Експерт: Путин няма да получи от НАТО исканите гаранции

НАТО държи да следва политиката си на отворени врати
4 дек 2021 09:44, Елка Василева
118
Експерт: Путин няма да получи от НАТО исканите гаранции
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин няма да получи гаранциите, които поиска от НАТО да не се разширява до границите на Русия, смята професор Герхард Мангот.

Още по темата

За БНР политологът от университета в Инсбрук, който е сред най-уважаваните анализатори на руската политика, обясни какъв би могъл да е изходът от нарасналото напрежение между Москва и НАТО.

„Според мен трябва да вървим към баланс на интересите. НАТО държи да следва политиката си на отворени врати. И не вярвам, че ще се съгласи публично да даде исканите от Москва гаранции. Това би се равнявало на унижение. Въпреки това смятам, че трябва да се направи опит за сближаване на позициите. А и да не забравяме, че НАТО в момента така или иначе не иска да приема нови страни-членки, които граничат с Русия“, каза експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Му естествено, че няма да получи нито гаранции, нито букет цветя! Той иска нарочно невъзможни неща, за да са му отвързани и чисти ръцете като подхване Украйна и паркира някоя стара лодка до Камен бряг!
5
3
 
19
 
! Отговори
Adam преди 2 години
ами да ги почва тогава
4
3
 
15
 
! Отговори
Пишете за това преди 2 години
В Перник и Бобов дол убиват и изтезават хора Българи!
3
5
 
39
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Не може да искаш гаранции от нато който бягат и изостават цели страни на терористи и нямат успешна мисия до сега,освен напрежение и провокация нищо не правят.
2
37
 
8
 
! Отговори
Потъва си и без НАТО преди 2 години
Населението на путинска Русия вече се свива с темпо 1 милион годишно, затова трябва да търпят диви гастарбайтери от Средна Азия, които работят за милостиня. А на провинциален учител, който обясняваше в социалните мрежи как се оцелява със заплата, еквивалентна на 350 лева (това не е черен хумор), полицията му скалъпи дело за екстремизъм. Страна с такава масова мизерия и с такава бандитска власт няма нужда от външни врагове, за да се разкапе, колкото и да надува Вовата военни мускули.
1
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда. И Черно море ще стане милитари зона. Гнус! Ха познайте дали ще има туризъм?