Путин: НАТО е близо до натискане на спусъка, Русия е готова да отвърне

Москва е тествала успешно нова хиперзвукова ракета с морско базиране
30 ное 2021 17:22, Красимир Ангелов
318
Путин: НАТО е близо до натискане на спусъка, Русия е готова да отвърне
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди, че Русия ще бъде принудена да действа, ако НАТО пресече "червените линии" по кризата с Украйна. Руският президент заяви, че Москва ще разглежда разполагането на определени нападателни ракетни съоръжения на украинска територия като натискане на спусъка.

В речта си на инвестиционния форум в Москва Путин изрази надежда, че здравият разум ще надделее от всички страни, но иска НАТО да е наясно с притесненията на Русия за собствената ѝ сигурност, свързани с Украйна, съобщава „А Нюз“.

"Ако на територията на Украйна се появят някакви нападателни системи, времето за полет до Москва ще бъде 7-10 минути, а в случай на разполагане на хиперзвуково оръжие - пет минути. Само си представете", каза Путин и продължи:

"Какво ще правим при такъв сценарий? Тогава ще трябва да направим нещо подобно по посока на тези, които ни заплашват по този начин. И можем да направим това още сега."

Путин заяви, че Русия съвсем скоро успешно е тествала нова хиперзвукова ракета с морско базиране, която ще бъде въведена в експлоатация в началото на новата година. Той каза, че тя има време за полет до Украйна от 5 минути при скорост девет пъти по-висока от скоростта на звука. Създаването на такива заплахи в Украйна поставя червени линии за нас. Но се надявам да не се стигне дотам. Надявам се, че ще надделее здравия разум, а също и отговорността както за нашите страни, така и за световната общност", каза Путин.

По-рано днес Съединените щати и Великобритания предупредиха Русия за всяка нова военна агресия срещу Украйна. Това се случи преди срещата на НАТО за обсъждането на въпроса за разполагането на войски от Русия в близост до южната ѝ съседка.

Русия отхвърли предположенията, че е готова да започне нападение срещу Украйна, като заяви, че това е с цел всяване на страх и заяви, че придвижването на войските ѝ има чисто отбранителен характер, припомня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
2
 
12
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Алекс Инциденти са възможни винаги, както и луди хора за тях...Не трябва човек да си играе с оръжието! Русия не иска война с никого - всичко това около нея днес е произведение на откачените украинци. Тези нещастници не разбират, че ако Русия ги нападне, тя ще премине през тях и ще отмине, но ако Западът поведе война на тяхна територия, от тях няма да остане нищо! Вместо да носят мир, тези негодници искат война с Русия, но те ще са първите, които ще загинат в нея..Немам думи!
158
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При тоя технологии няма да има печеливш на планетата. Киселинния дъжд ще довърши останалите
157
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адолф Путин!
156
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние българите сме с Русия България е длъжна да помага на Русия ако стане нещо трябва да пращаме български воени да помагаме брат за брата
155
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
НАТО няма да пресече "червената линия".Само надува мускули като културист във фитнес.
154
6
 
15
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Според мен, Западът се страхува от доминиране на руските ресурси на пазара, което може да доведе до доминиране на Русия в политиката. Въпросът е как решават този проблем? Русия категорично им показа, че отрича "комунистическия" режим в тях и са готови да приемат западния начин на живот, но Западът не ги прие, а ги изолира. Днес заради справедлива окупация са готови да поведат война с Русия. Тези хора нормални ли са? Представят ли си какво ще остане от света след една война с Русия? Нещастници!
153
3
 
5
 
! Отговори
Главнокомандващия преди 2 години
на България се е скрил под леглото... НЕ знае откъде ше го изненадат.......... -де юре ли... де факто ли...
152
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците могат да превърнат Източния бряг на САЩ в пустиня. Другото си е пустиня и сега. ___________________Както и обратно, да те говорим, че има и други ядрени сили в света. За това, дали другото си е пустиня и сега, не знам. Не съм пътувал много там, нито в руската колония Сибир ...
151
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ако се използва ядрено оръжие, тогава филмът свършва ---------------- При това, за всички - първи, втори...
150
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"... В Корея загубиха,..." ________________ Моля? И Р Корея ли мисли така? И, войната не е приключила, все пак, за да говорите за нагубена война! Факт.
149
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гарантът русия ...хмм... нагличък! На 5 ноември 1994 е подписан Меморандума от Будапеща, с който Украйна се отказа от ядрените си оръжия, а САЩ, Русия и Великобритания се ангажираха да гарантират териториалната й цялост!!!!!!!
148
7
 
4
 
! Отговори
Wyatt Earp преди 2 години
Не, ние няма да натиснем първи спусъка. Умеем да изчакваме. Обучени сме за това.Чакаме Путин пръв да се подхлъзне!
147
18
 
7
 
! Отговори
Wafenn SS преди 2 години
ЖАЛКО ЧЕ ФЮРЕРА НЕ ВИ ЗАТРИ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ,ЧЕРВЕНИ КРАТУНИ ПРОСТИ НЕУЗРЕЛИ.СЕГА В БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА Е РАЙ.
146
3
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 206 Човеко вместо да пишеш небивалици по форумите, вземи се хвани на някоя свястна работа да спечелиш пари! Съвсем приятелски те съветвам! Китай има много повече общо със САЩ отколкото с Русия!!! Бях в Щатите за три месеца. Видях Chinatown във столицата, Washington, DC.Там улиците са надписани на китайски бе човеко!!! Всичко е на китайски, все едно си в Китай!!!Даже си имаха китайска телевизия!!! Ти къде в Русия видя китайска телевизия??? А???
145
9
 
8
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 години
Тъпите западняци не разбраха че с Русия и дръпнатите шега не бива. В Корея загубиха, във Виетнам, какво оше се пенят? Днес точно четох военен анализ на английски за лигистиката на руската армия. За железопътната инфраструктура и автопарка за снабдяването на войските по време на война. Никоя друга европвйска страна не използва толкова железниците си. Защото Русия е 6000 мили от край до край. И линиите им са по широки. Това е една от причините за провала на Барбароса.
144
8
 
2
 
! Отговори
Светлото бъдеще иде преди 2 години
Нека Радев нанесе изпреварващ удар и да си върнем земите на 3 морета а също и крим който си е български
143
14
 
26
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Чета ви просташките коментарии НАТО и Американците се интересуват само от едно земните багатства на Русия тях ги интересува печалбата за съжаление в България числото на простаците от ден на ден се увеличава
142
19
 
6
 
! Отговори
А ПОСЛЕ! преди 2 години
Ако някой се надява, че след войната военнопрестъпниците ще бъдат изправени пред Хагския трибунал, то той се заблуждава, защото там, където е Кремъл, е има само купчина пепел.
141
37
 
20
 
! Отговори
до: 202 преди 2 години
Бе к'во ми дреме кой какво и къде разполага бе! НАТО си го могат и разполагат - праят к'во си искат, кефят ме! Путин не може нищо и затова е позеленял от яд! Хак да му е! Слава на Бога, че този път сме със силния отбор!!!
140
16
 
9
 
! Отговори
Wyatt Earp преди 2 години
Демек, Путин иска да предизвика НАТО първи да дръпнат спусъка, тъй ли да разбирам?