Схемата с двойниците проработи, Вишневски загуби вота

Той се опитвал да подаде жалба, но петима мъже го нападнали
21 сеп 2021 07:37, Нели Христова
57
Схемата с двойниците проработи, Вишневски загуби вота

Руски опозиционен политик загуби изборите през уикенда от опонент, клонящ към Кремъл, след като съперниците му промениха имената си и дори външния вид, за да приличат на него. Това се случи във втория по големина град на Русия Санкт Петербург, съобщи АФП.

Русия проведе парламентарни и местни избори, които бяха помрачени от нередности и обвинения в измама, като ранните преброявания показаха лесна победа за управляващата партия „Единна Русия“.

Още по темата

Още преди вота случаят с Борис Вишневски влезе в заглавията на медиите, , след като той заяви, че други двама кандидати са променили имената и външния си вид в актуализация на общата тактика за номиниране на „двойници“, за да се разделят гласовете и победата да отиде при друг кандидат.

Той каза, че двамата са си пуснали бради и мустаци за предизборните плакати, с което да придобият външен вид, напомнящ много на неговия..

Предварителните резултати в понеделник показаха, че Вишневски, който е от либералната партия "Яблоко", е победен от Сергей Соловьов от управляващата партия "Единна Русия".

65 -годишният Вишневски заяви пред новинарския сайт Znak.com, че по-рано в понеделник е бил възпрепятстван да подаде официална жалба срещу вота.

Той каза, че петима мъже са грабнали копия на жалбите и са го разпитали, но не са му причинили никаква вреда.

С почти всички гласове, преброени в понеделник следобед, партията „Единна Русия“ на президента Владимир Путин беше на път да запази мнозинството си в парламента. Гласуването дойде след безпрецедентни репресии срещу опозицията, като всички отявлени критици на Кремъл бяха възпрепятствани да се кандидатират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толко му е акъла на доцента математичен. кво му пречеше да приготви 5 "ябълки" без бради и криви черепи които да приличат на Сергей Соловьов? Само че не със Сергей той се състезаваше и в Ленинград, а с Евгени Попов и то в Москва. и последно Попов побеждава дядъ Черешняк с над 8000 гласа в мажоритарното гласуване, като събрани гласовете на трите полит-близнака дава по малко със стотици гласове от колкото за Попов са гласували. Тази техника е подходяща за Мр Челъдинка и Малкия Лилипутник Мук от и
47
0
 
5
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Резултатът е: Единна Русия - 50 %, Яблоко - 1 %. То АФПрес лъже 50 пъти повече от "Работническо дело". Да бяха измислили нещо друго, за да оплюят категоричната победа на Путин. Слава Богу, че знаещите не се връзваме.
46
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нима проруските ченгета и комунисти в БГ не клонират и обсебват демократичните партии 30 години в България, за да разводняват демократичния вот.
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 50 Бре, бре, бре!!! Даже никой!!! Ти да не си бил наблюдател? И аз имам наблюдения, но моите са съвсем различни от твоите.
44
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В русия никой не гласува за единна русия но тя винаги има 51+% Там изборите не са от значение виж тровенето на вожда и по върховете Е номера
43
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нищо новоАбе за пиян и като цяло доста глупав народ като руснаците една брада е сериозен ориентир
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не стана ясно, на изборите имало 3-*** Вишневски от които за единия никой не гласувал защото всички гласували за Соловьов? Но Соловьов не се е писал Вишневски, нали? Е, къде му е проблема на Вишневски? Изглежда, в неговата собствена глава.А ние тичаме, пенявим се: край! сега ги хванахме!...Айде стига глупости!
41
0
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Сигурното е, че и тримата са с бради. Как да не ги сбъркаш? Най-просто е било истинският Вишневски да вземе и да се обръсне.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е и какви са резултатите Единните взехали >50%
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
циркът втаса: Навалните и комунист-Лидерите се съешиха в здрав работническо селски продукт
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са местни избори този е по известен у нас сигурно
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, Путин от работа няма време до отиде до тоалетна, те ще го причакват на калъп.
36
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма да се оправи. Вместо да се вайкат, че ги имитират, да бяха сами имитирали несменяемия вожд. Мата Хари ли ще му пратят, или ще купят охраната да му снима кюлче с пачки в чекмедже, не е толкова важно. Още по-яко ще е да го снимат на калъп. Ама будали!
35
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЮПутинчо и в москва направи номера там единна педерассия губеше от комунооглистите на Зюганов А руското ДПС чечня 97%за Единна педерассия
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, че на Путин му пука ще признаете изборите в Русия или не. Непризнаването и продължаването на санкциите може да ви струва $2 000 за 1 000 куб.м. руски природен газ. Мислете подневолни! Хозяин - барин.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гениално! Чакаме и у нас 4-*** Бойко Борисовци и 3 Корнелии, щото по един ни доскучаха.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 18 към деветте придурковати троляги. Вместо да цъкате минуси, направете справка в нета. Един грамотен човек лесно ще се убеди, че написаното от мен е самата истина, а един *** чака телевизора да му съобщи. Телевизорът пък чака Началника да му каже за каква микроскопична kaл /неудачникът Борис Лазаревич Вишневский/ да съобщи на наивните балъци, за.да ги убеди в нечисти избори. И Жозеп мълчи и напразно се надява за още някаква микроскопична kaл. А времето за реакция изтича неумолимо.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Яблоко" не хвана ли едвам 1% ? Струва ми се много шум за нищо, защото този кандидат май щеше да има същия резултат при всякакви благоприяни условия....
30
2
 
11
 
! Отговори
Идиот преди 2 години
Да, това е страшно нарушение, КАК МОЖЕ ДРУГ ДА СИ ПУСНЕ БРАДА-ТЯ БРАДАТА Е САМО МОЯ!!!! НЯМА ДА ПРИЗНАЕМ ИЗБОРА, ИМА ЧУЖДИ БРАДИ!!!
29
1
 
2
 
! Отговори
Ревльовци преди 2 години
Ако са толко правдиви и добри колкото се пишат тоя начин за пречене само може да сплоти електората им. Ама и те разчитат на мимикрията та затова реват!