Путин: НАТО е близо до натискане на спусъка, Русия е готова да отвърне

Москва е тествала успешно нова хиперзвукова ракета с морско базиране
30 ное 2021 17:22, Красимир Ангелов
318
Путин: НАТО е близо до натискане на спусъка, Русия е готова да отвърне
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди, че Русия ще бъде принудена да действа, ако НАТО пресече "червените линии" по кризата с Украйна. Руският президент заяви, че Москва ще разглежда разполагането на определени нападателни ракетни съоръжения на украинска територия като натискане на спусъка.

В речта си на инвестиционния форум в Москва Путин изрази надежда, че здравият разум ще надделее от всички страни, но иска НАТО да е наясно с притесненията на Русия за собствената ѝ сигурност, свързани с Украйна, съобщава „А Нюз“.

"Ако на територията на Украйна се появят някакви нападателни системи, времето за полет до Москва ще бъде 7-10 минути, а в случай на разполагане на хиперзвуково оръжие - пет минути. Само си представете", каза Путин и продължи:

"Какво ще правим при такъв сценарий? Тогава ще трябва да направим нещо подобно по посока на тези, които ни заплашват по този начин. И можем да направим това още сега."

Путин заяви, че Русия съвсем скоро успешно е тествала нова хиперзвукова ракета с морско базиране, която ще бъде въведена в експлоатация в началото на новата година. Той каза, че тя има време за полет до Украйна от 5 минути при скорост девет пъти по-висока от скоростта на звука. Създаването на такива заплахи в Украйна поставя червени линии за нас. Но се надявам да не се стигне дотам. Надявам се, че ще надделее здравия разум, а също и отговорността както за нашите страни, така и за световната общност", каза Путин.

По-рано днес Съединените щати и Великобритания предупредиха Русия за всяка нова военна агресия срещу Украйна. Това се случи преди срещата на НАТО за обсъждането на въпроса за разполагането на войски от Русия в близост до южната ѝ съседка.

Русия отхвърли предположенията, че е готова да започне нападение срещу Украйна, като заяви, че това е с цел всяване на страх и заяви, че придвижването на войските ѝ има чисто отбранителен характер, припомня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
13
 
25
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Матушката на нашенските русофили винаги е готова да отвърне на Врагът който по презумпция дебне пред портата...окопалите се в траншеите си чукчита са оградили с бодлива тел 1/6 от земната суша и въпреки че бензиновата им икономика по БВП се равнява на икономиката на една средноевропейска държава, искат да заграбват все повече и повече, като ненаситният им апетит се простира от Арктика на север, до Курилските острови югоизток, на запад са захапали Украйна, прибалтийските републики и кой ли още не
138
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин в момента е с рекордно нисък рейтинг в Русия. Болшинството руснаци го мразят и затова измества вниманието от себе си към външни врагове.
137
10
 
27
 
! Отговори
Българин преди 2 години
А ти гледал ли си изобщо руска телевизия на 24 май? Как Кирил и Мефодий създали азбуката, но после се появила някаква "спомагателна", която се била наложила! Нито дума за истинския създател на българската азбука...Климент Охридски! На болното Кремълско Жуже азбуката още му идвала от..."Македонските" земи"!
136
5
 
5
 
! Отговори
До 195 преди 2 години
Ха ха ха. Голям смях е някой, когато се кръсти Българин. Ако не го беше написал, надали щяхме за танзаниец да те вземем. Ха ха ха.
135
2
 
11
 
! Отговори
СМ преди 2 години
Ако е готова, готова да е! Ако искат война, война ще е... Какво да направим!
134
22
 
14
 
! Отговори
Me преди 2 години
Русия, ще казва на някой дали да се въоражава или не? Знази, тя си е заплюла Украйна като лесна мишена и всеки който иск ада и помогне пресича черввени линии. И като ги пресече какво? И, другия въпрос - ако не ги пресече?
133
18
 
24
 
! Отговори
А бе хора, преди 2 години
Та те са славяни като нас, използват нашата азбука, молим се на един бог. Нашата църква и тяхната е едно. Иконите ни са същите. Безспорно е силна държава и никой друг политик не си защитава по този начин държавните интереси. Само си пълнят чекмеджета....
132
40
 
25
 
! Отговори
русия е зло преди 2 години
Само тотален удар и закриване на държавата Русия ще ни спаси от тази Империя на Злото
131
16
 
18
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Москва не вярва на сълзи.
130
12
 
16
 
! Отговори
зззс преди 2 години
баба Ванга пак му е говорила на Уткин.
129
5
 
6
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Джендери!!!!
128
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Империята на Злото пак заплашва. Русия отчаяно се нуждае от война но няма да стане. Трябва да им сложим още санкции и направо вън от банковата система. Нали са самодостатъчни, няма да имат проблеми.
127
23
 
17
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Лудницата яко се е настанила в Кремъл! Някой трябва да усмири Жужето, защото нищо добро не чака руснаците! Всеки, който е ходил на Запад знае, че на западняците изобщо не им пука за Русия! Колкото до природните ресурси, Путин отдавна ги е сложил на тезгяха!
126
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е зло психясало джудже и нищо чудно да започне ядрена война! Някой преди 10години вярвал и е ,че Русия ще нападне братска ,славянска Украйна?
125
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ще се бийте, се бийте.Само дрънкате.
124
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз изобщо не съм ви анджелина, бали съм еврейски викарий, според вас. Но вие сте злобни, стиснати и нелепи, докато се рафвате на просташки зрелища.Бащата на Станишев ганьовец и Галя Ганьовска, и сграда без бг държавност, станишев и други нон стоп махат държавни символики.
123
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се правите че не сте чули химна, където сградата почти падна, заради това че я дадоха на Елена Троянска и Галя Ганьовска?
122
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 171И ще стоят да им падат ядрени бомби на главите и няма да отговорят, за да отидат после в Маями Бийч?!///Вкарваш две големи лъжа.Написано е ,че руснаците няма да отворят ядрена война,заради имотите им в Цивилизацията!Второ, Цивилизованите държави не заплашват с анимационни филмчета Кремъл ,камо ли да отворят ядрена война!
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И зсщо трябва да ме наричате еврейски викарий, защото никой не му пукало, стояли и слушали химна в мирно, докато дава сградата на Галя Ганьовска, защото пуска елена в гей клуба си?
120
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А жълтия кран на Троянската Елена на Путин и Станишев пребоядиса министерски съвет като отмъщение за ?евреите които не ги харесват и мин съвет едновременно и прехвърлиха сградата на гей клубовете, понеже двамата били гейове?