Рецептата Dnes: Спагети путанеска с аншоа

Италианската кухня и нейната магия
26 окт 2021 08:39, Илияна Николова
16
Рецептата Dnes: Спагети путанеска с аншоа
Снимка: istock

Продукти:

500 г спагети
100 мл зехтин
3 скилидки чесън, пресован
375 г домати, нарязани
4 бр. филе от аншоа, нарязани
2 супени лъжици доматено пюре
3 супени лъжици каперси
20 бр. маслини каламата, нарязани на едро
½ чаена лъжица люспи чили
 
Приготвяне:
 
Сварете спагетите в подсолена вода. Отцедете. Оставете настрана. В тиган на слаб огън загрейте зехтина. В него запържете чесъна до златисто. Добавете доматите и гответе с разбъркване 5 минути. Добавете аншоата, доматеното пюре, каперсите, маслините и чилито. Разбърквайте в продължение на 10 минути. Сервирайте спагетите с получения сос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КамиРиба, чесън и яйца...под чаршафа чудеса! А не въглехидрати с...домати!
7
2
 
2
 
! Отговори
Ками преди 2 години
След работа приготвям от тези спагети на съпруга ми, става като лъв в леглото.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мани тая паста, зеле сложихте ли?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добра рецепта но даите рецепта без месо от една седмица съм вегетерианец и не консумирам вече месо.
4
0
 
5
 
! Отговори
бонго преди 2 години
Явно, всички са прави за произхода на рецептата :))))
3
1
 
7
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Винаги съм смятал спагети, пасти и юфки за особено ядене в смисъл какво толкова му харесват хората, дори и със съответните добавки. Сигурно спомените ми от детската градина 53-та г., пионерските лагери, казармата и студентския стол. Едно и също блюдо от пихтиести нишестени изделия, сварени, отгоре посипани със сирене или захар. На готварските канали жена ми се прехласва по Силвия Кокола как вари миди със спагети, зеленчук, буркан домати, накрая някакво сирене на ренде...айде, мидите за мен.
2
1
 
8
 
! Отговори
Истината е, че преди 2 години
Никой не му дреме.
1
5
 
7
 
! Отговори
варненски преди 2 години
И двамата грешите. Просто тази рецепта вдига самолета и е възникнала в бордеите на Неапол