Путин: НАТО е близо до натискане на спусъка, Русия е готова да отвърне

Москва е тествала успешно нова хиперзвукова ракета с морско базиране
30 ное 2021 17:22, Красимир Ангелов
318
Путин: НАТО е близо до натискане на спусъка, Русия е готова да отвърне
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди, че Русия ще бъде принудена да действа, ако НАТО пресече "червените линии" по кризата с Украйна. Руският президент заяви, че Москва ще разглежда разполагането на определени нападателни ракетни съоръжения на украинска територия като натискане на спусъка.

В речта си на инвестиционния форум в Москва Путин изрази надежда, че здравият разум ще надделее от всички страни, но иска НАТО да е наясно с притесненията на Русия за собствената ѝ сигурност, свързани с Украйна, съобщава „А Нюз“.

"Ако на територията на Украйна се появят някакви нападателни системи, времето за полет до Москва ще бъде 7-10 минути, а в случай на разполагане на хиперзвуково оръжие - пет минути. Само си представете", каза Путин и продължи:

"Какво ще правим при такъв сценарий? Тогава ще трябва да направим нещо подобно по посока на тези, които ни заплашват по този начин. И можем да направим това още сега."

Путин заяви, че Русия съвсем скоро успешно е тествала нова хиперзвукова ракета с морско базиране, която ще бъде въведена в експлоатация в началото на новата година. Той каза, че тя има време за полет до Украйна от 5 минути при скорост девет пъти по-висока от скоростта на звука. Създаването на такива заплахи в Украйна поставя червени линии за нас. Но се надявам да не се стигне дотам. Надявам се, че ще надделее здравия разум, а също и отговорността както за нашите страни, така и за световната общност", каза Путин.

По-рано днес Съединените щати и Великобритания предупредиха Русия за всяка нова военна агресия срещу Украйна. Това се случи преди срещата на НАТО за обсъждането на въпроса за разполагането на войски от Русия в близост до южната ѝ съседка.

Русия отхвърли предположенията, че е готова да започне нападение срещу Украйна, като заяви, че това е с цел всяване на страх и заяви, че придвижването на войските ѝ има чисто отбранителен характер, припомня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
1
 
0
 
! Отговори
do 256 преди 2 години
Вася Бонго Бонгопреди 1 денБез съмнение русия ще извърши стотина пуска Някой ще ги свалят други няма да оцелят Бе към 40/50 цели ще одарят и до там русия вече е изтребена ....ЧОВЕК толлкова ли си неграмотен или просто нямаш У на клавиатурата...???????
198
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 261......Това го пишеш за 7-ми път, измисли нещо, де! Влез в руски сайт и избирай от десетките тостери. Правят Мерседес, Субару, Волво, Рено и още! А, интересува те чисто руска? ОАЕ ще купи партида "Аурус", които в някои отношения превъзхождат RR!Дошло, мудак?......Да, тостери видях за пръв път там през 1962 г.....
197
7
 
5
 
! Отговори
... преди 2 години
Тежко им е на украинците ... Руснаците никога няма да ги оставят да станат нормална държава. В момента Украйна няма право да избира с кой да се съюзява, каквто да допуска и недопуска в собствената си територия и в кой съюз да влиза. Някои българи искат това и за България.
196
5
 
1
 
! Отговори
! преди 2 години
САЩ и Русия само се перчат
195
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ядреното оръжие ни подмине, киселинния дъжд няма.. планетата ще загине и всичко
194
55
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин се е наак-ал в бункера. Побърка се тоя човек от страх.....
193
6
 
20
 
! Отговори
до 267 преди 2 години
Бъркаш разстоянията и локациите.Мисля, че от акваторията на Мексиканският залив или източното крайбрежие на Атлантическият океан до Вашингтон е по - близа.Измерва се в мерки Владимир Мономах, Дмитрий Донской, Юрий Долгоруки, клас Борей 955 с ракетки "циркон" и настава цирк!
192
1
 
20
 
! Отговори
Превода преди 2 години
не ви е точен, а причината е, че сте го превели от снн, а не от оригинала. Казал е че, "можем да доставим за 5 минути ракетата до тези, които взимат решенията и можем фа го направим още сега", а не за 5 минути до Украйна. Леко има друг смисъл, нали така.
191
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А,кога Русия ,ще направи свестен тостер ,за автомобили е още много рано да питам?!
190
4
 
8
 
! Отговори
до 256 преди 2 години
пише се "оТбрана", " задеЙства",толкова си грамотен и за ракетите с морско, наземно и въздушно / на летателни средства / базиране.Над 10 000 км. жп. лини са на разположение за непрекъснато двежение на 400 композиции за мобилна стрелба. Това е само един пример.За другото - четене с разбиране / учи се в 3 ти клас / от научно - популярните списания.
189
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин живее в Средновековието.
188
2
 
9
 
! Отговори
Комент преди 2 години
В България няма проблеми , все на чужди гробове ривете.
187
9
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Конкретен удар по Путин. Русия и Турция са съюзници. Турците са най-големите врагове на Майка България. Русия строи електроцентрали в Турция. Русия ВЪОРЪЖИ ДО ЗЪБИ турската армия. Факти!Факти!Факти! Паралелно с това Китай преценява дейността на мюсюлманите в Държавата си като терористична и наследена от турците. Това също е един поставяш гранична бразда между Велик Китай и Лицемерна Русия. Е,Путин,как така ?
186
5
 
10
 
! Отговори
Искаме си от Русия преди 2 години
ОТКРАДНАТИТЕ АРХИВИ НА ВЕЛИКА И ВЕЧНА БЪЛГАРИЯ...... МРАЗИ КРАДЦИТЕ..!!
185
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин да разположи ракети на остров Джекил. Основната база да е във Куба или Флорида
184
5
 
24
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
искаме мир а не конфликти с русия нато да се маха от балканите и черно море
183
5
 
20
 
! Отговори
МУХОМОРКА преди 2 години
ДРАСКАЩИТЕ ГОВЕДАРОПОДЛОГИ,ДАЛИ СИ ДАВА СМЕТКА ,ЧЕ РАКЕТНАТА БАЗА , КОЯТО РАЗПОЛОЖИХА В РУМЪНИЯ И ЗА КОЯТО ПУТИН ПРЕДУПРЕДИ ,ЧЕ АВТОМАТИЧНО СЕ ПРЕВРЪЩА В ЦЕЛ 1 ЗА ЯДРЕН УДАР ,(ЩОМ РУМЪНЦИТЕ СА ИМАЛИ ТОЛКОВА АКЪЛ)..., ТА ТАЗИ БАЗА СЕ НАМИРА НА 60 КМ. ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ!!! 60 КМ.!!! МИСЛИТЕ ЛИ ,ЧЕ ПО ТОЗИ НАЧИН "ПАРТНЬОРИТЕ НИ" НЕ СА НИ ПРЕВЪРНАЛИ В ЗАЛОЖНИК ЗА ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ И ЯДРЕН АПОКАЛИПСИС!!!???ГОВЕДАРОПОДЛОГИТЕ ДИЛИ ИМ СТИГА СИВОТО ВЕЩЕСТВО, КАКВО ЧАКА И ТЕХНИТЕ СЕМ., ДЕЦА И ВНУЦИ!??
182
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МУХОМОРКА Румъния на своя територия може да разполага каквото си иска! Путин мести войски и ракети ( на руска територия) непрекъснато, кво си се разревал с главни букви бе и...ди..от? Война няма да има, защото последната нация " с топки" я няма отдавна, останаха само " великите мишоци"!
181
2
 
2
 
! Отговори
клхйкл.к преди 2 години
До Дядо Соции и боко тикфата ли си света, а мустафа ? жалък си
180
2
 
2
 
! Отговори
клхйкл.к преди 2 години
До Анонименти па на кой ще липсваш. цяла америка да умре не ме интересува