Схемата с двойниците проработи, Вишневски загуби вота

Той се опитвал да подаде жалба, но петима мъже го нападнали
21 сеп 2021 07:37, Нели Христова
57
Схемата с двойниците проработи, Вишневски загуби вота

Руски опозиционен политик загуби изборите през уикенда от опонент, клонящ към Кремъл, след като съперниците му промениха имената си и дори външния вид, за да приличат на него. Това се случи във втория по големина град на Русия Санкт Петербург, съобщи АФП.

Русия проведе парламентарни и местни избори, които бяха помрачени от нередности и обвинения в измама, като ранните преброявания показаха лесна победа за управляващата партия „Единна Русия“.

Още по темата

Още преди вота случаят с Борис Вишневски влезе в заглавията на медиите, , след като той заяви, че други двама кандидати са променили имената и външния си вид в актуализация на общата тактика за номиниране на „двойници“, за да се разделят гласовете и победата да отиде при друг кандидат.

Той каза, че двамата са си пуснали бради и мустаци за предизборните плакати, с което да придобият външен вид, напомнящ много на неговия..

Предварителните резултати в понеделник показаха, че Вишневски, който е от либералната партия "Яблоко", е победен от Сергей Соловьов от управляващата партия "Единна Русия".

65 -годишният Вишневски заяви пред новинарския сайт Znak.com, че по-рано в понеделник е бил възпрепятстван да подаде официална жалба срещу вота.

Той каза, че петима мъже са грабнали копия на жалбите и са го разпитали, но не са му причинили никаква вреда.

С почти всички гласове, преброени в понеделник следобед, партията „Единна Русия“ на президента Владимир Путин беше на път да запази мнозинството си в парламента. Гласуването дойде след безпрецедентни репресии срещу опозицията, като всички отявлени критици на Кремъл бяха възпрепятствани да се кандидатират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7...абсолютно нищо общо! Путин е патриот, смел мъжага и силен характер, а фигуранта е гола вода.
7
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин=Радеф
6
25
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свободни и честни избори в Русия ще има когато цъфнат налъмите. Този робски народ знае само да мисли за война и водка. Пренебрежително малко са свестните хора. С си представете каква би била Русия при една истинска демокрация и свободна икономика при този ресурс който има.
5
15
 
17
 
! Отговори
Boto преди 2 години
Абе а защо никъде вчера у днес-а не отразиха стрелбата в руски университет?Винаги като има страбла в американски такъв троловете обясняват, как това само в демокрациите се случва и при Вова това е невъзможно пък вчера гледам, че и там ставали такива работи....
4
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И при бсп е така, все други им са виновни.
3
14
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Като при фигуранта
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно хелектората на Вишнески е съставен от пълни хoлигoфрeни
1
7
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Чувам гласове :)))