Американските военни кораби остават в Средиземно море заради Украйна

Решението заради струпване на руски войски до украинската граница
29 дек 2021 07:30, Петя Славова
63
Американските военни кораби остават в Средиземно море заради Украйна
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин нареди американският самолетоносач "Хари Труман" и придружаващите го военни кораби да останат в Средиземно море, вместо да се придвижват към Близкия изток.

Решението беше взето в момент, когато има тревога заради струпването на руски войски до украинската граница, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Служител от областта на отбраната каза, че промяната в плановете за придвижването на самолетоносача и петте придружаващи го кораба отразява необходимостта от постоянно присъствие в Европа.

Това е нужно, за да бъдат успокоени американските съюзници и партньори в региона, заяви източникът, пожелал анонимност.

"Хари Труман" пристигна в Средиземно море на 14 декември и се предвиждаше да продължи към региона на Персийския залив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Феликс преди 2 години
Брей, задържали се в средиземно море - голем праз. Събудете ме ,когато самолетоносача им се задържи в Каспийско море на пътя в Азовско.
42
0
 
3
 
! Отговори
До Бляди Мери - 2 преди 2 години
...са ги научили да трепят пуйките, после милиони бизони! Дето са използвали роби, за да им работят на плантациите, дето направиха стотици войни, пуснаха атомни бомби, избиваха дечица къде ли не! Сега ще бъдат бити и смачкани, въпреки 723000000000 $ военен бюджет! Боже, пази Америка от гибелния гняв, който сама ще си предизвика!
41
0
 
2
 
! Отговори
До Блъди Мери преди 2 години
2300000000000 $ външен дълг! Благодаря! 50000000 души под чертата на бедността! Благодаря! Само за сведение - на Китай принадлежат > от 50% от заявките за патенти В СВЕТА! Народ, който през хилядолетията е дал на Човечеството хартията, туша, лака, порцелана, коприната, барута, ракетите, фойерверките, фенерите, чадърите, компаса, сеизмографа, хвърчилото, архивите, ресторантите и куп още неща е с по -големи възможности от тези, които първо са избили пуйките, за да оцелеят, после индианците, дето
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Хари Труман" не може да мине проливите, а и Конвенцията от Монтрьо не дава! И Ердоган няма да разреши! Откъде ще прелетят самолетите му, да атакуват Русия? През Турция? Цък! Остава през Гърция и БЪЛГАРИЯ! Значи руснаците ще ги свалят над наша територия! Блазе ни! Кериърът ще бъде потопен в Средиземно море! От Калибр, Циркон и Кинжал с конвенционални заряди...Откъде знам? Шойгу преди малко ми се обади и ми разреши да го разглася!
39
11
 
5
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
Добре са дошли в България тези кораби на свободата.
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби, к.43 Не мога да проумея американците (Столтенберг го разбирам и му съчувствам) защо насила се натискат да влезат през Босфора и Дарданелите в Черно море. И двата проливи са тесни и при няколко залпа от Русия по USA-корабите за последните измъкване няма, особено за разрушителите. Мисля, че търпението на руските военни няма да е вечно и моментът "Х" наближава. Няма глупави хора в Русия, които да позволят тя да бъде обградена от юг и запад с ракети с атомен заряд.
37
8
 
11
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Интересно колко ракети Циркон са нужни за да бъде потопен един самолетоносач? Развиват скорост 8М и срещу тях американците засега нямат защита.
36
6
 
6
 
! Отговори
Луноход преди 2 години
Нито хамерикаци, нито руснаци са кацали на Луната, а полетът на Гагарин е най-великата екранизация на Мосфильм и сие. Българинът Ян Бибиян е първият човек стъпил на луната с помощта на косматата ракета Фют. Няма други!
35
6
 
8
 
! Отговори
Днес има много.. преди 2 години
...сърдити кравефили. Много крави, много минуси.Така е в нашата си малка родна кравеферма - и мляко да даваш и масло и каймак и вкусна попара с мюсли да направиш пак ритник под опашката ще получиш :))
34
15
 
3
 
! Отговори
До Боби преди 2 години
"....Няма толкова глупав военен или политик дори и при краварите...." - при Краварите има и е възможно всичко, справка - ънкъл Джо Байдън. Накъдето и да се обърнеш има Кравари по Света и си дирят сочна паша. Дори на Луната има Кравари, а скоро и на Марс. Аман от Крави ;)))
33
15
 
9
 
! Отговори
До пуй за Хутин : преди 2 години
от До до пуй за Хутин - имам чувството че си се клонирал :)))Въпроса е не какво прави Русия в къщи, а чия крава го търсят Краварите в задния и двор ? А знаем че в задния двор се държат най-лошите миризливи неща, та краварите нищо хубаво не ги чака там.
32
11
 
16
 
! Отговори
Пуй за Хутин преди 2 години
До До пуй за Хутин : Белите мечки са чак в Арктика при чукчитата, въпреки че ако се вгледаме в чертите на товарищ путин и той може да мине за такъв ... в сибирският нуж.ник има дървени къщи с външини сервизни помещения и скотобойни като по времето руския цар ... има и лагери на Гулаг, в които се превъзпитават опонентите на Аятолах путин ... !!!
31
17
 
6
 
! Отговори
До Блъфи Мери : преди 2 години
".....така наречените "кравари", все още са най-мощната икономика в света...." - през "краеата" ми е за краварскста "икономика" с Трилиардите Свтовен Дълг. Но си имам една малка телешка мечта останала от малките ми телешките години. Да замина за КравиСАЩ да разгледам хубаите белички и черни лъскави кравички и да си зема една мощна дебела бела щатска КРАВА, та да се пръскат местните кравофили от яд като ме гледат как я доя и претаквам :))))
30
14
 
6
 
! Отговори
До пуй за Хутин : преди 2 години
".....Крави, телета и прасета...." - объркал си кравефермата пич.В руско има бели мечки, сибирски мечки, сибирски вълци и сибирски тигри. Ако не верваш питай мосю Наполеон и хер фон Хитлер. За сибирски крави, телета и гoвeдa още не съм чувАл, ама като додат краварите може и да се завъдят новите популации )))
29
9
 
18
 
! Отговори
Блъди Мери преди 2 години
До ... До Българин ... така наречените "кравари", все още са най-мощната икономика в света и ако държави като Китай просперират, то пак се дължи на американският патент и Ноу хау ... що се отнася до сибирската бензиноколонка и там икономиката се измерва с доларите и еврата които постъпват в касичката, без които крепостните мужици пак ще трябва да минат на купонна система, като по времето на бащицата Сталин ... !!!
28
10
 
6
 
! Отговори
До Българин преди 2 години
".....Трябва да влязат в Черно море..." - На краварите са им свършили кравите, та са дошли да дирят световно прочулите се с разкрепостен нрав и умения укро-"крави", така ли ? :)))
27
9
 
18
 
! Отговори
Пуй за Хутин преди 2 години
До ... До пуй за Хутин.. Крави, телета и прасета има в сибирският сви.нарник ... там едни знатни Колохозници още ждрапат в калта с ватен.ките и га.лошите си ... няма как да сравняваш амерканските каубои които волно са препускали след стадата си из прерията с руските крепостни мужици, които и преди и сега са собственост на феотдала и бащицата си ... !!!
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Познавачът на географията Лойд Остин наредил пиндостанският самолетоносач "Хари Труман" и придружаващата го армада да останат в Средиземно море, вместо да се придвижват към Близкия изток. А вие си мислехте, че Близкият изток е разположен на източното крайбрежие на Средиземно море.
25
2
 
10
 
! Отговори
До Обективно преди 2 години
"....Това в България НИКОГА няма да се приеме...." - Обективно погледнато ти нямаш думата или нямаш Пари, нямаш Дума.Каквото ти наредят от Краварията и ЕС такова. Ако трябва и за Крава ша се ожениш.......упсс окравиш : )))))
24
13
 
17
 
! Отговори
Пуй за Хутин преди 2 години
Да са живи и здрави братята хамериканци, че Проруската *** не знае почивка и вие ли вие на умряло, особено през зимните месеци носещи мраз и леден дъх от североизток ... !!!