The Washington Post: Русия планира офанзива срещу Украйна в началото на 2022 г.

Изданието разполагало с документ на американското разузнаване и сателитни снимки
Обновена: 4 дек 2021 16:36 | 4 дек 2021 16:35, Анисия Иванова
279
The Washington Post: Русия планира офанзива срещу Украйна в началото на 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Кремъл планира офанзива срещу Украйна на много фронтове. Още в началото на следващата година Русия може да хвърли 175 000 войници в битка, пише The Washington Post.

В свой анализ изданието твърди, че разполага с документ на американското разузнаване, който включва сателитни снимки. Те показват, че руските войски са съсредоточени на четири места.

„Руските планове предвиждат военна офанзива срещу Украйна в началото на 2022 г. с мащаб на силите, който е удвоен от този, който видяхме миналата пролет по време на изненадващите учения на Русия близо до границите с Украйна... Плановете включват широкомащабно движение на 100 батальонни тактически групи от около 175 хиляди души, както и бронирана техника, артилерия и оборудване“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че на американската карта, с която разполага изданието, броят на руските военнослужещи е 70 хиляди, но тяхното натрупване се предвижда да достигне до 175 хиляди, а широкото движение на батальонни тактически групи към и от границата е „за прикриване на намерения и създаване на несигурност "

Според документа в момента там са разположени 50 бойни тактически групи, както и "новодошли" танкове и артилерия.

Документът на разузнаването също така предполага, че руските сили могат да оставят оборудване в тренировъчните лагери, за да започнат бърза атака срещу Украйна, съобщава "Фокус".

Американското издание Politico по-рано също съобщи за придвижването на руски войски до границите на Украйна. Тази информация беше подкрепена от сателитни снимки на движението на руските въоръжени части.

НАТО регистрира прекомерно струпване на руски войски близо до украинските граници, като Алиансът допуска, че Москва може да извърши военна инвазия в Украйна.

„Русия подготвя инвазия в Украйна и остава много малко време, за да се предотврати това.“, така американското разузнаване предупреди европейските съюзници за предстоящата според техните данни операция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
12
 
21
 
! Отговори
Лален преди 2 години
До 205- ще те разочаровам. Аз вярвам че Русия е велика и искам да живея в мир с Русия и народа на Русия. Аз живея в България, близките ми поколения преди мен са живели в България. Евроатлантиците сте мръснъ чума, американска чума, заслужавате да ви затрием като чума.
164
3
 
11
 
! Отговори
Аналитик преди 2 години
Както винаги коментарите от Вашингтон разкриват много повече за техните собствени намерения, отколкото за тези на Москва. Морално извисяване и генериране на обществена подкрепа. Банална история. Все едно всички са родени вчера. Всъщност, гледайки коментарите, доста май са.
163
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 204 Грузинската армия има кръгло 1 самолет. Голямо постижение за за руската армия е тази война.
162
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само някакви склерозирали селски дъртаци с внуци в Америка все още вярват, че има нещо велико в русия. Та ако питин иска да докаже, че русия е значим играч трябва да вземе украйна с бой. Ама дали може?
161
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В документален филм за така наречената война в Грузия (5 дневна война) беше казано, че американските инструктори са докарали на грузинската армия хуманитарна помощ: минерална вода и памперси. Понеже не повярвах на ушите си, върнах назад филма, но грешка нямаше.
160
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Иза какво им е Украйна на руснаците да им плаща борчовете които на правиха.Руснаците направиха това распадане на СССР да не дават пари на другите републики.В Украйна правеха самолети АН автомобили краз най големият завод за комбайни беше в украйна в Лвов правеха автобуси сега всичко това е ликвидирано безработоцата е голяма заемите много големи.Украйна не е нужна и ше бъде в тежест на Русия.
159
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До много знаещият пъпчив гей-мър, който копира всякакви простотии от нета и ги носи тук с цел да се прави на интересен. Не си.Хората отдавна имат ракети за сваляне всякакви сателити и летящи джунджурии на всякакви височини и пространства. "Свободният" ти свят е в локдаун и като нищо пак да се моли за *** чували и маски. Америка е континент, а щатите са част от северната част със стена откъм Мексико. Освен това всяка година изпадат в несъстоятелност и си повишават тавана на дълга или >локдаун
158
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 196. До малко знаещите . . . . . Никой не може да се сравнява с най-могъщата военно-икономическа сила света, каквато е Космическа Америка. . . . . За последното ме разсмя, Космическа Америка пий си хапчетата или бързо на лекар за нова диагноза!
157
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 183 Напълно съм съгласен с теб. Не разбирам само какво лошо виждаш в това, летец да стане президент. Преди в някаква държава артист стана президент и какво? Летците по- недостойни ли са?
156
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това със снимките сме го гледали за Ирак! Имат страхотен Холивуд, защо не направят някоя анимация с дата, час на нападение, защото и ние планирахме да сме Швейцария на Балканите, но се оказахме Нигерия на Европата! Живейте си живота хора - втори няма да има каквото и да ви разказват! Лека вечер!
155
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурен съм че ако Путин реши да освободи Украйна първо ще каже на Вашингтон пост
154
1
 
4
 
! Отговори
Охмайко преди 2 години
До 182... Не ми превеждай думите, достатъчно ясно се изразих. Самоопределяй се както искаш. Аз не съм забравил кой е дал кръвта си за да мога да се нарека българин и не говоря за политиците или дървените философи като тебе, дето винаги са били с лопата да ги ринеш.
153
12
 
3
 
! Отговори
До малко знаещите преди 2 години
Никой не може да се сравнява с най-могъщата военно-икономическа сила света, каквато е Космическа Америка. В предстоящата космическа война, враговете на Свободния свят ще използват единствено конвенционални оръжия, които не вършат никаква работа. Иначе, от коментарите във форума личи, че червените клакьори са политически неграмотни, до един от по селата и пишат тук смешки.
152
1
 
1
 
! Отговори
джо преди 2 години
изнизаха се по бели шорти
151
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
191 не знам обаче забелязваш ли една тенденция. Сам си. Другите ти колеги са при бай Ставри. Последния беше за насаждане на омраза. Точно натам вървиш и си го просиш отдавна.
150
0
 
11
 
! Отговори
джо преди 2 години
Я като си мого загрижен за вагнер , се изкажи за Кабул. Как се изнизаха американските "смелчаци" само по бели ***,защото само тях можехада вземат иначе самолетите им не могат да излетят.
149
2
 
8
 
! Отговори
джо преди 2 години
До анонимен. Абе чекист, я виж какъв бахур ядоха Грузинците, нали и на тях Америка щеше да помага. Погледни в ЮТЮБ има документални филми колкото щеш.И Къде е в момента Саакашвили, главния инициатор на абсолютно излишните жертви дадени от страна на Грузия. При това Русия спря на Границите на република северна осетия и не задълбочи конфликта. Такова бягане падна, че бяха изоставили даже и стрелковото си оръжие да не им тежи.
148
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
186 я припомни на 9/11 чалмалиите наблъскаха ли самолет в пентагона или да, същите от които американците избягаха наскоро след 20години загуби.
147
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Две дузини реднеци стигат да завземат капитолия, няколко дузини черни стигат да завземат други градове и да си правят територии, а сащисаните се напъват да слагат навалнита и да мажат по медийте, а накрая пак ще дойде някой като Тръмп и да почнат да истерясват че Володя им го бил сложил за пореден път.
146
2
 
5
 
! Отговори
джо преди 2 години
Чета тука Анонимника и понеже не е в час , поне да направи сверка как е протекла манджурската операция 45г. и каква територия са прегазили Съветската армия.Това не е майдан да се напиеш и да стрелят с прашки. Първо ако има военни дествия, то те ще бъдат подобни на тези в Сирия.Първо ще ги смелят от въздуха и удари в дълбочина с високоточни оръжия, след което на бърз ход ще предвижат войските в дълбочина със скорост , че даже тези които ще ги посрещнат с радост няма да са подготвени.