Русия увеличава доставките на газ при пускане на "Северен поток 2"

Путин обвини енергийната политика на ЕС за газовата криза
22 окт 2021 08:16, Елка Василева
121
Русия увеличава доставките на газ при пускане на "Северен поток 2"
Снимка: архив, БГНЕС

Русия може да увеличи доставките на природен газ за Европа, когато Германия одобри газопровода "Северен поток 2", заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

Пред участниците в годишната среща в Сочи на Международния дискусионен клуб "Валдай" Владимир Путин заяви: "Първата тръба на "Северен поток 2" е запълнена с газ. Ако германският регулатор разреши доставките утре, то те ще започнат вдругиден. Седемнайсет и половина милиарда кубични метра.До края на годината ще завърши технологичната работа по запълването на втората газова тръба на “Северен поток 2”. Общият обем е 55 милиарда кубични метра," каза руският президент.

Още по темата

Путин обвини енергийната политика на Европейския съюз за газовата криза и рекордно високите цени на суровината.

Европейските газови пазари сега изпитват недостиг на 70 милиарда кубични метра газ, каза руският президент. Той обърна внимание, че това е станало, въпреки че Русия е увеличила в последно време своя износ.

Руският президент предупреди за потенциален недостиг на петрол през идните години заради ограниченията пред инвестициите в сектора. Възможно е в бъдеще да дойде в момент, когато световното търсене на петрол ще се увеличи, но суровината няма да е налична, предположи той.

Путин коментира и стратегията на Европейския съюз за Арктика, която предвижда забрана на добива на енергийни ресурси в района.Той добави, че Русия е готова за диалог на базата на международното право, но в същото време предупреди: "Ако някой отвън се опитва, заобикаляйки тези международно признати документи, да ограничи суверенното ни право да се разпореждаме със собствената си територия, то това е покушение с негодни средства," каза Путин, цитиран от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами тичкай към следващата конференцийка бря, щот ше изтрезнееш и ще изпуснеш безплатната софра. Нали на това ви учат брюкселските бюроклати, да сте вечно напоркани, лицемерно любени и а се кланяте на новия ЕССР и Манифеста му. :))))))0 Пълна скръб си. Хубавото е че иде яка криза и такива като теб ще висят по дереците и ще бъдете съдени както 1947 в Нюрнберг съдиха фашагите.
40
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И къде е сега САЩ с големите газовози да помогне на 'братска' Европа. А да в Азия да кърти кинти от азиатския пазар, а като падне цената догодина ще му докара на скъпатта таз годишна цена. Туй де "да го ду-хат европейцит", както се изрази една дипломатическа персона от американската кохорта по повод ЕС и проблемите в Украйна.
39
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 44 Ми, тя свърши вече. Днес сме на винена дегустация и после набързо ще мина през Париж преди да се прибера. :))) И не ги мисли европейците, те са свикнали с мизериите на руснаците. Нито ще е пръв, нито последен път, когато северноазиатските сатрапи ще създават проблеми. В Европа на това се гледа като на системен риск и никой не се изненадва или впечатлява.
38
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45 "Четете ли? Запомнете го и след 2-3-5 години да не ревнете пак, че Путин ви рекетира. Човекът ви казва, че вашите кредитни ограничения ще докарат криза." Ц. Путин реве за ограниченията срещу НЕГОВАТА държава. За разлика от газ, петрол за Европа има в изобилие и нищо не зависи от Путин. А Путин ако беше толкова велик, щеше да отпусне евтини кредити на петролната си индустрия, но Русия е бедна, а и технологии няма ...
37
3
 
11
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
много е прав!!!!
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Руският президент предупреди за потенциален недостиг на петрол през идните години заради кредитните ограничения пред инвестициите в сектора. Възможно е в бъдеще да дойде в момент, когато световното търсене на петрол ще се увеличи, но суровината няма да е налична, предположи той."------------------------------------------------------------------ Четете ли? Запомнете го и след 2-3-5 години да не ревнете пак, че Путин ви рекетира. Човекът ви казва, че вашите кредитни ограничения ще докарат криза.
35
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40 "Или се приспособявате към новата действителност или кепенците." Ще се присопособяваме. Вчера бях на една конференция за високи технологии в автомобилния сектор. Не се притеснявайте, докато Путин се чуди как да представи завъртането на кранчето с половин оборот като "световна политика" в Европа неуморно се работи за повишаване на ефективността, а оттам и снижаването на разходите и ресурсите за производство. :)
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си тъмнозелен с преобладаващи червени нюанси. скоро ще ви свалят отавтобуса, щот сте авантажии.
33
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лидерката на "Зелените" Аналена Беербок (на които се крепи немското правителство), заяви, че СП2 не трябва да се въвежда в експлоатация!! Точно и ясно!ТОГАВА АЗ СЪМ ОТ ЗЕЛЕНИТЕ
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще ти се да падне цената на газта по азиатските пазари. Там от 2019 върлува епидемия за енергийни ресурси, заради цялостния подем на икономиките и световното потребление дългосрочно скочи над 8 пъти. Ще ви се да има нафка за центове но това остана в миналия век, а времето върви. Или се приспособявате към новата действителност или кепенците.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 37 За какво говориш, или просто общи приказки да се намираш на разговор?
30
3
 
13
 
! Отговори
антисоросоид преди 2 години
Такива новини ме кефят ! И реватСоросоГендарскитеТролове на "америка за бг" , и се вият от злоба надрусани в ранни зори
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименСмях в залата. Като гледам кви решения намериха, та се закопаха сами в гробищата и повлякаха всички около себе си. Направо цветя рози и паради пред Райхстага в Брюксел. Манифеста бройлери,четете Манифеса, защото скоро и сертификати ще ви искат ако не го знаете като сутришна мантра. :)))))))))))))))))))))))))
28
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31 Това отдавна се задава на хоризонта, затова преди време един авторитетен френски вестник изложи надълго и нашироко "блъфа на Путин": риска за игра ва банк за кратко/средносрочни дивиденти за сметка на бъдещето на Русия. Накратко: Путин закопава Русия дългосрочно, за да си играе на световен политик сега, докато е на власт. :))))
27
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам с кой акъл се довериха на Путин, та ги рекетира сега! Само като му видя азиатските очички, ми е ясен.
26
17
 
6
 
! Отговори
Полюции преди 2 години
До Анонимен 28 "Нали Русията щеше да спира газта за Европа? "Само Путин да врътне кранчето на Европа и с нея е свършено". Сега какво излиза, че Путин се натиска да продава газ на "мръсната" Европа!" Ами, полюциите на русофилите са добре известни.
25
10
 
8
 
! Отговори
аз преди 2 години
Америка ще помогне с втечнен газ, не се тревожете! Само цената на гза да падне на Азиатските пазари :)
24
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бясното джудже си игрсе с огъня. Накрая на Европа ще и писне и ще мине изцяло на втечнена газ и алтернативни източници. Руснаците без европейските пари ще се върнат в камената ера.
23
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26 Ще те разочаровам. Запада ще намери решение И на този проблем. Както винаги го е правил, защото Запада с това се занимава - с решаване на проблеми. Империята на Злото се занимава със създаването им. :)))) Философия на живот, какво да ги правиш. :))))
22
3
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Гошо Гошко,искаш ли ти да отидеш до Русия и да ни донесеш безплатен газ и петрол.Пред клавиатурата си голям юнак.