Единна Русия“.

Още по темата

Още преди вота случаят с Борис Вишневски влезе в заглавията на медиите, , след като той заяви, че други двама кандидати са променили имената и външния си вид в актуализация на общата тактика за номиниране на „двойници“, за да се разделят гласовете и победата да отиде при друг кандидат.

Той каза, че двамата са си пуснали бради и мустаци за предизборните плакати, с което да придобият външен вид, напомнящ много на неговия..

Предварителните резултати в понеделник показаха, че Вишневски, който е от либералната партия "Яблоко", е победен от Сергей Соловьов от управляващата партия "Единна Русия".

65 -годишният Вишневски заяви пред новинарския сайт Znak.com, че по-рано в понеделник е бил възпрепятстван да подаде официална жалба срещу вота.

Той каза, че петима мъже са грабнали копия на жалбите и са го разпитали, но не са му причинили никаква вреда.

С почти всички гласове, преброени в понеделник следобед, партията „Единна Русия“ на президента Владимир Путин беше на път да запази мнозинството си в парламента. Гласуването дойде след безпрецедентни репресии срещу опозицията, като всички отявлени критици на Кремъл бяха възпрепятствани да се кандидатират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
9
 
! Отговори
НА ЗАПАД преди 2 години
На платените западни 'опозицинери' все някой му е виновен! А и като ги работят със техните схеми - хич не им харесва!
27
3
 
4
 
! Отговори
До Русофоб преди 2 години
То с *** не става тая работа .Гейтака (русофоб) може само да скимти по конференции , да плаши ,че гол зaдник ще строши коравия мечешки *** и да гледа как братушките стават по-силни и по-силни докато си плаща за ресурси.
26
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, КГБ им виновен, че не си знаят името на кандидата... или просто фейк за балъци и ***.
25
13
 
6
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Путин, Бойко, Ердоган! Различни на външен вид но от вътре едни и същи!
24
17
 
4
 
! Отговори
Русофоб преди 2 години
Русия ще се оправи, когато около 10-12 хил F-35, заедно със 100хил танка Леопард и минимум 20млн щурмоваци от световна коалиция нахлуят и като хванат Путин го изправят на стадиона.
23
1
 
6
 
! Отговори
Героите са от КАТ преди 2 години
Стрелбата отразиха. Жертвите са 5 жени и един мъж. Дума не написаха за задържането. Катаджийски патрул се намира в района и получава сигнал за стрелбата от очевидец. С риск за живота си двамата катаджий моментално се хвърлят в епицентъра. Единият започва да организира безопасната евакуация, а другият смело навлиза в корпуса, среща убиеца, казва му да се предаде, но получава изстрел. За щастие не е улучен, на свой ред стреля и ранява убиеца, обеждвижва го, отстранява оръжията и му оказва ПДП.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в наш Плевен опонентите на Найден Зеленогорски регистрираха "Коалиция за Зеленогорски" и с нея прибраха доста гласове. Помните ли това?
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
несериозно е да сбъркаш името на Вишневски. Или гласуват само по снимка като ромни.
20
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КГБ в действие! Колкото по на запад, толкова по-добре!
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как я беше дефинирал демокрацията малкото човече ... на теория имат право, но на практика това е толкова несериозно, че тяхната демокрация спокойно може да се приравни с такава на някоя тъмна африканска държава. Ама щом на суверена, който явно е съставен основно от *** и мужици не му пречи, да печели. Само П може да ги защити от външния враг, щото цял свят иска да ги превземе и не знам какво ще им направи :) Зимата идва, газта е нагоре, П е цар, водка има ... всичко е точно!
18
9
 
10
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Такива като тези, които много искат да изместят Путин, управляваха през 90те и Русия бе пред разпад. Говорят сладки приказки как ще възродят икономиката, но целта им не е тази. Видя се при кое управление Русия се стабилизира каквото и да се говори за олигарси... а те няма да изчезнат като дойде друг на мястото на Путин, но няма да са под контрол тогава. Сигурно за това много мечтаят Путин да изчезне
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази сутрин, след 100% преброени гласове, ЦИК обяви, че партията Единна Русия запази мнозинството си в парламента, като набра 49,82% по партийните списъци и 198 мандата по едномандатните окръзи. В руската Дума влиза нова партия. "Новьiе люди" набра 5,32% от гласовете. Влизат също 5 човека, които са се самоиздигнали. Борис Лазаревич Вишневский и "Яблоко" загубиха вота, защото са бита карта от поне 20 години. "Яблоко", Явлинский и тем подобни вишневски отдавна вече никого не вълнуват.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами на следващите избори да си боядиса косата в розово, да не стават грешки.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До BotoМожеш да бъдеш сигурен, ча са го отразили за нищо на света точно тия няма го пропуснат.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига глупости търсят под вола теле избирателите на Вишински слепи ли са???
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости! Кой е Вишневски, че ще му взимат името и физиономията? Всъщност, като се замисля, и Путин го избраха вместо мен.
12
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Русия не се управляваше в условия на Диктатура щеше да е водеща икономика в света. Жалко, много жалко
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5: абе защо вчера не отразиха стрелбата в Американския университет. Да имаше, Вирджиния. Нещо?
10
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бедна ми нещастна Русия. В китай даже има повече демокрация....
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има напредък в Русия щом тоя не са го арестували или утрепали ами се занимават с такива номера.