Макрон: Няма доказателства, че Русия манипулира цените

Пазарът на енергоносителите в сферата на търговските отношения
64
Макрон: Няма доказателства, че Русия манипулира цените
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон заявява в интервю за "Файненшъл таймс", че не разполага с доказателства за манипулиране на цените на енергоносителите от страна на Русия.

"Не обвинявам никого. Това са търговски отношения. Те не бива да бъдат използвани с геополитически аргументи", добави той, цитиран от БНР.

Макрон уточнява, че не става въпрос за това дали Европа е прекалено зависима от една компания, а за създаване на алтернативи, които в европейски план са възобновяемите източници и ядрената енергия.

Макрон изтъква пред изданието, че членовете на Г-20 трябва да обърнат внимание на координирането на действията на производителите на енергоносители и потребителите, за да бъде гарантирано енергийното осигуряване през зимата.

В началото на октомври цената на природния газ в Европейския съюз надхвърли 1900 долара за 1000 куб. м. при 515 долара в началото на август. Сега котировките се колебаят около 1000 долара. Успоредно поскъпват и всички други енергоносители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: РусияМакрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
БОЛГАРИЯ преди 2 години
куклите на конци видат само едно в света и европа, виновен е путин и путин виновен за смъртните случаи в бг от ковида нали господа бг
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целия свят го вижда само макрон има изкривено виждане.
33
6
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и тоя си призна,че е платен от путин...германските канцлери пенсионери в..газпром...сега и френските президенти си признаха...лъжат 500 милиона европейци...тези престъпници...за власт и пари...зависими от путин,минаха хитлер по жестокост и безправие!путин обеща първо да напълни германските и австрийските газохранилища...бъдете сигурни,че ще напълни и френските...водят Света ни към гибел!Бог да пази САЩ!
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми какви са цените в Западна Европа! Важното е, че благодарение на Бойко и построения от България дар за Сърбия поток там цените са два пъти по-ниски от тези в Булгарпшистан..Слава на Бойко Путиноблизец Първий...
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато цените падат, пак ли ги манипулира Русия?
30
2
 
6
 
! Отговори
Макрон преди 2 години
53 работещи АЕЦа. Дреме ми за газта на Путин.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макрон да не сгази лука, че евромеркелите са на обратното мнение.
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май Макрон и него го купиха.
27
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абееееее... ясно. Каквото и да става Русия трябва да е виновна. Това е опорката.
26
0
 
12
 
! Отговори
ххх преди 2 години
По време на криза да въвеждат "*** енергия" е самоубийство за ЕС !!! Явно някой тарикати искат да станат богати за сметка на хората от ЕС !!!
25
3
 
11
 
! Отговори
СС преди 2 години
Макароне искате борсови цени плащайте !!! Германия и Унгария имат фиксирани цени, другите да да се отопляват на свещи !!!
24
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не съм видял германец на въглища. Отделно Германия е супер богата и няма какво да е мисля . Тука мислим България и как да се отървем от тея кожудери. След нова година друга песен ,ще пеят тука овцете фенове на путинкаа.
23
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия - 26% атомна енергия, 20% - хидро електроцентрали, 40% - газ, общо 86% нисковъглеродни енергийни източници. САЩ - 77% нисковъглеросни източници. Германия - 64% нисковъглеродни енергийни източници. Останалите в ЕС са много под тези цифри. Защо тогава се похарчиха 2 трилиона за Зелена сделка, като днес Русия е повече C02-free от ЕС, докато ЕС съсипа енергетиката и икономиката си, и пак отделят повече CO2 емисии.
22
9
 
0
 
! Отговори
Българин преди 2 години
2028г взех заем от банката 15 хил лева и си исталирах соларни панели на покрива, от тогава ток вече не плащам.
21
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз си имам фотололтияци на покрива и вятърни перки, не купувам ток, дневно произвежадам по 2300-4000 мегавата в зависимост от времето, и дори ми остава ток и го продавам, месечно печеля между 2 хил, и 5 хил от продажба на ток. Трябва да се откажем от руската газ и всички да минем на вятърни перки да си турим на балкона и фотоволтаци на покрива и хем ще имаме безплатен ток, хем ще печелим от продажбата му.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закриите всички предизборни кампании по всички телевизии и закриите цялата държава българия е в черна зона почернихани позор.срам за цяла българия ,спрете да говорите за политика докато мине пандемията българия е в черно.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 26 - Шо да сам *** уа? Ний с братчедчиту оравим пари и нас ко на ***? Ареее сии глех работа!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България имаше договор за около 200$ за 100 куб/м, но искаше пазарни цени, ЕС тогава се съди с Русия цените да са са пазарни и спечели в съда. Цените за България паднаха с 40% - голяма радости. Но тази година, понеже Урсула не беше издала директива за вятъра и за слънцето да дyxaт и да греят, търсенето скочи и цените са 10 пъти по високи - искахте пазарни цени - ето ви. Но нищо де, Урсула и еврокомисарите ще пуснат нова директива на слънцето и вятъра от 2022 да греят и да дyxa по 24 часа.
17
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 24 - Аз имам 14 кв.ч. мощности на перки и фотоволтаици, среднона час връщат по 3 кв.ч, и за годината ги докарваме 25-26 мв., което ми спестява по 5000 лева. Цялата система излезе 36000 лева и с тези пикапващи се ценйи, май-ше се узбие далеч пираното 7.5-те години, които бяха по план. А на Телса ко и са сърдиш? Супер коола си е. Няма по-голям кеф от това, да издухам на светофара някия мутренска ескласа.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закриите предизборноте кампании българия е в траур цяла българия е в черно .политиците са позор за българия.