The Washington Post: Русия планира офанзива срещу Украйна в началото на 2022 г.

Изданието разполагало с документ на американското разузнаване и сателитни снимки
Обновена: 4 дек 2021 16:36 | 4 дек 2021 16:35, Анисия Иванова
279
The Washington Post: Русия планира офанзива срещу Украйна в началото на 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Кремъл планира офанзива срещу Украйна на много фронтове. Още в началото на следващата година Русия може да хвърли 175 000 войници в битка, пише The Washington Post.

В свой анализ изданието твърди, че разполага с документ на американското разузнаване, който включва сателитни снимки. Те показват, че руските войски са съсредоточени на четири места.

„Руските планове предвиждат военна офанзива срещу Украйна в началото на 2022 г. с мащаб на силите, който е удвоен от този, който видяхме миналата пролет по време на изненадващите учения на Русия близо до границите с Украйна... Плановете включват широкомащабно движение на 100 батальонни тактически групи от около 175 хиляди души, както и бронирана техника, артилерия и оборудване“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че на американската карта, с която разполага изданието, броят на руските военнослужещи е 70 хиляди, но тяхното натрупване се предвижда да достигне до 175 хиляди, а широкото движение на батальонни тактически групи към и от границата е „за прикриване на намерения и създаване на несигурност "

Според документа в момента там са разположени 50 бойни тактически групи, както и "новодошли" танкове и артилерия.

Документът на разузнаването също така предполага, че руските сили могат да оставят оборудване в тренировъчните лагери, за да започнат бърза атака срещу Украйна, съобщава "Фокус".

Американското издание Politico по-рано също съобщи за придвижването на руски войски до границите на Украйна. Тази информация беше подкрепена от сателитни снимки на движението на руските въоръжени части.

НАТО регистрира прекомерно струпване на руски войски близо до украинските граници, като Алиансът допуска, че Москва може да извърши военна инвазия в Украйна.

„Русия подготвя инвазия в Украйна и остава много малко време, за да се предотврати това.“, така американското разузнаване предупреди европейските съюзници за предстоящата според техните данни операция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия може свободно да дислоцира войски на собствена територия. Тя може да разположи войски в съседни или бивши републики от СССР-то, което автоматично ги прави нейна територия. Нещо неясно? Тя може дори да постави чрез някои партии един летец за президент, в една държава! Нещо неясно?
144
5
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Охмайко айде пак дъртата опорка : кой не е русофил не е българин. айде отваряме книги, различни от тукашната пропаганда, и четеме за края на руско турската война, наричана у нас Освободителна. за това кой и защо е предизвикал анекса на сан стефанския договор, и колко сме платили ние и турците да си нямаме проблеми с братски държави след съединението. да не стане, че ти си шумкар, а аз българин, само.
143
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ленин създава Украйна. Хрушчов отнема Крим от Русия. Запада подкрепя делата на Ленин и Хрушчов.
142
4
 
6
 
! Отговори
джо преди 2 години
Личи , че много хора са се наакали от страх. Пишат се всякакви небивалици а истината е една, решат ли Руснаците ще сгазят Украйна, като луда крава телето си. Колко се биха "храбрите " украинци за Крим. Ще се разбягат и от Киев, както бягаха Грузинците от руската армия по време на кризата в Северна осетия. Докато изкуфелия старец загрее , какво става всичко ще е приключило.
141
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
175 ти сериозно ли си толкова глупав или просто си поръчков? Марионетките на щатите ядоха бой от донбаските миньори. Аз лично ще бъда много доволен ако арматата навести Аляска примерно, а ти да врещиш тук за чемодани пак. Друг е въпроса че статийката си е американска пропаганда. В Англия до скоро действаше останал един закон за бесене на метереолози ако не познаят. Ей това трябва да се направи с поръчковите западни истерии .
140
2
 
4
 
! Отговори
Радеф преди 2 години
ама какво нападение Украйна си е Руска ?
139
0
 
1
 
! Отговори
Охмайко преди 2 години
До 147 (IQ 3,14) Украйна и Македония като държави са по-млади от мен, а ти явно не си българин, а ако се имаш за такъв, си фалшив.
138
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че за какво й е на Русия да прави подобни неща? Тия които имат интерес от напрежение са краварите. Защото ако Русия и Украйна са ок, то последната няма да влезе в НАТО. А и ако няма напрежение може Русия да се договори за газа с Германия, а това означава немската икономика да живне. Целта е Европа да е на колене заради ковид и като луди да купуват ваксини за да си стъпят на краката. А това значи милиарди в хазната на задокеанските. Русия има интерес от мир и от добри икономически отношения с ЕС
137
2
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Пълни глупости.Русия вече си взе,каквото и трябваше-Крим и Донбас.Кухи укри и ливади не и трябват.
136
2
 
13
 
! Отговори
Bir преди 2 години
Играят си на война по целия свят и накрая с подвита опашка се изнасят. Последен пример Афганистан
135
3
 
1
 
! Отговори
Lolol преди 2 години
Еми беше ми приятно взимам си един билет за Н.Заландия и чао :)
134
3
 
16
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
Вече около 5 години Украйна по принуждение от ФАЩ опъва нервите на Русия, като изпълнител на арфа. И Русия запазва спокойствие. И сега щяла да нападне. Повярвах.
133
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 155 IQ 3.14изостанал си в новините с три месеца назад ! Украинците под ръководството на американците национализираха завода и конфискуваха китайските активи . Китайската фирма е завела иск в Страсбург за около 7 милиарда долара срещу украйна
132
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болшевишкия проект Уркаина, ще бъде закрит!
131
10
 
3
 
! Отговори
Ванга трол пауър 99 преди 2 години
Любимото хоби на баба Вангелия е било да разкарва комунделите по чукарите и да ги кара да копат. Според запознати, използвала много хитър подход. Казвала: "За какво ви е да ровите там, верно че там се крие тайната на света, ама по-добре недейте." хахаха 100% от случаите е успявала и в момента България има 2 прекрасни дупки построени от комунделите: царичина и гробницата на Бастет. УДДДРРИИИИИ, Бой по КАМЪНИТЕ! ДАВАЙ хаахааааа
130
0
 
8
 
! Отговори
Ваксислав преди 2 години
И ние ще се включим във военните действия, като влезем в средата на боя и започнем да викаме "Чакайте бе! Не се бийте бе! Стига бе! Спрете се бе!"
129
2
 
16
 
! Отговори
Фалшива новина преди 2 години
Е те на туй му викат фалшива новина. Защо никой не порицава престъпниците?
128
6
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
2022-РА ЩЕ Е ГОДИНАТА НА КЪРВАВИТЕ ВЪТРЕШНИ ВОЙНИ! ПОНЕ 80% ОТ ДЪРЖАВИТЕ В СВЕТА ЩЕ ВЪВЕДАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВАКСИНИРАНЕ ЗА ВСИЧКИТЕ СИ ПЪЛНОЛЕТНИ ГРАЖДАНИ! ТЪЙ, ЧЕ КОЙТО ОЧАКВА КЪРВАВА 2022-РА ГОДИНА, ЩЕ Я ПОЛУЧИ!
127
2
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
между другото, това, което никъде не се коментира е, че китай си е купил завода за газотурбинни двигатели в украина. те тия същите газови турбини като на руския флагман. дето са оставили 3 есминеца за части, щот няма. стават и за самолетоносачи. предполагам че китай ще е много радостен украинската отбранителна промишленост да мине от китайски обратно в руски ръце.
126
2
 
4
 
! Отговори
Ангел Кунчев преди 2 години
Жив съм не искам друго, живее ми се лудо, жив съм безгрешни няма на този свят. (х2) До като не смятам колко давам - Живея и докато за приятел ставам - Живея! До като живота ме обича - Живея, аз не искам друго, имам всичко - Живея! Толкова плесници от живота получих, но сега какво е важно вече научих! И върха и дъното познавам от близко, болка е живота, но такъв аз го искам!