Шойгу с оценка: НАТО не е готова за равноправен диалог

Планът на Алианца в Афганистан бе бедствие, посочи руският военен министър
23 окт 2021 18:20, Красимир Ангелов
80
Шойгу с оценка: НАТО не е готова за равноправен диалог
Снимка: БГНЕС

НАТО последователно трупа сили по границите на Русия на фона на призивите за военно сдържане на Русия, заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу в отговор на изявление на германския министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер.

"На фона на призивите за военно сдържане на Русия, НАТО последователно струпва сили към нашите граници. Как свършват подобни неща за Германия и Европа, министърът на отбраната на ФРГ трябва да знае. Безопасността на Европа може да бъде обща и без засягане интересите на Русия. Но за равноправен диалог по този въпрос не е готова именно НАТО", каза Шойгу.

Руският министър нарече бедствие резултатите от прилагането на плана на НАТО за "сдържане" в Афганистан.

"Нещо повече, изпълнението на плана за "сдържане" на НАТО в Афганистан завърши с катастрофа, с която сега се сблъсква целият свят“, каза министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: НАТОРусияСергей Шойгу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
0
 
! Отговори
оп преди 2 години
Хитлер, ако не бяха американци и англичани - щеше да направи райстаг на червения площад. Само запада, спаси русия втората световна война.
64
4
 
0
 
! Отговори
хех преди 2 години
НАТО не било готово за РАВНОПРАВЕН диалог? ВТФ - тоз пък за кой се мисли? Той, не е готов за равноправен диалог.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 44То и Хитлер така беше казал, но руснаците го навряха в мише дупка.....Така го навряха в миша дупка, че Вермахта даде 3 милиона загуби във война с целия свят, а великите руски войни, които газиха германците и натикаха в миша дупка дадоха 20 милиона жертви.Ха хА!
62
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Анонимен 7Аз съм готов да се бия с престъпните организации НАТО, Ислямска държава и подобни!..Нали знаеш какво следва ако държавата ти е на една страна, а ти се биеш на страната на друга?
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиндостанците получиха твърдо предупреждение в Сирия. Тяхна военна база беше обстреляна от неизвестни партизани. Не дават данни за пострадали.
60
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпълнението на отановския план за "сдържане" на Афганистан завърши с катастрофа. Отановците един средновековен Афганистан не могат да сдържат, но се пъчат и се силят да сдържат Русия, която разполага с РС-26 или 'Рубеж', подводен спецназ АПЛ К-329 "Белгород", АС-12 Лошарик, БС-136 Оренбург, АПЛ Хабаровск, Посейдон, хиперзвуковите "Авангард", "Сармат", "Кинжал", "Циркон", крилатите ракети "Калибр" и "Буревесник", последната с ядрен двигател и способна да лети над повърхността неограничен
59
18
 
4
 
! Отговори
Да бе! преди 2 години
Напъните на русо-робите да представят Крепостна рус за велика военна сила са жалки. Селските активисти също били чели, та много знаели за военните постижения на крепостните. През 1965 г. мужиците създадох совалката Буран, след което тогавашният военен министър Маршал Гречко обяви: Ние с фантазии няма за се занимаваме и прекрати космическата им програма. Иначе, USSF освен совалките Х-37В, има и бойна флотилия от летящите чинии TR-3B /Astra,Manta & Aurora/, оръжия, които нямат аналог в света...
58
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 55 'се опитват да принизят Русия с нейните огромни ресурси и територия до второразрядна страна от третия свят" Русия Е второразрядна държава от третия свят.
57
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Шойгу не е лошо да не забравя, че единственото, което ги спаси, са Западните съюзници и разкъснаването на силите на Германия в няколко посоки. Втори път тази грешка няма да се повтори.
56
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западът се опитва да прилага двойни стандарти и се прави на почтен мошеник. Не може да си почтен мошеник, или си почтен, или си мошеник. Средно положение няма.
55
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно прав е Шойгу. Западняците арогантно се опитват да принизят Русия с нейните огромни ресурси и територия до второразрядна страна от третия свят и да извиват ръце на държава с ядрен потенциал. И не само, че не я приемат за равностоен партньор, а и постоянно я заклеймяват и демонизират за щяло и нещяло. Никоя страна не би се примирила с подобни действия и не би се подчинила на каквито и да било условия. С това само провокират недоверие към себе си и доказват лицемерието, не от вчера.
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 48/ Мда........Ние също четем. И на разни езици четем, щото разбираме. И не само от Гугленцето четем. Лъжеш, че янките имат 100 безпилотника Х-37 В! До днес са тествали успешно, даже много успешно, ШЕСТ апарата! Сократ ми е скъп, но истината ми е по-скъпа!
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 48/ Мда: X-37 B - Копието на БОР4 от ерата на СССР а? Те американците в областта доста неща са прекопирали покрай прехода!
52
4
 
12
 
! Отговори
Добре го е казал! преди 2 години
Дипломатичнио им е загатнал че ако се заиграят няма да си съберта зъбките от пода!
51
4
 
7
 
! Отговори
До анонимен 36 преди 2 години
Да бе, евреин, виж семитските му черти! Тъъпи, Западно от Байкал, в Саянските планини живее гордият смел тувински народ. Република Тува единствена се притече на помощ на СССР с коне, ски, злато, бойци! Шойгу е тувинец по баща, майка му е рускиня. Колкото до евреите - сред руските евреи има чудесни хора! И не само цигулари и виолончелисти, артисти и учени! Има над 1000 герои на СССР! Уважавам смелия и работлив еврейски народ и не ми пробутвай антисемитизъм! За това навсякъде в Европата наказват!
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се кефя, като чета разни нискочели хайванчета как се вдъхновяват, когато пишат как комунистите от Китай ще превземат Сибир от капиталистическа Русия! М'че тъй де, меките китки от пишещия на латиница Запад като не могат да се справят с Русия! А посегнаха, а им изпочупиха ръчичките! Само дето РФ и КНР сега са в мили отношения - в момента руският ТОФ прави големи маневри с китайския флот в Тихия океан. Китайците показват нови ядрени подводници, досущ като едни руски. А вие се надайте, мишки!
49
15
 
3
 
! Отговори
до 48/ Мда преди 2 години
Говориш смешки, защото нищо не знаеш за космическия потенциал на Американските космически сили /USSF/, които вече притежават над 100 космически совалки /Х-37В/ напиши и двете абревиатури на гугъл-търсачката/.А можеш ли да ни обясниш колко силна е една държава като Русия, която има военен бюджет от 48 милиарда долара и колко силен е Пентагона, чийто бюджет е 780 милиарда долара. Много си далече от тази информация и говориш фантазии.
48
3
 
15
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Западът е свикнал да говори от позиция на силата,обаче напоследък силата нещо изчезва...Ама меки китки и сила са несъвместими понятия...
47
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е Диктатор. От 25 г мачка руския народ
46
2
 
9
 
! Отговори
ОНЗИ преди 2 години
Русия действа много точно - ЕНЕРГИЙНАТА ЗАВИСИМОСТ на озверелите западни икономики от Руския Газ е НЕОТРАЗИМОТО РУСКО ОРЪЖИЕ ДНЕС !!!! Като онази приказка ......."коркото повече мърдаш толкова повече ....".....!?!?!? На тази научно - приложна Руска външна политика никой не може да противодейства !!!! Настъпват времената на енергийтите битки - тук трябват много интердисциплинарни научно - приложни резултати !!!! Няма "отзад " няма "отпред" - ИМА НАУКА И РЕСУРСИ !!!