Крава, дърва, портрети... Какви подаръци раздаде Путин на руснаците?

13-годишният Альоша получи крава
3 дек 2021 21:30, Нели Христова
231
Крава, дърва, портрети... Какви подаръци раздаде Путин на руснаците?
Снимка: БГНЕС

Стана известно, че на момчето, което поиска от Владимир Путин крава по време на „директната линия“, е доставено това животно. Кравата беше наречена Kескилене, съобщи BBC.

13-годишният Альоша Соколников от село Арилах, Чурапчински район на Якутия, се обади на „директната линия“, която се проведе през юни тази година, и поиска помощ за семейството му да купи крава. Обаждането му не беше излъчено на живо, а беше записано от оператора.

Семейството на ученика получи предложение от министерството на земеделието на републиката да участва в програмата „Агростартъп“ и да получи субсидия за закупуване на крава. По-късно обаче молбата му беше разгледана на заседание на регионалната обществена приемна на председателя на партия „Единна Русия“ - и момчето получи животно.

Медийните съобщения за подобни подаръци обикновено се появяват в резултат на „директни линии“ или след писма от деца до президента. От гледна точка на връзките с обществеността, това е печеливша тактика, тъй като повишава лоялността на населението и използва вярата в чудесата и "щедрата добродетел", възпитана от културата на приказките (или на добрия цар – на който каквото е по-близко).

Какви други подаръци получиха руснаците от Путин, припомня руската служба BBC.

На същата „директна линия“ през 2021 г. пенсионерка от Краснотуринск Светлана Култигина се оплака на президента, че до къщата й вече 20 години не успяват да прекарат газ, въпреки че наблизо уж имало къщи, за които това било сторено. Губернаторът на Свердловска област Евгений Куйвашев възложи да се разследва ситуацията, Следственият комитет и прокуратурата започнаха проверка.

След това в къщата на жената били донесени дърва. Газът до къщата на жителката на Краснотуринск, както написа в Instagram кметът на града Александър Устинов, ще бъде доставен едва през 2023 г., когато приключи строителството на газопровода.

„От името на губернатора отидохме на адреса, срещнахме се със семейството и разказахме за нашите планове за доставка на газ за този район и нейната къща (2023 г.)“, написа Устинов на страницата си в Instagram.

Тази година Владимир Путин подари два комплекта футболни екипи на десетгодишния спортист Макар Новоселцев от Тамбовка. Момчето поиска екипите с писмо.

През септември семейството на момчето беше поканено на ветерански футболен мач, насрочен за Деня на селото. Там Макар получи два комплекта екипи: бял за тренировки и персонализиран, светлозелен, за игри.

"Като цяло синът още от детството по детски обича нашия президент. Той има чаши, химикалки, тетрадки с Владимир Владимирович. Така че, когато предложих да му пиша, Макар, разбира се, веднага каза:.." Давай! ", - цитира майката на момчето пресслужбата на правителството на Амурска област.

Ученикът от Нефтеюганск Данила Прилепа по време на „директната линия“ през 2017 г. попита Путин как решава проблема с корумпираните чиновници. И добави, че на територията на Ханти-Мансийския автономен окръг опашката за право да получават субсидии за закупуване на жилища от служители на министерството на вътрешните работи бавно напредва.

Според младежа семейството му също е било в тази ситуация. Президентът уточни дали предварително е подготвил въпроса си или някой му го е препоръчал. Прилепа отговори, че животът го е подготвил за този въпрос.

Ученикът каза, че не е доволен от отговора на президента. "Не ме удовлетвори, както и много граждани. Поради липса на конкретика", каза той.

След "директната линия" Прилепа получи златен iPhone с портрет на Владимир Путин на стойност 184 хиляди рубли от студиото за смартфони Caviar. Така компанията реши да награди автора на най-добрия въпрос според нея. Телефонът беше пуснат специално в чест на "директната линия" в ограничено издание от 85 броя.

Технически това не е подарък от Путин, а от частна фирма. Но когато оправдаха подаръка, от компанията казаха, че „Владимир Путин е обърнал дължимото внимание на проблемите, изразени от младите мъже“.

Лесно е да се досетите, че по този начин повече хора са научили за съществуването на Caviar.

Жителката на Киров, преподавателка в катедрата по химия Анна Фокина, на 5 август тази година написа писмо до Владимир Путин и поиска неговия портрет. И през септември тя беше поканена в кабинета на президента във Волжския федерален окръг, където й подариха снимка на Путин с автограф.

Както съобщава в. „Беz формат“, жената каза, че подкрепя политиката на Владимир Путин и уважава неговата изключителна личност. „Педагожката смята да закачи портрета у дома, надява се уважението й към държавния глава да се предаде на 12-годишния й син“, пише вестникът.

През март тази година 10-годишният жител на Киров Артем Новиков също получи портрет на Путин в регионалната приемна на президента. На въпроса защо има нужда от портрет, момчето отговори, „защото Путин е целеустремен, той сам е постигнал всичко в живота“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари