The Washington Post: Русия планира офанзива срещу Украйна в началото на 2022 г.

Изданието разполагало с документ на американското разузнаване и сателитни снимки
Обновена: 4 дек 2021 16:36 | 4 дек 2021 16:35, Анисия Иванова
279
The Washington Post: Русия планира офанзива срещу Украйна в началото на 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Кремъл планира офанзива срещу Украйна на много фронтове. Още в началото на следващата година Русия може да хвърли 175 000 войници в битка, пише The Washington Post.

В свой анализ изданието твърди, че разполага с документ на американското разузнаване, който включва сателитни снимки. Те показват, че руските войски са съсредоточени на четири места.

„Руските планове предвиждат военна офанзива срещу Украйна в началото на 2022 г. с мащаб на силите, който е удвоен от този, който видяхме миналата пролет по време на изненадващите учения на Русия близо до границите с Украйна... Плановете включват широкомащабно движение на 100 батальонни тактически групи от около 175 хиляди души, както и бронирана техника, артилерия и оборудване“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че на американската карта, с която разполага изданието, броят на руските военнослужещи е 70 хиляди, но тяхното натрупване се предвижда да достигне до 175 хиляди, а широкото движение на батальонни тактически групи към и от границата е „за прикриване на намерения и създаване на несигурност "

Според документа в момента там са разположени 50 бойни тактически групи, както и "новодошли" танкове и артилерия.

Документът на разузнаването също така предполага, че руските сили могат да оставят оборудване в тренировъчните лагери, за да започнат бърза атака срещу Украйна, съобщава "Фокус".

Американското издание Politico по-рано също съобщи за придвижването на руски войски до границите на Украйна. Тази информация беше подкрепена от сателитни снимки на движението на руските въоръжени части.

НАТО регистрира прекомерно струпване на руски войски близо до украинските граници, като Алиансът допуска, че Москва може да извърши военна инвазия в Украйна.

„Русия подготвя инвазия в Украйна и остава много малко време, за да се предотврати това.“, така американското разузнаване предупреди европейските съюзници за предстоящата според техните данни операция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руснаците с Крим си укрепиха отбраната от към Черно море, С донбас и Луганск си заредиха въглещните запаси, с преграждането на Днепър да тече към ДНР и ЛНР ще живнат растениевъдството и животновъдството на Крим, а като гушнат Мариопол рибата на Азовско и Черно море става руско говоряща. Та за какво им да се разхождат в Урина и нихниата Киниеф
184
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най лесно се правят преврати. утепат тоя оня, потрошат тия ония и останалите си заживеят в мир и щастие
183
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
едно време на 21 Юни когато денят е най дълъг фашистките *** нападнали московците с идеята да ги дотепат дорде до късно е светло. Та 40 и нещо месеци в Берлин отворили вратите за братския руски народ който ги освободил от гестапо. Днес се говори че на 21 Декември някой е изчислил че дори и когато денят е най къс братските европейски народи ще посрещат московците защото руското оръжие не му било пукало колко е тумно-светло-далеко-многолюдно че изобщо нямало да изнасят гас и петрол а и дръВА
182
3
 
4
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Да им се чудиш на акьла на алкашите...Разположили се в/у 1/6 от територията на Земята,единствените са,притежаващи всичките елементи от Менделеевата таблица...И за какво им са все повече земя,когато дори това,което притежават не са способни да стопанисват?Села и градове тьнат в кал и навсякьде мька,мька,мька...Я пьрво вземете едни свестни Запорожки да произвеждате!!!
181
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу СатанатаНАТО ! Под Знамето на Русия срещу САЩ и Лакей !
180
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди няколко дни краварите вдигнаха врява за уж отломките в космоса, когато Русия с ракета порази техен стар спътник. А Русия им показа, че може да свали спътник, а така да блокира комуникацията на натовци ако предприемат нещо, което не бива. Примерно Украйна в НАТО. Русия не би допуснала ракети на прага си.
179
3
 
20
 
! Отговори
Хм преди 2 години
То преди години и в Ирак имаше химически оръжия
178
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости, за какво и е на Русия тази комина?
177
0
 
2
 
! Отговори
Аналитик преди 2 години
До 210 . Първо дишайте. После си пийте успокоителните за да не скъсате някое сухожилие на врата или да пръснете някоя вена на слепоочието. После минете през тоалетната да освободите напрежението и се върнете да съставите смислено изречение.
176
4
 
9
 
! Отговори
джо преди 2 години
до 206 Победата на Русия в конфликта с Грузия при никакви остоятелства неможе да се нарече велика. Но показа на света, че Русия няма да гледа безучастно Американските сериали за разни "ПРОЛЕТНИ" революции старателно финансирани от тях. Апропо, Грузинската армия не беше и безобидна тя беше готвена години наред за тази авантюра. Бяха закупени и внедрени натовски оръжия и стандарти, много от които пленени и закарани в Москва. Просто режисьо рите бяха изненадани, смятаха,че Русия само ще протестира
175
2
 
9
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Те и в Афганистан планираха настъплене , но като почнаха да получават цинкови ковчези се изтеглиха .и *** ще направи същото.
174
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Планира офанзива на мозъците ви
173
4
 
14
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Война в Европа е ужас. Катастрофа по голяма от пандемията.НАТО не трябва да въоръжават и окуражават Украйна. Да не говорим да присъединяват или разполагат ядрени ракети там.Баланса в природа, политика, икономика, човешки отношения има червени линии. Счупи и преминеш, има катастрофални последствия.В случая не с мирис на ***, а на радиация.
172
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е Хитлер на 21 век и ще свърши като него. Докато Русия не се раздели между Азия (Китай и Япония) и Европа няма да има мир и спокойствие на стария континент.
171
8
 
16
 
! Отговори
SS преди 2 години
абсолютно празни праказки... Ако Русия удари Украйна, то ще е от 3 страни... ама западняците не го знаят... или поне коя е третата страна... туй ще е доста неприятничка изненадка за тях... :)
170
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американските глупости край нямат. Те понеже са оправили себе си седнали по цял свят да се мешат. Там се гърмят в училища, магазини, улици и къде ли не. Вече са дразнещи и досадни, всички разбрахме че не им пука за никого, а гонят само облаги. Изтъркаха се.
169
5
 
16
 
! Отговори
Айпак преди 2 години
Ако премат Украйна в НАТО, Куба ще трябва да влезе в Руската федерация.
168
7
 
19
 
! Отговори
хаха преди 2 години
То и американските медии са от много време като нашите, сиреч пишат каквото им каже властта там. Дали някой във Вашингтон поуст ще се извини ако на 01.01.2022г. Русия не атакува Украйна? На тия там не им ли държат сметка за фалшивите новини? Но те са рупор на властта, така че няма страшно. По-скоро съм склонен да вярват, че нарочно раздухват това, за да прикрият нещо друго или да се оправдаят, че няма накъде и да приемат Украйна в НАТО. Виж тогава вече Русия сигурно ще реагира.
167
9
 
8
 
! Отговори
Лален преди 2 години
Дъртак ли ме нарече- хахахаха бъркаш далеч съм от старостта. Времето наближава ще ви видим колко струвате "евроатлантиците". Ти можеш ли да бягаш? Имаш ли къща в чужбина? Дано да имаш защото аз чакам да пламне искрата и да те търся евроатлантико.
166
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аналитик Кога било това твоето "винаги" русофилска въшко?