Путин: Успешен край на изпитанията на хиперзвуковата ракета “Циркон”

Догодина новото оръжие постъпва на въоръжение
4 ное 2021 08:27, Елка Василева
82
Путин: Успешен край на изпитанията на хиперзвуковата ракета “Циркон”
Снимка: архив, БГНЕС

Изпитанията на хиперзвуковата ракета “Циркон” са приключили успешно и догодина тя ще започне да постъпва на въоръжение в руската армия. Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин на заседание, посветено на развитието на военно-промишления комплекс, предаде БНР.

Още по темата

“Циркон” се движи със скорост осем маха или осем пъти по-бързо от звука и може да поразява морски и наземни цели на разстояние 1000 км.

На заседанието, в което участваха ръководителите на министерството на отбраната и представители на водещите руски оръжейни предприятия, Владимир Путин подчерта, че по време на изпитанията са били потвърдени уникалните характеристики на лазерното оръжие “Пересвет” и хиперзвуковите комплекси “Авангард” и “Кинжал”.

„Създаването в нашата страна на лазерно, хиперзвуково, кинетично и друго оръжие, което няма аналог в света, се превърна в истински пробив в областта на военните технологии. Сериозно, в пъти увеличи възможностите на въоръжените сили. За десетилетия напред обезпечи високото равнище на сигурност на Русия. Помогна за укрепването на стратегическия паритет“, заяви руският президент.

Освен това Путин изтъкна, че от първостепенно значение при разработването на новите оръжия е използването на технологиите за изкуствен интелект.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
0
 
! Отговори
преди 2 години
Сега чакаме най - новата руска електрическа кола която слага Тесла в джоба си. След това руски чипове които да сложат AMD, Intel и т.н. в малкият ди джоб.То сега има търсене на чипове и аз мисля, че Русия ще се възползва за да се намеси на пазара.
55
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво толкова циркон миркон ама със скорост колкото Фал 2 и двойно по малка бойна глава руска работа дялана ...
54
9
 
5
 
! Отговори
Заз преди 2 години
Еее, това ще е Ладата на ракетите! Или Москвичът.
53
10
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Посещението на американския кораб "Маунт Уитни" в Черно море се отменя.
52
3
 
10
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До дядо йоцо гледа: *** си ти, дядо. Какъв Фау 2? Циркон се движи със скорост осем маха или осем пъти по-бързо от звука. Това говори ли ти нещо?
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е сега вече НАТО намери смисъл за съществуване
50
18
 
7
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
До БобиБоби, Циркон не е нищо повече от Фау-2. Едната се издига на 60км, другата до 90км, едната пада след 400км, другата след 350, едната достига 6000км/ч, другата 5800км/ч. и двете са неуправляеми и си се движат както си искат. Само че руснаците го изкарват това ''заблуждение на радара'' накрая и двете падат където си искат. Като цяло един Циркон е пребоядисана А-4 (Фау-2). Ама плевивеца в Кремъл лъже като дърт *** че били направили нещо безаналогово.
49
9
 
4
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
До Пак по опорката?През 1933 СССР пак беше голям износител на пшеница за Германия, но това не пречеше хората там да измират от глад с милиони
48
6
 
14
 
! Отговори
Русофобството преди 2 години
не води до тотално оглупяване... То е признак на тотално оглупяване.
47
6
 
7
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До дядо йоцо гледа: Както гледаш, защо не коментираш опорката: "Хората му умират от глад ....". А се оказва, че Русия е сред най-големите износители на пшеница. Може и да си разменят местата от време на време със САЩ и Канада, но са близо до тях. ........................ Русофобството води до тотално о'глупяване, писал съм го и друг път.
46
2
 
0
 
! Отговори
А сега преди 2 години
Идва ред на подпространствените и телекинетичните оръжия.
45
10
 
5
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
До БобиБоби, Русия не е най-големия износител на зърнени храни, а само на пшеница и то само за 2016г. ( Русия -25млн.т., САЩ -24млн.т., Канада 20млн.т. Австалия 16млн.т.) Зърната включват още царевица (два пъти повече от пшеницата), ечемик, овес, тритикале, ориз и др. А колко царевица и ориз Русия внася ще кажеш ли?
44
10
 
3
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
До Боби40-60 км е относително ниско? Боби, на 60 км ще я види целия свят, а компютъра има толкова много време че пресмята къде ще падне и преценя кой да я свали или въопще дали да я свали. А времето за сваляне на крилата ракета след нейното ''виждане'' е 1мин-1.5мин.
43
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "Руснаците първо искат да се обезпечат като армия, да имат сигурност, следващата фаза е да се развият икономически..накратко ще правят кинти, мн бебета а запада ще умре от завист и глупост." ______________________________ Дали ще остане народ докато стигне "следващата фаза", икономическата?
42
8
 
4
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Бъдещето е в крилатите ракети от клас V-1. Те се движат с 1000км/ч, но на 15-20 м над земята и трудно се засичат. Балистини ракети като Циркон, Искандер и подобни корейски от клас V-2 развиват висока скорост когато са на 40-80 км височина, но ги вижда ПРО на противника и лесно се свалят.
41
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бойте се, Ами ние не се боим за утрешния ден! Путин се бои очевидно, затова въоръжава, гледа през прицел, струпва масивни войски по границите, фокусира върху нападателни оръжия, завзема чужди територии!
40
7
 
6
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Циркон развива 6 мах на 40 км височина. Това я прави балистична ракета. А балистичните ракети са лесни за сваляне. При последното си изстрелване преди два месеца, Циркон достигна 400 км за 4 мин, което прави 6000 км/ч. За сравнение V-2 стигаше 350 км за 4 мин. Тоест в Русия не са напреднали много.
39
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
путин напълни Русия със диви имигранти от бившия ссср найстина не са като афроазиятският ЕС путин е работил в миналото със тлъстия газ доротея
38
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В скоро време Путин ще бъде обесен на стените на Кремъл.
37
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, светна кола кога?