Експерт: Путин няма да получи от НАТО исканите гаранции

НАТО държи да следва политиката си на отворени врати
4 дек 2021 09:44, Елка Василева
118
Експерт: Путин няма да получи от НАТО исканите гаранции
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин няма да получи гаранциите, които поиска от НАТО да не се разширява до границите на Русия, смята професор Герхард Мангот.

Още по темата

За БНР политологът от университета в Инсбрук, който е сред най-уважаваните анализатори на руската политика, обясни какъв би могъл да е изходът от нарасналото напрежение между Москва и НАТО.

„Според мен трябва да вървим към баланс на интересите. НАТО държи да следва политиката си на отворени врати. И не вярвам, че ще се съгласи публично да даде исканите от Москва гаранции. Това би се равнявало на унижение. Въпреки това смятам, че трябва да се направи опит за сближаване на позициите. А и да не забравяме, че НАТО в момента така или иначе не иска да приема нови страни-членки, които граничат с Русия“, каза експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генералите от НАТО да не са луди да допуснат отново грешката на британския премиер Невил Чембърлейн, който подписа споразумението с Хитлер да позволят на Третия Райх да прави каквото си поиска с Чехословакия!Но пасаран, камарадос! Няма да мине номерът втори път!
65
13
 
5
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
От как Путин вероломно нападна Украйна и окупира Крим ,всички съседи на руската империя искат защита от НАТО и да са маст от тази хуманна организация.
64
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ открай време са в необявена война с Русия. В Азия успяха доста да се сдъвчат с Китай. Би следвало добре да помислят мир и хората да са живи или война и много милиони. хора да ги няма. Северна Америка е голяма и им стига. Да развиват демокрацията по американски там.
63
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУСИЯ над Всичко
62
35
 
9
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
Русия е изостанала държава ..ха.ха там всичко идва със закъснение от 100г..ха.ха.ха
61
2
 
20
 
! Отговори
до 84 преди 2 години
Казан ще е в НАТО когато кока колата в Ню Йорк струва 10 рубли.
60
2
 
3
 
! Отговори
до 82 преди 2 години
що ти да не ходи да ги питаш
59
1
 
7
 
! Отговори
до кратко и ясно преди 2 години
кое е кратко и ясно, че си циничен промит мозък ли
58
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какъв Казан те тресе теб бе, слагай си главата в казана и я свари барем уври и мисли по адекватно. Папагал тип Навални, а за чукчите автономия ще искаш ли. 644
57
4
 
4
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Русия граничи с НАТО чрез Норвегия, Естония, Латвия, Литва,Полша. Скоро и чрез Украйна и Грузия.
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах видео на срещата между Брежнев и Никсън по времето на СССР и студената война.Вдигнаха наздравица със чаши шампанско. А Брежнев гледа Никсън изпитателно и го чака да отпие пръв. Сакън, да няма отрова!
55
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49 - Че то Крим и Донбас какви територии са бе, мозъчен инвaлид - с 95% руско население? Русия търпеше, докато украйна спазваше човешките права на руснаците, но сега вече няма да търпи.
54
13
 
6
 
! Отговори
USSF преди 2 години
Всеки, който влезе във военен конфликт с Космическа Америка не само ще бъде сразен, но и ще изчезне от лицето на Земята. Всеки друг вариант е пожелание на не информираните.
53
4
 
8
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
До Анонимен 64 - хахахха, треперещо малко човеченце, кажи на психиaтърът си да ти взема допълнително за опасен труд !!! На Путин ли рейтингът му е вече под 30%... или на чучyлото байдън? Колко е "ръждясало" оръжие, на което НАТО и САЩ изобщо няма отговор? Русия вече има на въоръжение хиперзвукови ракети и то три вида - САЩ още не могат да направят успешен експериментален пуск - каквито макетчета опитат да изстрелят, те се взривяват още на старта !!! Боже, колко си жалък...
52
7
 
4
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 2 години
Хаяско I-ви да си гледа крепостните и да ограничи самогона, че измират като пилци от недоимък!
51
7
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Христо Христов / Хаха, пък Варшавския договор никога не е планувал ядрен удар срещу НАТО, нали? Държеше атомни бомби в ГДР и България, просто защото нямаше достатъчно складове в СССР! Наздраве, товарищ 😀
50
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин дрънка оръжие/ръждясало/ и се зъби на Запада ,но и двете страни прекрасно разбират,че война изобщо няма да има. Цялата словесна плява на Путин е за вътрешна употреба, щото му треперат мартинките от "любовта " на народа. Май-май скоро ще го тричат джуджака...
49
1
 
6
 
! Отговори
ivo_isa преди 2 години
Толко по-зле за НАТО.
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е като не получи ще има независим Донецк и Луганск
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава НАТО ще получи гаранции от Русия, че НАТО няма да се разшири до границите на Русия