Експерт: Путин няма да получи от НАТО исканите гаранции

НАТО държи да следва политиката си на отворени врати
4 дек 2021 09:44, Елка Василева
118
Експерт: Путин няма да получи от НАТО исканите гаранции
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин няма да получи гаранциите, които поиска от НАТО да не се разширява до границите на Русия, смята професор Герхард Мангот.

Още по темата

За БНР политологът от университета в Инсбрук, който е сред най-уважаваните анализатори на руската политика, обясни какъв би могъл да е изходът от нарасналото напрежение между Москва и НАТО.

„Според мен трябва да вървим към баланс на интересите. НАТО държи да следва политиката си на отворени врати. И не вярвам, че ще се съгласи публично да даде исканите от Москва гаранции. Това би се равнявало на унижение. Въпреки това смятам, че трябва да се направи опит за сближаване на позициите. А и да не забравяме, че НАТО в момента така или иначе не иска да приема нови страни-членки, които граничат с Русия“, каза експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя път Путин си го получи. Иначе Русия на думи никога не се меси във вътрешните работи на чуждите държави, само им забранява с кого да дружат и в кои съюзи да не членуват. Политиката на Путин ще вземем част от Грузия и част от Украйна за да не бъдат взети в НАТО като държави с нерешени териториални конфликти умря. Путин се мята като риба на сухо и раздава ултиматуми за писмени договори с НАТО кого да не приемат с което предизвиква единствено смях.
25
5
 
27
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 2 години
В кратката си история САЩ винаги е гледала да направи така, че да се включи в края на даден конфликт и да участва в подялбата. Те не могат да воюват. Представете си 140кг кюфте да слезе от джипа и да се бие - без телевизор и без Макдоналдс. Или някой европейски джендер да копае окоп. Освен това никога не са водели война на собствена територия с равностоен противник. Винаги на чужда и винаги при значително превъзходство на силите.
24
3
 
24
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
нато е разбоиническа организация и трябва незабавно да се закрие светът иска мира не вируси ваксини и конфликти да се махат от нашия раион искам да сме зонана мира и дружбата
23
2
 
22
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
ако не им дадът гаранци тогава руснаците ще си разширят границите и ще напрвят в Украйна буферна зона под руско влиание.
22
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ имат около 170 електроцентрали. 3 подводници, няколко залпа и след 10 минути САЩ са без ток. Никакъв ток (какво се случва с интернет), напълно и за дълго. Няма вече такава страна САЩ. Толкова. С нищо не могат да се защитят от хиперзвуковите ракети.
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И не му и трябват, НТО ше се разпадне....
20
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ харчат 16 пъти повече за оръжия от Русия и имат близо 5 пъти повече бойна техника изтребители, бобмардировачи, подводници, танкове, хеликоптери и техника от Русия, докато 50 милиона американци гладуват - скоро американците ще ядат танкове и ракети. А Русия от 10 години стратегически заложи на разработката на супер оръжия при които с няколко ракети може да унищожи САЩ и никакво ПВО не може да ги спре. САЩ беснеят, Джо Байдън подскача свирепо срещу Русия и Путин, но нищо не могат да направят освен да насъскват васалите да лаят срещу Русия.
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гигов . Сталин беше титан, натовците са пигмеи. Освен това Сталин никога не е казвал това.
18
0
 
6
 
! Отговори
Таксиджиев преди 2 години
До смешника 117.Само не ме разплаквай: Ние влизаме ли под това влияние???
17
24
 
6
 
! Отговори
Гигов преди 2 години
До 14 . Тези слова "Ако няма враг ще го измислим" са на Сталин от 1921 г. Мнооооого си умен Нова история ли пишеш???
16
3
 
27
 
! Отговори
Смешници преди 2 години
Cмешници, не сте разбрали правилно Путин, това ви е проблемът, но си е за ваша сметка. Кой ви иска гаранциите, Путин никога не е искал гаранции, Путин поставя условия! Още на 9май Путин каза на Червения площад - в зоните на нашето влияние (не само Русия) решенията взимаме ние, и това не подлежи на разговори.
15
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"да не забравяме, че НАТО в момента така или иначе не иска да приема нови страни-членки, които граничат с Русия"----------------------------------------------------------------------------- Не иска или не може или не си признава, че иска до момента, в който осъществи нов майдан за $5 млрд?
14
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 14 "На краварите и пуделите им от НАТО им трябва враг за да съществуват, ако го няма ще го измислят." Хихихи. По руските държавни канали още "прожектират" филмчета от ВСВ почти всеки ден, а в руските градове на централните площади за паметници стоят ... танкове. Жалките опити да обърнете ролите са съшити с бели конци.
13
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На краварите и пуделите им от НАТО им трябва враг за да съществуват, ако го няма ще го измислят.
12
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До В. "Путин само блъфира. Той знае че от тях гаранции колкото от к запис и от умрял писмо. Просто им гледа сеира." Хихихи. Русия подписа през 1994 "гаранции", за териториалната цялост на Украйна, ако Украйна се откаже от ядреното си оръжие. Видяхме колко струват "гаранциите" на Русия.
11
8
 
25
 
! Отговори
Помнете преди 2 години
Нато съществува в нарушение на ДОВСЕ от 1991 с който се закриват Варшавският договор и нато,но запада не закри нато и ето резултатите,напрежение,конфликти,страх от нова и последна за човечеството война.
10
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че Путин няма да получи исканите гаранции. Той не е толкова наивен да вярва, че ще ги получи. Путин не е толкова наивен да вярва, че дори и да ги получи, на гаранциите на военнопрестъпници може да се вярва.
9
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво му е на Путин украйна?!
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама и тия дето се съгласяват да са до Русия и в НАТО бял ден няма да видят. Постоянно ще го играят фронтова линия. За инвестиции да не говорим. Никой няма да вложи пари на такова място. Изгодата ще е за друг
7
4
 
32
 
! Отговори
В. преди 2 години
Путин само блъфира. Той знае че от тях гаранции колкото от к запис и от умрял писмо. Просто им гледа сеира.