Русия увеличава доставките на газ при пускане на "Северен поток 2"

Путин обвини енергийната политика на ЕС за газовата криза
22 окт 2021 08:16, Елка Василева
121
Русия увеличава доставките на газ при пускане на "Северен поток 2"
Снимка: архив, БГНЕС

Русия може да увеличи доставките на природен газ за Европа, когато Германия одобри газопровода "Северен поток 2", заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

Пред участниците в годишната среща в Сочи на Международния дискусионен клуб "Валдай" Владимир Путин заяви: "Първата тръба на "Северен поток 2" е запълнена с газ. Ако германският регулатор разреши доставките утре, то те ще започнат вдругиден. Седемнайсет и половина милиарда кубични метра.До края на годината ще завърши технологичната работа по запълването на втората газова тръба на “Северен поток 2”. Общият обем е 55 милиарда кубични метра," каза руският президент.

Още по темата

Путин обвини енергийната политика на Европейския съюз за газовата криза и рекордно високите цени на суровината.

Европейските газови пазари сега изпитват недостиг на 70 милиарда кубични метра газ, каза руският президент. Той обърна внимание, че това е станало, въпреки че Русия е увеличила в последно време своя износ.

Руският президент предупреди за потенциален недостиг на петрол през идните години заради ограниченията пред инвестициите в сектора. Възможно е в бъдеще да дойде в момент, когато световното търсене на петрол ще се увеличи, но суровината няма да е налична, предположи той.

Путин коментира и стратегията на Европейския съюз за Арктика, която предвижда забрана на добива на енергийни ресурси в района.Той добави, че Русия е готова за диалог на базата на международното право, но в същото време предупреди: "Ако някой отвън се опитва, заобикаляйки тези международно признати документи, да ограничи суверенното ни право да се разпореждаме със собствената си територия, то това е покушение с негодни средства," каза Путин, цитиран от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
0
 
! Отговори
Аква мен преди 2 години
Абе, всички сценарии предвиждат апокалипсис и война за ресурси.
100
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що да е изнудване. Да припомним какви действия предприе САЩ срещу Huawei. Някой да си спомня. И какви бяха оправданията на САЩ бъркали им се националните интереси. Само САЩ имат национални интереси. Инвестициите за милиарди на Русия в тия тръби ще стават жертва на разни бездетни мизантропи с костюми от Брюксел. Айде малко по-кротко с това изнудване. Като няма Европа достатъчно ресурси ще води нормален диалог за взаимно изгодна сделка.
99
2
 
2
 
! Отговори
Let’s go Brandon преди 2 години
Пуделчето на Путин се нарича Джо Байдън.
98
2
 
18
 
! Отговори
ЕС е върха преди 2 години
Чудя се на съвременното водене на търговски преговори за газта и изобщо. Значи, ние намираме занимание за безработното НАТО да прави стратегии за многофронтови борби с Русия, обаче, настояваме, щото Русия да увеличи доставките за да не ни е скъпа газта докато не я махнем... Мъдро! За какво да приготвим пари? За пушкала или за газ? Ако е за първото, в студеното ще ни е скъпо. Ако е за газ, топлото ще е скъпо. А сега де! А може и да ни опердашат на всичкото отгоре.
97
4
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Путин, също като продажната тиква е предател на народа си!Русия не трябва да увеличава доставките за евролицемерния матрял, а да го остави да мре за интересите на шепа брюкселски психопати!
96
0
 
17
 
! Отговори
Нищо лично преди 2 години
Просто бизнес, както казват задоеанските ни съюзници!
95
13
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Много хитри азиатци,но ние в Европейски Съюз ,няма да се вържем.
94
1
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен98Гледал си изказването на Путин ,добре много добре правиш А не да четеш перифразирани разкази на разни доморасли анализатори Трябваше да гледаш интервюто и на оня американката ,дето не и още ясно каква иска да става журналистка или порно актриса
93
1
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен 25даа ,а реалността е следната Газ в Русия има а в Европа нямаВ Русия няма прави краставици криви ,в Европа има краставици и то само прави
92
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отговаряйки на въпрос на американски професор дали Русия е готова да стане лидер на процеса за въглеродна неутралност, Путин напомни, че към днешна дата рейтингът на сраните по чистотата на енергобаланса е следният: 1-во място Русия - 86%, 2-ро място САЩ - 77%, 3-то място Германия - 64%. -------------------------------------------------------------Енергийната структура на първенеца в класацията по чистота на енергобаланса /Русия/ е: атомна енергетика - 21%. хидроенергетика - 26%, газ - 40%.
91
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 95/96 "какъв Прогнил запад ми говориш бе "Такива са ти изказванията, другарю. Чакаме нещата да се влошат защото Русия все е "във възход". Явно си много малък и даже и за тези изказвания не знаеш. Нищо, ще пораснеш.
90
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Струват, правят, накрая пак на дядя ви Вова на дедовия кацат от много тарикатлъци.
89
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
относно въпроса с БЕХ.....Диян Димитров - Председател на Съвета на директоритеВалентин Николов - Член на Съвета на директорите и изпълнителен директор.... и двамата отрочета на Баце и Гроб, без коментари....
88
3
 
5
 
! Отговори
до 95 преди 2 години
какъв Прогнил запад ми говориш бе ***. Пак като ви хванат на тясно и вадите от опрките. Къде видя да съм написал нещо за Запада. Ходил си на уроци по тролене ама не си си водил добре записките.
87
5
 
5
 
! Отговори
До до 79 преди 2 години
Кой държи контролния пакет акции в БЕХ а? Със сигурност не е Бойко.
86
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 83/87 "няма да го доживееш това ускорение твое ...." Оооох, и "прогнилия Запад" "ей сега" ще се срути, нали? :)))))
85
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Христов Знаем, че си "силен" в приказките. Също така знаем, че си гола вОда в знанията.
84
4
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До Анонимен/70"Европейците гледат със съжаление на поредния опит на Империята на Злото да си показва зъбките." - той Борисов правилно каза за евроатлантиците, че сте про'сти като него. Но дерзай, същият си като баща си.
83
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 84/89 "нещо се оплете пич, до преди малко рива за скупия газ заради Путин" Я пак. "комунистите искали Евтино." Не знам какво общо има между това, че плащате прескъпо за зависимостта си от руснаците с каквото и да било. Аз го дадох само за пример, как ревете, че искте евтино, но всъщност плащате прескъпо. Това разминаване между думите и делата ви е типично за хора с раздвоение на личността.
82
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До Анонимен/74"Европа си защитава интересите в "разговора" с Русия по темата "газ" и ще продължава да го прави" - той Борисов правилно ТИ каза, че си про'ст. Отделно ес демокрацията превърна дистопията в реалност и ТИконкретно си доказателството за това: "Невежеството е сила".