Украйна е убедена: Русия се готви да ни нападне през 2022

Нахлуването ще бъде предшествано от серия психологически операции
23 ное 2021 20:52, Нели Христова
139
Украйна е убедена: Русия се готви да ни нападне през 2022
Снимка: БГНЕС

Русия е разположила 92 000 войници на границата с Украйна и се готви за инвазия в началото на 2022 г. Нападението ще бъде много по-разрушително от всичко, случило се от 2014 насам, казват от украинското разузнаване.

Нападението може да бъде извършено в края на януари или началото на февруари 2022 година. Това казва в ексклузивно интервю за изданието Military Times Кирил Буданов, началник на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната.

По неговите думи, нападението ще включва артилерийско и бронетанково настъпление със следващи десантни удари в Одеса и Мариупол, както и нахлуване на сили през Беларус. Буданов смята, че това нападение ще бъде много по-разрушително, отколкото всичко друго в рамките на конфликта, започнал през 2014-а година и отнел живота на около 14 000 украинци.

Нахлуването ще бъде предшествано от серия психологически операции, каквито се провеждат и в момента и които са насочени към дестабилизацията на Украйна и подкопаващи нейните възможности да се бори. "Те искат да провокират безредици чрез протести и митинги, които показват, че хората са против правителството", подчертава Буданов, цитиран от DW.

Част от тези усилия, както казва той, са и продължаващите протестни акции срещу ваксинацията срещу Ковид-19, организирани от Русия. Освен това Москва се опитва да предизвика безредици, спекулирайки с икономическите и енергийните проблеми на Украйна.

Наред с това Русия активно подклажда антиправителствените настроения във връзка с инцидента, наречен "Вагнергейт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Wc преди 2 години
И НА МЕНЕ ДАНО НЕ НИ ИЗПОЛЗВАТ КАТО БУФЕР. ДОБРЕ ЧЕ ИМАМЕ ЕДНА ПРИЯТЕЛСКА РОМЬНИЯ
55
5
 
3
 
! Отговори
Основна преди 2 години
цел на Русия е да се доближи до средната заплата в България и Мексико! Кого ще нападат?
54
5
 
6
 
! Отговори
Умен преди 2 години
Винаги съм си мислел че от макетата по прости няма. Но сгреших. Усраинците нямат равни
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Държава///Добре и какво, не разбирам какво искаш да кажеш. Има някаква пряка зависимост от това кога е създадена една държава ли? САЩ са още по-млада държава, но са сила. Подобни примери сигурно има и още. Русия е била империя, сила, ако не беше ВОСР 1917г. можеше още да са империя.
52
1
 
4
 
! Отговори
Даже преди 2 години
Молотoв и Рибентроп сключват пакт и си разпределят Европа, от страх да не би Полша да разгроми едновременно фашистка Германия и СССР!
51
5
 
3
 
! Отговори
ПУНДА ПИНДАРОВА преди 2 години
УКРАЙНА ЩЕ БЬДЕ НАКАЗАНА ЗАЩОТО СИ Е ЗАБРАВИЛА ИСТОРИЯТА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ...АЛЧНОСТА ТАМ Е ПО ГОЛЯМА ОТ ПОЛСКАТА.
50
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна - съюзничката на ЕС и САЩ гладува и студува. Белорусия, която е под санкции от ЕС и САЩ живее нормално, няма увеличение на цените нито на тока, нито на отоплениетом нито на храните. И на всичкото отгоре разказва играта на целия ЕС.
49
6
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Личи си подготовката на украинците в съветските военни академии... но не отчитат, че Съветския съюз го няма вече. Мислят се за много важни, а са много жалки. Путин няма да хвърли войски в една разпаднала се държава... единствена цел на това изказване е да държат вниманието върху себе си.
48
4
 
2
 
! Отговори
я стига преди 2 години
Много елементарно, но някой се ловят, а други искат да се уловят на тия лъжи. Като шефчетата на НАТО, мине с не мине и обявяват Русия за заплаха. В това няма нищо лошо, все пак са военен съюз и трябва да оправдаят съществуването си, но когато ревнат и за още пари за въоръжаване, ей тогава им лъсват зад-ниците.
47
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е обещал на Путин, че ще атакува Украйна с Миг-29 от юг. Задачата минимум му е да присъедини Херсон и Одеса към Крим, максимум е да отцепи румънското черноморие и да го присъедини към Крим, а българското черноморие да го хариже на Русия без никакви обструкции.
46
5
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Украинците сами ще се...освободят,защото...половината са руснаци.В Киев като бях през 84-та няколко месеца,никъде не чух да се говори на...украински,а само на руски.Ако на някой украинец тогава му се кажеше,че ще бъдат отделна държава,би те помислил за луд.Никога Русия няма да влезе с воена сила в Украйна,освен самите украинци,да не поискат това.Може и такива времена да дойдат.
45
1
 
5
 
! Отговори
Винаги преди 2 години
Украйна и Полша са нападали горката Русия
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям страх ги тресе бандеровците. Страх ги е да не си го получат по пълна програма както си заслужават. Не че руснаците ще да го направят, но страхът си остава. И то голям...
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "До не е нужно Ами, какво чака Путин, нека да врътне кранчето. Защо не го направи?" - за да питаш.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 44 Ходи, защото това й е работата, но ти няма как да го разбереш, защото не занеш какво е това да работиш. Даже и тррроленето ти е мързеливо и неадекватно.__________ Това и е работата - да ходи да се моли за бедни туристи за да могат богатите българи да им слугуват и да им сменят чаршафите. Личи си, че се отличаваш с блестящ интелектуален потенциал. Ходил ли си скоро на лекар да ти прегледат главата - отиди, може да помогне, но едва ли...
41
6
 
6
 
! Отговори
Държава преди 2 години
с име Русия се появява през 1721 година с кръстник император Петър ...дотогава държава Русия не съществува , а и да не се забравя че 3 века са били роби на монголците, ако искат и татари да ги наричат!
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До не е нужно Ами, какво чака Путин, нека да врътне кранчето. Защо не го направи?
39
5
 
9
 
! Отговори
не е нужно преди 2 години
Достатъчно е Русия да спре кранчето. Украйна моментално ще падне на колене пред Русия.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 41 Ходи, защото това й е работата, но ти няма как да го разбереш, защото не занеш какво е това да работиш. Даже и тррроленето ти е мързеливо и неадекватно.
37
3
 
2
 
! Отговори
Питайте Кубрат преди 2 години
Дали има такава държава. Толкова бой изяде от един украинец...