От Москва: Нарастват рисковете от конфликт в Черно море

За момента няма споразумение за среща на върха Русия - САЩ
11 ное 2021 11:45, Елка Василева
108
От Москва: Нарастват рисковете от конфликт в Черно море
Снимка: архив, БГНЕС

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предупреди, че се увеличават рисковете от конфликт в Черно море.

Рябков посочи, че НАТО се опитва да "тества" силата на Русия, като провежда учения в региона. "Наистина сме разтревожени от случващото се в черноморския регион, това е безкрайна поредица от провокации, извършени от Съединените щати и съюзниците от НАТО и някои от "клиентите" има в региона“, каза той пред репортери, съобщи агенция ТАСС, цитирана от БНР.

Коментарите идват, след като Съединените щати изпратиха своя военноморски команден кораб USS Mount Whitney и разрушител  USS Porter от клас Arleigh Burke с управляеми ракети в грузински води, за да проведат операции със своите съюзници от НАТО.

Според Рябков към този момента няма споразумение за среща на върха Русия - САЩ, като добави обаче, че въпросът остава актуален.

В сряда говорителят на руския президент - Дмитрий Песков каза пред репортери, че все още няма споразумение за среща между президентите на Русия Владимир Путин и на САЩ Джо Байдън. "Всичко е възможно“, каза той, помолен да коментира съобщенията, че може да се проведе онлайн среща на върха Русия - САЩ преди края на годината и е възможна лична среща следващата година. Подобна информация съобщи руският вестник "Комерсант", позовавайки се на свои източници.

"Все още няма реално споразумение“, отбеляза Песков и добави, че ще бъде направено съобщение, след като бъде постигнато споразумение.

Според Песков Москва и Вашингтон са заинтересовани от установяване на пряк контакт между двамата президенти в близко бъдеще.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ се разрази пълен дефицит на практически всички стоки - от тоалетна хартия до кецове и от камионетки до пилешко. В цялата страна има недостиг на почти всички видове стоки от тоалетна хартия и маратонки до камионетки и пилешко. Търсите книга, колело, креватче или лодка? Може да се наложи да изчакате по-дълго от обикновено и ще отнеме допълнителни седмици или месеци, преди да получите артикула.
21
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32хиперзвуков ракетен комплекс "Кинжал" който може да унищожи всеки американски самолетоносач на разстояние до 3 хил километра#Може,може,ама ако е на 3км. от Крим не може. Доказа го британският флот.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ нямат какво да ядат, тръгнали на другия край на света в Черно море военни учения да правят.
19
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До27Русия не трябва да си взима отново Полша, но ще си я вземе. Все пак те са славяни, те са "наши" за Русия."40милионна Полша е мнооого голем залак за руските бандити.
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26 а Защо България да не си вземе Казан колхозник я въз в блатото
17
7
 
3
 
! Отговори
кратко и ясно преди 2 години
До Анонимен 23 сащ ще са без ток година две а русия изобщо няма да има а на мястото на москва ще е локва блатна вода
16
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само бой по руските водкаджии
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това на снимката ряпа алкохолик ли е ?
14
4
 
5
 
! Отговори
stiling преди 2 години
Война не може и няма да има НАТО Русия. Никой няма ентерес от това особено сега. Крим ще си остане руски завинаги пък и населението там са си баш руснаци. Въпрос на време е да се разберат, просто дрънкат оръжие да отчитат дейност. При война първо ще спре газа и петрола за Европа и литър нафта ще стане 20 евра. Ще спрат производствата в Европа и паниката ще напряви хипер инфлация и безработица. НИКОЙ НЯМА ДА СИ НАПРАВИ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ ЗАРАДИ КРИМ И УКРАИНЦИТЕ ВЕРВАЙТЕ МИ!
13
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Два Американски бомбера ракетоносци стигат да пратят на дъното целия руски черноморски флот ...а в случей на истински комфликт няма да са два а 222 без дори да смятаме дроните или флотските разрушители Въобще мирише на кафяви *** от към раша
12
6
 
7
 
! Отговори
Наташка преди 2 години
Ние рускините си мечтаем някой българин да ни обърне внимание и да ни спаси от Русия.
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е регионална сила, както каза Обама. Бледа сянка на СССР. Застаряващо топящо се население, слаба икотомика, съветски оръжия от времето на брежнев. Русия съскa като малко коте и си представя, че е лъв. И докато американците никога не биха изпуснали възможност да ударят русия там където я боли най-много, а именно - в Черно Море, Украйна, България.... на Изток китайския дракон изглежда все по заплашителто! Населението на русия е колкото десетина китайски градове! Китай е по-голям проблем.
10
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли да имаме един ден без заплахи от Русия?Сега разбирам какво им е било на тези отвърд желязната завеса. То новините от Русия са постоянно само за бомби, напрежение, рискове. Едно изречение за нещо в сферата на културата, науката и мира няма от там.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10 Ехаа, ти си уникален! Отдавна не бях чел такъв бисер. Сега ще си го сваля, и изпратя на доста хора. Да им оправя настроението! Пич, ти си великан!
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рябков посочи, че НАТО се опитва да "тества" силата на Русия, като провежда учения в региона. "Наистина сме разтревожени от случващото се в черноморския регион, това е безкрайна поредица от провокации, извършени от Съединените щати и съюзниците от НАТО и някои от "клиентите" има в региона, каза той. --------------------------------- Явно ние от НАТО нямаме правата на русия да си правим учения в Черно море.?! Що за собственическо отношение от тази "империя на злото"?! Нагли!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви мечти от мечтатели ,много ви си иска!!много американски филми гледаш приятел
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7 И от кога бе, уважаеми и слабо грамотен мой приятелю, САЩ станаха на 500 години?
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можете да тия гейове от ЕС и хамериканците )всички те и нужди да бъдат изтребени
4
5
 
13
 
! Отговори
Както преди 2 години
е тръгнало американците ще правят вятър, то е ясно. Ама покрай тях ние ще го отнесем три ката!
3
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, Русия е приела Черно море за собствено ли, че само тя има право да си праща кораби по него. Когато някой друг направи същото то имало риск от конфликт. Значи Русия умишлено търси конфликти и провокации. Нищо ново.