Договорено със САЩ: Германия спира Северен поток 2, нахлуе ли Русия в Украйна

Процедурата по сертификацията на газопровода още не е завършена
8 дек 2021 11:25, Елка Василева
148
Договорено със САЩ: Германия спира Северен поток 2, нахлуе ли Русия в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Американски официални представители са казали на членове на Конгреса, че имат договорка с Германия да затвори газопровода Северен поток 2, ако Русия нахлуе в Украйна, заяви за Ройтерс високопоставен съветник в Конгреса.

Белият дом заяви, че Германия е поела ангажименти за Северен поток 2, който върви от Русия до Германия под Балтийско море, в случай на агресивни действия от страна на Русия.

Още по темата
Американският президент Джо Байдън е казал на руския държавен глава Владимир Путин вчера, че Западът е обезпокоен, че Русия може да нахлуе в Украйна и е предупредил за "силни икономически и други мерки" като наказание, ако Москва започне военен конфликт, заяви Белият дом.

Националният съветник по сигурността на САЩ Джейк Съливан заяви, че фактът, че все още не тече газ по Северен поток 2, управляван от руския гигант Газпром, дава лост на Запада срещу Путин.

"Ако Владимир Путин иска да види как по този газопровод тече газ, той може би няма да иска да поеме риск, като нахлуе в Украйна", заяви Съливан пред журналисти в Белия дом. Той каза, че САЩ са в контакт с отиващото си и новото правителство на Германия относно Северен поток 2 в контекста на потенциална инвазия, но не даде повече подробности за разговорите.

Процедурата по сертификацията на Северен поток 2 още не е завършена, напомня агенцията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
10
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 2 години
Зимата....зимата ще предоговори много неща ))
48
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички знаят, че без парите на Запада от Газа, Русия я чака гладомор.
47
1
 
19
 
! Отговори
gaz преди 2 години
Договорено влезе ли НАТО в Украйна влиза и Русия и спира и газта -въйййй
46
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Германия не може да и се вярва. Всичките и висши чиновници са на хранилка при Путин. Германия е шрьодеризирана на 100%. Американското старче ще бере големи ядове със съюзниците си от Берлин.
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Путин беше назначен от BP и Shell за да пази техните инвестиции в Русия предвид анархията която съществуваше. Но той си повярва и е на път да му дръпат килимчето." ...Доброволна стерилизация - това е най-доброто за теб! Въпрос на чест!
44
0
 
10
 
! Отговори
защо преди 2 години
"Само ще кажа, че празна ниша няма."Аз пък ти казвам, че "това дето го няма и царя не го яде"
43
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента никоя държава не е толкова силна икономически за да си позволи да нахлува някъде и да води изтощителна война със силен противник. САЩ се мислят за силни, но икономиката им издиша и зависят много от Китай. Когато бяха сила, бедните виетнамци ги смачкаха, после и талибаните, арабите, а накрая и сирийците ги изгониха позорно. Какво мислите, че ще постигнат срещу сила, като Русия?
42
22
 
7
 
! Отговори
няма да има война преди 2 години
Русия спаси кожата през ВСВ благодарение на братската и безкористна помощ от Америка. Ако сега се скарат, Радев няма да има потенциал да им помогне.
41
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а да забравих Украйна. Както каза една кравешка дипломатка " да го ду-ат европейците, пардонукраинците"
40
17
 
3
 
! Отговори
извода преди 2 години
Путин беше назначен от BP и Shell за да пази техните инвестиции в Русия предвид анархията която съществуваше. Но той си повярва и е на път да му дръпат килимчето.
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вервайте война ама друг път. Тез си дговориха газовия пазар, путин отнема монопола на Газпром и прехвърля половината ативи на Роснефт, в която Бритиш петролиум има 20% активи. А за балъците, след разговора двамцата ще се изпупт по гърдите, бай издън щ се похвали как е спасил Светъ от 3-та световна, а Питин щ се дуе пред руснаците как е защитил русия от агресорите и как бедният руснак вече не е беден, нищо че 3 милиона вземат по 160 долара.
38
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то газът може и от останалите тръби за Западна Европа да изчезне.Заедно с него и алуминият,паладият,уранът и титанът.А злите езици говорят,че тези редкоземни метали се срещали преди всичко в Урал и Сибир.Без газ и тези метали следват фалити на Боинг,BASF и всякакви останали химически заводи,енергийни компании,АЕЦ и всевъзможни фирми за електроника извън границите на Русия и Китай.Та по полека с тия санкции,че вече и индианците от Амазонската джунгла им се смеят.
37
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако Украйна+ НАТО нахлуе в Русия кво прайм?" Ако са чували за Наполеон и Хитлер, ще е мноу тъпу
36
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия спира Северен поток 2, нахлуе ли Русия в Украйна. И на кого ще накривите капата като се лишите от така неожходимите ви допълнителни количества природен тръбопроводен руски газ? Капата на Путин ли ще накривите? Не! Ще обслужите пиндостанските ибтереси - Пиндостан да продава шистовия си газ на двойна и тройна цена на слугинажния ЕС.
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
38, вчера Вова подписа договор с Индия. Та ако НАТО нахлуе в Русия не искам и да мисля какво ще се прави по различните фронтове.
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако Украйна+ НАТО нахлуе в Русия кво прайм?" ...Караме леглата по спортните зали, да приемаме оцелелите!
33
2
 
9
 
! Отговори
дарко преди 2 години
ако нахлуе в украина ,украинците казаха че ще спрът газа които минава за европа през украина е то друг газ нема освен германския поток дето още не тече
32
2
 
17
 
! Отговори
. преди 2 години
До Заедни наивници пита - ще замирише на умрели лебеди чак до България, а Украйна цялата ще стане Руска, както си е била :)
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако Украйна+ НАТО нахлуе в Русия кво прайм?" - НАТО не е създадено с цел "Нахлуване", а с цел взаимопомощ и отбрана срещу евентуална война със СССР/Русия. Колкото им да се иска на краварите да нахлуват, НАТО няма да ги подкрепи в това.
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е да де, но деде каза че Америка няма газ за Европа. А пък фотоволтаиците и вятърните мелници на Германия се оказа, че са произвели само 6% от платуваното. Точно виждате цифрата, шест %! Познайте кой ще папка дръвцето. А и дедо е социалист, той едва ли е влюбен в немския нацизъм, така че има нещо много задкулисно в цялата история.