Виталий Кличко: Готов съм да се бия за родината майка

Бившият шампион по бокс в момента е кмет на Киев
15 дек 2021 11:11, Нели Христова
123
Виталий Кличко: Готов съм да се бия за родината майка
Снимка: БГНЕС

Виталий Кличко, бившият световен шампион по бокс в тежка категория, който стана кмет на Киев, заяви, че се готви за руската инвазия, като привиква всички войници от резерва, а самият той ще се присъдини към битката за "родината майка".

Той поиска международна подкрепа и военна помощ и каза, че Западът не може да отхвърли натрупването на войски от Русия около границите на Украйна като "заплахи и малки игри".

"Това ми напомня за дискусиите, които се проведоха преди инвазията през 2014 г.", каза 50-годишният Кличко пред германския таблоид Bild, визирайки руската анексия на Крим. "По това време почти всички международни наблюдатели смятаха, че това е невъзможно."

Кличко сподели, че цяла Украйна се готви за рускага инвазия и че той организира гражданска защита на Киев. "Засилихме работата по набирането и обучението на войници от резерва", заяви той. "Като войник някога се заклех да защитавам страната и сега също съм готов да се бия за нея."

Той твърди, че има множество сценарии за руска атака и повтори критиките от Алексей Резников, министър на отбраната, че Германия е блокирала доставката на оръжия за Украйна чрез НАТО.

"Новото германско правителство трябва да разбере, че помощта за страната ни никога не е била  по-важна", казва Кличко. "Украйна е в центъра на Европа. Граничи с няколко държави от ЕС. Ние не искаме война, ние искаме мир. Няма да позволим на Русия да ни върне обратно в Съветската империя, в която народът на Украйна не иска да бъде. Ние сме европейска държава, която се нуждае от европейска подкрепа повече от всякога.”

Резников каза пред Financial Times, че през последния месец Берлин е наложил вето върху закупуването от страна на Украйна на пушки за отстрелване на дронове и противоснайперистки системи чрез агенцията за подкрепа и снабдяване на НАТО. Оттогава обаче Германия отстъпи по първия елемент, след като го счете за несмъртоносен, каза той. Германското външно министерство отказа коментар в понеделник, като каза, че дискусиите и решенията в рамките на алианса са поверителни.

По отношение на Русия в германската коалиция се появяват разцепления
. Аналена Бербок, външният министър на Зелените, иска по-твърда линия от социалдемократите на канцлера Олаф Шолц. Беърбок каза в неделя, че руският газопровод "Северен поток 2", който минава през Балтийско море до Германия, не може да бъде одобрен "ако нещата стоят така". Той е завършен, но не е получил разрешение за експлоатация. Руската инвазия би имала "тежки дипломатически и икономически последици", добави тя след среща на външните министри на ЕС в Брюксел в понеделник.

Шолц беше по-сдържан, но на пресконференция във Варшава също постави под въпрос газопровода, ако Русия нахлуе на територията на Украйна.

SPD последователно подкрепя спорния газопровод, който заобикаля маршрутите за доставка през Украйна, въпреки предупрежденията от много страни от ЕС и САЩ, че ще засили зависимостта на Европа от руския газ.

Ролф Мюценич, лидер на парламентарната група на СДП, призова за деескалация, като каза: "Трябва да направим всичко, за да намалим реалната опасност от война и да прекъснем спиралата от заплахи и контразаплахи."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
11
 
1
 
! Отговори
Мартин Борман преди 2 години
За тази Киевка Русь единствения спор е дали е била повече Киевска или е била повече Русь? До преди Екатерина, Руски език не се е говорил в Украйна - украинския е смесица между полски и руски след като поляците са владеели по голямата част то Русия на времето. А Русь е просто някакъв вид престъпна секта и огранизация подобна на зионистите които създадоха Запада - същите са, просто са конкуренти заедно с Си Джинпин и неговата секта. Аман от сектанти които искат да дърпат конците на всички!
34
7
 
10
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Браво на учения боксьор доктор по бокс Кличко, явно напредва в алкохолната подготовка и е постигнал делириум.
33
0
 
1
 
! Отговори
ОЛЕТО преди 2 години
Майоре, защо ме изгонихте? Защо ме подредихте така? Сега с тоя цайс от Локомотив Москва ли ще взимате трофеи? Не си прав, питай хората в Якоруда.... възмутително е
32
1
 
1
 
! Отговори
SS до [#38]Анонимен преди 2 години
Ако си същиа Анонимен [#5] - не е нуждо да ти се отговаря. Не си в час. Не знаеш за какво пишеш, и не са ти ясни цифрите, а се опитваш и да лъготиш.Но все пак малко инфо: туй дето му викаш Вермахт,е загубил има-нема едно поне над 3 млн. убито.А пък 1 млн. (МИНИМУМ) са само вермахтовците-военно-пленници, предали се на СССР.И да речем 1 млн. (МИН.), предали се на хамеркнанците на запад. Цивилните жертви в "райха" са ужасяващи,огромна част от които са причинени точно от теа последните. Вземи се
31
5
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Витя,Витя,да се биеш с руснаци не е като да натупаш Кобрата.
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи за Русия. Защото тя е родината майка. Киевска Русь.
29
6
 
7
 
! Отговори
Сеня ЯйцеНюх преди 2 години
голямо гробищте на Кличко трябва....
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меркел преди предлагаше до Лисабон, няма да е лошо руснаците да стигнат до там и да си вземат Аляска. И после в Европа да изчистим американските агенти подстрекатели и онези висящите на фондации.
27
1
 
4
 
! Отговори
Сержант от запаса преди 2 години
До Анонимен ху Есос 38 Много умен анаЛлизатор си.Загуби на Вермахта и загуби на СССР (заедно с Ч.Армия и мирното население.) Вермахт+румънците+италианците+испанците+унгарците+Фините+словаците+хорвати+нидерландците+Легионери от франция,усраина,эстонциете,литовците,латиши и+++
26
4
 
4
 
! Отговори
Мартин Борман преди 2 години
Никой не обича да робува на други. Путин иска да подчини Украйна а повечето Украинци не искат да робуват на Русия. Ситуацията е деликатна след като Украйна граничи с Русия и Путин не иска да ги изгуби в ръцете на НАТО. Възможно ли е Украйна да просперира без да избира межу НАТО и Русия? Управляващите в Киев явно не мислят така, но това ще има последствия и то не само за Украйна, НАТО или Русия. А какви ще са последствията не се знае. Може пък саможествата на Украйна да си залужава, но кой знае..
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е те останалите народи затова и вече не са християнски превзети от всякакви араби азиатци африканци и тн.
24
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От белия свят единствено славянските народи продължават да си го мерят по между си.Останалите христянски народи този период са го минали отдавна , забравили са за междуособиците помежду им и си живеят много добре.
23
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ся, пичове, единствения вариант Русия да нападне е ако Украйна започне военна операция в Донбас, Луганск или Крим. А украинците се готвят именно за това - въоръжават се и струпват оръжие в тия региони. Сами ще си запалят войната, после ще обвинят Русия. Въпроса е дали Путин ще спре евентуално до Донбас или ще влезе до Киев.
22
7
 
4
 
! Отговори
SS до [#5]Анонимен преди 2 години
Опит за ЗАБЛУДА номер 1: Някой щял да напада укриана... Нема нужда. Тя сама ще се разпадне. Защо ли? Пак защото полската зараза там е дълбоко вкоренена. ЗАБЛУДА 2: Някой щял да посреща джуджета Ако се стигне до посрещане,първо няма да е на джуджета,няма и да е на хора дори,ами на ракети,ракети,ракети, че и ракетки от дронове от все страни...След коетопосрещачите гордо ще развеят белите флагчета и храбрите им воини в стройни редици ще се отправят да поработят известно неограничено време
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SS до [#5]АнонименБеларуските партизани разказвали играта на германците, руснаците разказвали играта на германците... накрая загуби на Вермахта 3 милиона, загуби на СЕСЕСЕРЕ 27 милиона
20
7
 
13
 
! Отговори
Разпутин преди 2 години
Витали, ти с немския си паспорт, ще си първия който ще търси политическо убежище на запад докато твоите избиратели ги газят със съвременни Руски танкове Армата, НО за това не обвинявай Путин.... Да би мирно седяло, не би чудо видяло е поговорката. На ти НАТО сега! Къде са те? Идат ли на помоЩ?
19
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прочетете в някоя енциклопедия как възниква Украйна. Ще се смеете. По-зле са и от Северна Македония. Може би единствената държава с по-измислена история, само дето не претендират за Луната.
18
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укрите тотално са откачили ! Абе Кличко, абе отвореняга фашистка знаеш ли как ще те гази мечката сибирска та нищо няма да остане от тебе ? И дано стане но Путин е прекалено миролюбив и дипломатичен на неговото място отдавна да съм ви прегазил и забравил
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как мислите, ако излязат на ринга кой ще победи? Кличко или Путин?
16
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Окраинците искрено ме забавляват. Нищо нямат, нищо не могат, ама все Русия им е виновна и някак длъжна. Да би мирно седяло, не би майдан видяло. Да не би майдан видяло, не би Донбас отвяло. Да не би по Донбас стреляло, не би руска окупация видяло. Хахахах. И като си помислиш - за няколко милиона долара си запалиха и разпарчетосаха страната. Радвам се че тука не сме стигнали до такива върхове на ентелекта...