Путин иска писмена гаранция НАТО да не се разширява на изток

Русия предприемала адекватни военно-технически мерки за защитата си
2 дек 2021 13:20, Елка Василева
103
Путин иска писмена гаранция НАТО да не се разширява на изток
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин настоя за гаранции, че разширяването на НАТО на изток ще бъде прекратено.

На тържествена церемония в Кремъл по връчването на акредитивните писма на 20 чуждестранни посланици Владимир Путин увери, че Русия предприема адекватни военно-технически мерки за защитата си, но в същото време не застрашава никого, предаде БНР.

„В диалога със Съединените щати и техните съюзници ще настояваме за постигането на конкретни договорености, които изключват всякакво по-нататъшно разширяване на НАТО на изток и разполагане на оръжейни системи, които ни застрашават в непосредствена близост до територията на Руската федерация“, заяви руският държавен глава.

Президентът Путин подчерта, че гаранциите трябва да бъдат писмени, защото по думите му дадените след разпадането на Съветския съюз обещания, че НАТО няма да се разширява на изток, не са били изпълнени.

Той добави, че интересите на Русия в сферата на сигурността са били пренебрегнати тогава и че се пренебрегват и в момента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
20
 
! Отговори
ами преди 2 години
Някой ако обоснове нуждата от тази организация като нато,нека драсне тука.Съюз от 30 държави,принуждавани от най-големите да отделят определн % от БВП на страната си е чист рекет. И най-важното-срещу кого се бори или от кого се пази тази групировка?Единсвеният дразнител им е Русия.Защо 30 държави ще поддържат съюз срещу един дразнител?!?Това показва тяхната мощ или НЕмощ?!?
12
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото, предложението на Путин, ако бъде реализирано, би означавало потвърждение на думите му, че страните се подчиняват на някакъв определен ред извън тяхните собствени приоритети. С други думи, Путин предлага връщане към империалистически модел на света. Това няма как да стане,защото би облагодетелствало само Русия, която иначе вече няма никакви инструменти за влияние освен дрънкане на оръжие. Путин едва ли си мисли, че номера ще мине, следователно това е "новина" за вътрешна употреба.
11
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей сега да намеря лист и химикал и ще му дам на Путин писмените гаранции. Съседите на Русия искат в НАТО защото няма кой друг да ги защити от Русия. Украйна като имаше писмена гаранция от 1994 че Русия ще зачита териториалната цялост на Украйна какво получи? Нападение завземане на Крим и 15 хиляди жертви.
10
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин иска писмена гаранция НАТО да не се разширява на изток, но едва ли искрено вярва, че дори такава да му бъде дадена, наглосаксите няма да я нарушат в удобен за тях момент. Основната им ценност е - всички изречени думи са лъжа и всички богатсва са крадени.
9
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джуджето не е в позиция да иска каквото и да е било.ЕС и САЩ да го извадят голяма и бой по тази колхозническа ...
8
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А от него декларация, че няма да настъпва още на запад???
7
12
 
11
 
! Отговори
Русия да обещае преди 2 години
Че ще разположи ядрени ракети в Куба, Беларус и Сърбия.
6
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може! Ако и Путин подпише писмена декларация, че Русия няма да напада по никакъв начин Украйна, че ще върне Крим на Украйна, и че няма намерения да напада никоя друга държава под никакъв предлог!Да си разменят декларациите взаимно!
5
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хихихи. Ако Русия имаше какво да предложи, освен заплахи и мизерия, държавите, които драпат за НАТО, точно защото се чувстват застрашени, САМИ щяха да изберат Русия. Но това джуджето няма как дори да го ПРОУМЕЕ, камо ли да го направи.
4
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте му я тази гаранция.....пък после я спазвайте колкото той спази договора за цялостта на Украйна през 90-те!
3
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз малко не разбирам, искаш писмена гаранция, че няма да допуснеш 3-та страна в някаква организация, ДОРИ и тази 3-та страна да иска сама???? Това е изврането!!!
2
20
 
18
 
! Отговори
яаояао преди 2 години
E то нали имаше писмена гаранция за ЦЯЛОСТТА НА УКРАЙНА....ама баш Путин го наруши?
1
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно, едно време Горбачов повярва на дадена дума, но както винаги наглосакците не я спазиха. Затова черно на бяло, но пак няма гаранции, че сащисаните няма да се отрекат.