Русия увеличава доставките на газ при пускане на "Северен поток 2"

Путин обвини енергийната политика на ЕС за газовата криза
22 окт 2021 08:16, Елка Василева
121
Русия увеличава доставките на газ при пускане на "Северен поток 2"
Снимка: архив, БГНЕС

Русия може да увеличи доставките на природен газ за Европа, когато Германия одобри газопровода "Северен поток 2", заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

Пред участниците в годишната среща в Сочи на Международния дискусионен клуб "Валдай" Владимир Путин заяви: "Първата тръба на "Северен поток 2" е запълнена с газ. Ако германският регулатор разреши доставките утре, то те ще започнат вдругиден. Седемнайсет и половина милиарда кубични метра.До края на годината ще завърши технологичната работа по запълването на втората газова тръба на “Северен поток 2”. Общият обем е 55 милиарда кубични метра," каза руският президент.

Още по темата

Путин обвини енергийната политика на Европейския съюз за газовата криза и рекордно високите цени на суровината.

Европейските газови пазари сега изпитват недостиг на 70 милиарда кубични метра газ, каза руският президент. Той обърна внимание, че това е станало, въпреки че Русия е увеличила в последно време своя износ.

Руският президент предупреди за потенциален недостиг на петрол през идните години заради ограниченията пред инвестициите в сектора. Възможно е в бъдеще да дойде в момент, когато световното търсене на петрол ще се увеличи, но суровината няма да е налична, предположи той.

Путин коментира и стратегията на Европейския съюз за Арктика, която предвижда забрана на добива на енергийни ресурси в района.Той добави, че Русия е готова за диалог на базата на международното право, но в същото време предупреди: "Ако някой отвън се опитва, заобикаляйки тези международно признати документи, да ограничи суверенното ни право да се разпореждаме със собствената си територия, то това е покушение с негодни средства," каза Путин, цитиран от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 79/85 "ако си беше направил за 12 г АЕЦ Белене с платените два реактора сега нямаше да ривеш за скъп ток. " Поредната глупост на неграмотните русофили, които си нямат идея, че тока от АЕЦ е един от най-скъпите изобщо, да не говорим за политическите и екологичните рискове.
80
0
 
2
 
! Отговори
до 84 преди 2 години
нещо се оплете пич, до преди малко рива за скупия газ заради Путин сега ми разправяш комунистите искали Евтино. Я си събери мислите, пий едно кафе и ела пак да пишем
79
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Русия НЕ трябваше да увеличава износа си над договореното. Това Е предателство на Путин към руския народ!
78
2
 
1
 
! Отговори
до 83 преди 2 години
няма да го доживееш това ускорение твое ....
77
1
 
5
 
! Отговори
до 83 преди 2 години
нали ти казах как го ускорява ,Равнозакъснително от 1999 та от както Путин нарита лешоядите от Русия. Ако знаеш какво значи Равнозакъснително ускорение де....
76
1
 
9
 
! Отговори
до 79 преди 2 години
ако си беше направил за 12 г АЕЦ Белене с платените два реактора сега нямаше да ривеш за скъп ток. Най малко пък от Русия зависим днес за тока. Питай Боко що ни върза в енергийния пазарен пръстен Италия Гърция с най слъп предлаган ток.
75
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хаха "хайде разнообрази репертоара, а и ти какво искаш, даром газчица. Забрави" Само русофилите повтарят някакви неща, които те си ги фантазират. "Евтино" няма нищо, особено ако зависиш от някого. Русифилите се правят, че не го знаят, но всъщност плащат ПРЕСКЪПО за зависимостта си от руския начин на мислене и пропаганда.
74
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хаха "какво ускорява бе" Ускорява процеса на изолоране на Русия като енергиен доставчик. Колко по-ясно да ти го кажа?
73
2
 
6
 
! Отговори
хаха преди 2 години
до 79 , хайде разнообрази репертоара, а и ти какво искаш, даром газчица. Забрави. Нали щяхте да убивате Русия с евтин нефт хайде давайте, сами се убихте.
72
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 79/80 Къде са опорките? Я кажи.
71
1
 
4
 
! Отговори
до 79 преди 2 години
ко речи.....хаха папагал на опорки
70
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е терорист и рекетьор. Неговата пета колона държи енергетиката и на подчинените му държави и тъпче бизнеса със скъп ток. Русия никога не е била братски народ а лешояди грабители!
69
1
 
1
 
! Отговори
хаха преди 2 години
до 76, какво ускорява бе, тръбата към космоса ли, това ускорение е почнало от 1999 г. ама нещо е равно закъснително.
68
3
 
6
 
! Отговори
до 74 преди 2 години
не договор за компенсиране а си има редовни доставки на шистов втечнен, от къде взима Европа 46% от газа си , от космоса сигурно. Кое му е прецаканото за Русия, придират едни колосални пари. 8 пъти повече от преди година. Дай боже всекиму такова прецакване.
67
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73 "Русия осигурява до 54% от газа в Европа и го доставя, търсете си другия газ някъде другаде, Норвегия, Катар, САЩ , Азербайджан ....." Тази ситуация само ускорява елиминирането на Русия като НАДЕЖДЕН източник на енергия. :))))) И Путин го знае. :))))
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори да отворят и СП2 пак няма да има газ колкото трябва. Газохранилищата на Европа са на 55% отделно си трябва газ за индустрия и бита.
65
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 69/70/71 Защо трябва да повтарям това, което вече написа? САЩ никога не е сключвал договор с Европа, че ще я "компенсира" с втечнен газ, а европейците знаят какво значи пазарни цени. Европа си защитава интересите в "разговора" с Русия по темата "газ" и ще продължава да го прави. Само русофилите се бримчат за "прецаканите" европейци. Най-смешното е, че и те са "прецакани", но предпочитат да защитават тоя, който им бърка в джоба.
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия осигурява до 54% от газа в Европа и го доставя, търсете си другия газ някъде другаде, Норвегия, Катар, САЩ , Азербайджан .....
63
0
 
5
 
! Отговори
до 71 преди 2 години
няма да ти отговори, те така си знаят когато нямат отговор се хващат за отделни думи от контекста, в случая си е избрал Омраза. Трудно е като те забият да се измъкнеш, пи добре замълчи да е по малка излагацията.
62
1
 
10
 
! Отговори
до 69/70 преди 2 години
и кво написа, нищо, питах те къде е газа от САЩ и Катар, питах те какъв е пазара, демократочен либерален . Ти продължаваш с кашкавалите си.