Русия ще отговори на опитите за нарушаване стратегическия паритет

Путин: Можем да наблюдаваме "Маунт Уитни" през прицела
2 ное 2021 08:24, Елка Василева
78
Русия ще отговори на опитите за нарушаване стратегическия паритет
Снимка: БГНЕС

Русия ще отговори на опитите на други страни да нарушат "стратегическия паритет", заяви руският президент Владимир Путин. С това той имаше предвид разполагането от САЩ и съюзниците им на глобална система за противоракетна отбрана, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Знаем много добре, че някои от чуждестранните ни колеги няма да спрат да опитват да разбият този паритет, включително чрез разполагането на елементи от глобална противоракетна отбрана в непосредствена близост до нашите граници", каза Путин на среща с ръководството на въоръжените сили на Русия и компании от отбранителния сектор. "Не можем да пренебрегнем тези заплахи за сигурността на Русия и ще им отговорим адекватно."

Русия се опасява, че ефективна противоракетна система би позволила на западните й противници да се откажат от доктрината за взаимно гарантирана отбрана, която от десетилетия не позволява на ядрените суперсили да се нападат взаимно.

Путин допълни, че участието на командния кораб на военноморските сили на САЩ "Маунт Уитни" в учения на НАТО в Черно море е част от тенденция на по-голяма западна военна активност по руските граници.
"Можем да го наблюдаваме или през бинокъла, или през прицела на нашите съответни системи за отбрана", каза той.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Българин: *** си ти, драги. Чети и тогава пиши. Руската хиперзвукова ракета Циркон се движи със скорост осем маха или осем пъти по-бързо от звука. Минала е всички изпитания и ще се въвежда на въоръжение. Това говори ли ти нещо? САЩ нямат защита срещу нея. Разработват лазерно оръжие, вярно е, но то в мъгла нещо не ще да действа. Докато разберат иде ли нещо, вече Циркона ще им е отнесъл главите.
48
6
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Нордтроп Груман показа прототип на изтребител и бомбардировач, 6-то поколение и многоцелеви самолет също 6-то поколение а Путин още няма 5-то поколение.Какъв паритет, какви си ги фантазират руснаците?Само разни неуки русофили вярват, че имат някакви ракети, които са по-добри от американските.А с такива ракети САЩ разполагат и дори Ф15 е модифициран да ги носи.Да не говорим, че се тества Ф16, който носи лазерно оръжие.
47
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Нордтроп Груман показа прототип на изтребител и бомбардировач, 6-то поколение и многоцелеви самолет също 6-то поколение.
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На "Маунт Уитни"ще му трябват два МиГ-31БМ от дежурните 12 от Южния военен окръг - с по един хиперзвуков "Кинжал". Ей така долитат за минути с 3000 км/ч и от височина 21 км изстрелват кинжалите! След минути го няма флагманът на 6-ия флот! Има още 5 сигурни бързи начина, но е дълго за разказване! Вижте картата!
45
9
 
8
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Путин да си гледа умиращото скоропостижно население от некачествен алкохол и Ковид. Война не му трябва. Войната е вътре в държавата. Когато населението е умиращо и изгладняващо, теорията за войната веднага изскача на линия. Така ги държаха по времето на комунистическия социализъм, така ги премятат и ДНЕС по време на феодалиния робовладелизъм. Смях и трагедия, абе, направо театър "Сълза и Смях".
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве ако *** разположи противоракетни установки в Куба дедо Джо дъл шъ наака памперса?
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, Путин каза нещо подобно, но той не спомена старата овехтяла информация за разполагането на елементи от глобална противоракетна отбрана в непосредствена близост до руските граници, а каза за предстоящо разполагане на пиндостански военноморски бази в Румъния и България и за пиндостанското старание за въвличането на тези две черноморски държави в нагнетяването на напрежението в Черно море.
42
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли кой да му обясни на Путин, че паритет отдавна няма. Изминаха 30 години от откак паритета свърши, а Путин продължава да внушава на руснаците илюзията за някакъв паритет паритет със Запада.
41
7
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Моряците от "Маунт Уитни" да си запазят час при врачки и баячки и да си вземат повечко памперси преди да отплават към Русия.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 31 Руснаците при курса на Путин не може да не считат Китай за приятел и да му дават каквото поиска (медни находища, водата на Енисей и Байкал, горите и земята на Сибир), защото Путин идеално знае, че Китай не е Запада. Понеже китайците са в остър дефицит на жени, в последно време пропагандата в Русия формира благосклонен поглед към създаане на смесени семейства - китаец и рускиня.В нета се намират случаи китаец да води и майката и двете дъщери. Изключително са грижовни към семействата си
39
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китаиците ядът кучета пълнени с ориз на фурна като виетнамците.
38
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Постоянно обвиняват Русия и руснаците, че се въоръжавали и че нямали доверие на почтения Запад, а какво прави почтеният Запад? Въоръжава и насъсква държава след държава срещу Русия и се опитва да издърпа тихичко четгата изпод краката на Русия. От разпадането *** Варшавския договор до сега има поне 10 нови членове на нато. Че то който и да беше на мястото на Путин и Русия щеше да направи същото. Да се радват, че дядя Вова е великодушен и още ги търпи, а не ги е зачесал по домова книга.
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
едни гледат през бинокъл, други през макарон
36
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китаиците са на нивото на руснаците там в тези държави няма живот.това са империи на злото комунистически индивиди далеч от цевилизацията.
35
3
 
5
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
"великите сили не се бъркат в вътрешните работи на суверенни и независими държави и нямат шпиони" След това писаниестигам до извода, че вярно ти трябва акъл, не газ!
34
2
 
10
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
Вижте, това е 1/7-*** от световната суша. Със съответните ресурси. Ами ще си ги пази. Кое точно е нелогичното в това? Северна Корея - в планините им има ресурси за трилиони. И си ги пази. Елементарно е - имам крадливи съседи, пуснал съм ток по бравата.
33
1
 
9
 
! Отговори
Плоско, Калеко преди 2 години
Геополитическите тревоги и европейското напрежение, на което сме свидетели са публичния отзвук от реалното, но и циклично отместване на баланса на силите от Запад на Изток. За България най-вредни са обаче не Европа или Русия, а същите тия Калеки-Алеки, те винаги ни тласкат нанякъде, винаги със закъснение.
32
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно че не са велика сила,великите сили не се бъркат в вътрешните работи на суверенни и независими държави и нямат шпиони,руснаците са роми,русия е селска държава нямат манталитет,населението е много неграмотно и деградирало когато нямаш акъл а парите са ти движеща сила стигаш до катастрофа.акъл трябва не газ
31
12
 
2
 
! Отговори
до 31 преди 2 години
Браво. Русия е по-малко от 2%( два процента) от Светвното население и дава толкова малко и от Световното производство. Да си кротуват,защото не са велика сила. Великите държави са две--САЩ и на второ място КИТАЙ. И да разберат,че КИТАЙ не им е приятел. КИТАЙ гледа себе си.
30
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тази държава има надвислало зло нещо се случва всичко върви на зад хората са много лоши и много злобни алчни нахални нагли измамници и крадци,навсякъде се бъркат в вътрешните работи на всяка държава населението е деградирало,държава от третия свят,далеч от българия защото ще ги изпепелиме и ще изчезнат като старите пари,държавата може би с наи много болни от спин в света.