Руското посолство в София: Блинкен се пошегува по просташки начин с Казахстан

Държавният секретар на САЩ заяви, че това е урок от най-новата история
9 яну 2022 16:45, Нели Христова
149
Руското посолство в София: Блинкен се пошегува по просташки начин с Казахстан
Снимка: БГНЕС

Руското посолство в София разпространи информация за случващото се в Казахстан, в която не пропусна да критикува държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Причината - реплика на американския първи дипломат, че "един урок от най-новата история е, че когато руснаците влязат в дома ви, понякога е много трудно да ги накарате да си тръгнат". Думите му са във връзка с помощта на Организацията на Договора за колективна сигурност за стабилизиране на положението в Казахстан.

"Днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен по типичния за него просташки начин се пошегува относно трагичните събития в Казахстан. Абсолютно легитимния отговор на ОДКС на молбата на ръководството на Казахстан за съдействие в осигуряване на безопасност (за която, между другото, вече беше уведомен Съветът за сигурност на ООН) главата на американското външнополитическо ведомство коментира със следната ехидна реплика: "Един урок от най-новата история е, че когато руснаците влязат в дома ви, понякога е много трудно да ги накарате да си тръгнат", пише още в съобщението.

"Ако Антъни Блинкен толкова обича уроци по история, нека вземе под внимание следния: Когато в дома ви влязат американците, понякога е много трудно да останете живи, без да бъдете ограбени или изнасилени".

"Само че за това ни учи не само най-новата история, а всички 300 години на американската държавност. Много за това ще разкажат индианците на северноамериканския континент, корейците, виетнамците, иракчаните, панамците, югославяните, либийците, сирийците и мнозина други нещастници, на които не им провърви да видят у "дома" си тези неканени гости".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както стана в Украйна - Янукович побегна и руснаците влязоха . Токаев не избяга защото зад него е Китай .Медведя с ръмжене се изниза .
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ей с фалшивите новини прекалихте блумбърг , тука не ви минават номерата , нали знаете , че българите без проблем четат на руски език , захова от външно министерство казва това а не руското посолство
94
0
 
10
 
! Отговори
ЗАСРАМЕТЕ СЕ! - 2 преди 2 години
Същите пуснаха атомни бомби над Хирошима и Нагасаки! Избиха > от 150000 МИРНИ ГРАЖДАНИ! После Корея, Виетнам, Лаос, Ирак, Афганистан, Сирия, Либия...Неизброими беди, на които ръкопляскате! Но посегнат ли на Великата Русия, жална им mother! Руснаците решиха дилемата "пушки или масло?" в полза на пушките, защото "ако няма пушки, няма да има кой да яде маслото!". И направиха такива оръжия, че на краварските убийци им треперят гащите! С военен бюджет10 пъти по малък от този на Краварника!
93
0
 
12
 
! Отговори
ЗАСРАМЕТЕ СЕ! преди 2 години
Точно днес ли трябваше да чета повръщоците на разни амереканолюбци! СТАНЕТЕ ПРАВИ И МЪЛЧЕТЕ ЕДНА МИНУТА! ДНЕС ТРЯБВАШЕ ДА ВИЯТ СИРЕНИТЕ! ДНЕС Е 10-ТИ ЯНУАРИ! На днешния ден англо-американските лешояди "наказаха" България, съсипаха София, избиха около 1100 МИРНИ ЖИТЕЛИ! Разрушиха 12000 сгради! СРАМ МЕ Е ЗА ВАС, КОИТО ХВАЛИТЕ ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИТЕ! Същите разрушиха прекрасния Дрезден, средище на немската и световна култура! Там изгоряха > от 50000 души, Цвингера и много шедьоври на архитектурата!
92
7
 
2
 
! Отговори
Каракольо преди 2 години
Блинкен е прав!
91
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропуснал е да каже, че става дума за южнокорейците само и да спомене и японците. А също и, че янките си тръгнаха от Япония значително по-рано, отколкото руснаците от Полша и Чехия, и прибалтийските държави.Руска му работа, ей на такива лъжци вярват много българи. Дано не почнат пак да ни освобождават, предполагам, че в Чехия и Естония има по-малко желаещи това от тук.
90
5
 
4
 
! Отговори
иван преди 2 години
колхознички назначени за дипломати....толкоз могат...
89
5
 
15
 
! Отговори
МНОГО ЯК КОМЕНАР преди 2 години
"Когато в дома ви влязат американците, понякога е много трудно да останете живи, без да бъдете ограбени или изнасилени"
88
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блинкен нищо ново не казва.
87
6
 
8
 
! Отговори
До Herr Muller преди 2 години
"....изнасилвала и трепала из България...." - съдейки по Ника ти, нямаш никакви основания да се оплакваш, теб явно Ханс те е минал.......два пъти :) Вън Мучащите от Европа, НАТО и България, Свобода за Тексас, Айоминг, Аляска, Върнете Америка на Индианците и освободете Шат за украинците.
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами той Блинкен си е един ***!
85
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали са прочели поста ми от 08.01.22 г. тук----------------------------------------------Думите следващи фразата "един урок от най-новата история е, че" са прокламация и целят да обърнат историческата правда на 180 градуса. Истината е, че преди 30-32 години руснаците излязоха не само от Централна и Източна Европа, но и изцяло ликвидираха Варшавския договор, а друг урок от 250-годишната история е, че когато пиндосите дойдат у вас, абсолютно винаги е много трудно да ги накарате да си тръгнат".
84
22
 
11
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Руснаците са се засегнали и са избили на индиански движения, изнасилвания, но са пропуснали да отбележат своята пияна вмирисана армейска пасмина, изнасилвала и трепала из България по време на Втората световна война.
83
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 89====Как се плаща Освобождение? И с какво? "почешеш ли се ей тъй еднъжки, пари да падат наместо въшки....". А, сещам се - с 40-те катъра злато на Вълчан войвода и още 40-те на поп Мартин! Мълджийте ги търсят до днес, а те къде били - у московците! Без разписка, като на Боко шкафчето!
82
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свидетели сме на невероятната деградация на ръководството на Щатите! Дементен президент, нагъл и неадекватен про-стак - Държавен секретар, неграмотница - спикер на Държавния Департмент! В този институция е имало големи дипломати, отворете списъка им от ВСВ насам да видите какви имена! Сега сравнете по двойки: Путин - Байдън, Лавров - Блинкен, Захарова - Псаки! God, Save America!
81
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин 85.....Това е пълна гаддна измислица! А ти да паднеш веднъж в моите кунки, ще те чуят чак в Ушуайя! ***!
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 97........Какво? "...Германия ги изгони. Те не си тръгнаха доброволно.". ***сплескан, тръгваха си доброволно, а Германия няма средство, с което "да ги изгони"!И сега някои германци печелят добре от икономическите връзки с Русия, а със СП-2 щяха да спечелят много, ама окупаторът държи здраво немската овчарка на къс повод и им продава с 30-35% газа си по-скъпо от руския газ по тръбата! Не знам нищо за наеми, които янките да плащат на фрицовете! Я напиши нещо по този повод! С цифри!
79
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безспорно САЩ са в момента единствения агресор в света. Всеки може да пише каквото си иска, но това е факт и Не подлежи на съмнение, че са ***, живеещ от страданието на другите.
78
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 95 Забрави да споменеш колко милиарда долара плаща всяка година САЩ,за да използват немските бази. Пък аз не знам Русия да е плащала на някой когато армията и седи неканеа там.
77
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЩом не влязохме в НАТО с референдум и не можем да излезем с референдум значи, че това не е волята на народа, а сценарии в латиноамериканско-африкански стил. Няма разумен човек, които да отделя от данъците и благоденствието си средства за поддръжка на интересите на върхушката на САЩ, под предлог, че го пазят от несъществуващ враг, създаден в медиите.