САЩ разтревожени - Русия може да разположи ядрени оръжия в Беларус

Това може да доведе до ответен отговор, казаха от Вашингтон
19 яну 2022 08:13, Елка Василева
107
САЩ разтревожени - Русия може да разположи ядрени оръжия в Беларус
Снимка: архив, БГНЕС

Съединените щати са обезпокоени от проект за конституционна реформа в Беларус, която би позволила разполагането на руски ядрени оръжия в страната, граничеща с Украйна и Полша. Това заяви  пред репортери високопоставена служителка на Държавния департамент, предаде Франс прес.

Според нея президентът на Беларус Александър Лукашенко планира да прокара конституционни реформи на референдум, който може да бъде организиран през февруари.

"Тези конституционни промени биха могли да означават, че Беларус планира да разреши разполагането на ядрени и конвенционални сили на своя територия", каза тя.

Наличието на ядрени оръжия по границите на ЕС би представлявало риск за европейската сигурност и може да доведе до ответен отговор, предупреди тя.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Много се туткат альошите,отдавна трябваше да са докарали ракетите в Беларус.
70
0
 
5
 
! Отговори
Модерна Война преди 2 години
Ох умиргам, щяли с DHL да разпращат на подбрани адреси, на хора които не са санкционирани да не получават предназначените им бомби ли, та що ли, шо руските ракети ако че били точни и бързи били много скъпи, така че щело да е по ефтинко да премятат атометките по DHL! Модерни времена по Чарли Чаплигинович
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как е тръгнал чичкото дали прави разлика от разполагане и пращане по ДиЕйЧЕл, а
68
0
 
6
 
! Отговори
Кубинска криза преди 2 години
После няма да е лесно да се организират майдани срешу Лукашенко, съшото важи и за Куба и Венесуела.
67
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да това е гадно, САЩ като разположат ядрени оръжия в Украйна , а Русия разположи ядрени оръжия в Беларус, се губи предимството което трябваше да постигне САЩ над Русия.Много харчене за въоръжение на Украйна и Полша,а предимството става съмнително. Така че САЩ очевидно се замислят за отлагане на Третата световна война, защото без предимство няма голям смисъл да я започват.
66
0
 
3
 
! Отговори
Моите гаубици преди 2 години
Ги подариха на бурмите, ей така, от една патриотична глупост. 108 броя напълно функционални 122 мм гаубици. Сега ще ни плашат с тях. Добре че не сме им дали изчислителните планшети, а само линийки. Далекомери също не сме им дали.
65
0
 
15
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Когато сте на около 50 метра до танк който изстреля снаряд се изпускате по малка, а когато сте на 200 метра от взривяването на снаряда се изпускате по голяма нужда! Почти 99% от пишещите и даващи акъл не знаят какво е война! Дано не се случва, за ракети вообще няма нужда да говорим. Жалко че у нас сме само Патриоти на маса! За това ни тъпчат от всякъде. А по темата: щом единия може значи и другия може! Нали сме Демокрация!
64
0
 
6
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Въй,ам ся Ко ша правим.
63
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следват руски ядрени оръжия в Сърбия,Куба,Венецуела Индия и Иран.Но последните си имат.
62
0
 
25
 
! Отговори
Суверена Държава преди 2 години
Беларус е като Германия - може да си разполага ядрените оръжия където иска! Нали?
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блинкен се сети! Да напише договор с предложения.
60
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 81" Русофилчета стига сте мрънкали..." Нещо бъркаш, "европеецо" - САЩ мрънка и тях ги е страх, те са разтревожени.... Какво ли ще е, когато руски ракети отидат във Венецуела, или Никарагуа, или Куба???? Ще има пак "летящи" сенатори и крясъци "Руснаците идват"?
59
0
 
12
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Анонимен 81: Нека се пробват САЩ да поставят условия на Русия, и тогава да видим резултата. Какво ще направят? Нова Караибска криза? Знаем как завършва това.
58
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилчета стига сте мрънкали. По силния поставя условията и налага санкции. По слабия или изпълнява или яде бой до поси ране. Русначетата нещо се пообъркаха и ще трябва да им се посочи къде им е мястото.
57
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От какво се притесняват? Беларус не е в НАТО и с Русия могат да правят каквото си искат помежду си. По същия начин Русия няма от какво да се притеснява, когато САЩ сложат ракети в Румъния. Какво правят държавите от НАТО помежду си, си е тяхна работа!
56
0
 
25
 
! Отговори
СС преди 2 години
САЩ какво правят с военни бази в Германия,Италия и Испания ??? Имат около 150 бази по света ,но Русия не може да поставя ракети в Беларус !!!
55
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е новият Афганистан. САЩ са решили да ги оправят.
54
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слагайте санкции на още олигарси около Путин, за да предизвикате недоволство у тези милиардери и да направят държавен преврат и да го свалят от власт. После ще им благодарите и ще ги направите президенти на всички части на бившата Руска федерация. И ще ги накарате да воюват помежду си за мир и демокрация.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги сложат и САЩ, и Русия. После ще се съберат на мирна конференция и ще се разберат да ги изтеглят.
52
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слагайте ядрено оръжие в Литва, Латвия, Естония. Защитете хората. Не се тревожете и не бъдете несигурни.