При ескалация в Украйна ЕС готов да отговори с масивни санкции

Фон дер Лайен: Не трябва да се позволява на Русия да разделя Европа
20 яну 2022 14:41, Елка Василева
189
При ескалация в Украйна ЕС готов да отговори с масивни санкции
Снимка: архив, БГНЕС

Не трябва да се позволява на Русия да разделя Европа на сфери на влияние, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още по темата

Ако има ескалация в Украйна, ЕС е готов да отговори "с масивни икономически и финансови санкции", подчерта тя в речта си на събитие на Световния икономически форум.

"Надяваме се атака да не се случи, но ако се случи, ние сме подготвени", каза Фон дер Лайен и добави, че политиката на Кремъл е "опасна".

Фон дер Лайен също така посочи, че през 2022 г. е необходимо доверие повече от всякога, тъй като може да "измести" мисленето на страните от конфликт "към сътрудничество".

В изказването си за Световния икономически форум шефът на ЕК определи доверието като "най-скъпата валута" в момента.

"Доверието между страните може да наклони баланса в международните отношения“, заключи Фон дер Лайен, цитирана от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
12
 
! Отговори
Е вропеец преди 2 години
Ще напраиме един гейпарад.
130
2
 
18
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Конфликт ще има ако Киев започне масирана военна операция срещу Донбас и Луганск. Руските войски затова са до границата, за да им попречат това да се случи. А САЩ и ЕС ако искат да има мир трябва да спрат да поощряват и въоръжават Украйна за да търси военно решение на конфликта със сепаратистите в Донбас и Луганск.
129
8
 
3
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 2 години
Байдън обеща че ще разкрие реалното финансово състояния на Путин и той веднага заяви че това ще бъде краят на взаимоотношенията между двете страни , значи това е много болно за Путин и би било истински кошмар за него . Другите санкции са афиф
128
2
 
18
 
! Отговори
Трол преди 2 години
Американският президент се държи така все едно е КУПИЛ Украйна като коледен подарък за синчето, какво търсят НАТО на границата на Русия . НЕ Путин, а САЩ провокира напрежение. Стария сценарий за отклоняване на вниманието от вътрешните им проблеми - ПСЕВДОдемокрацията им ,***, кредитната криза за която плаща целия свят.... Като не върви вътрешната политика да си намерим външен противник ... така и оръжието ще можем да си продаваме...
127
3
 
4
 
! Отговори
Русия ще Ви огововри преди 2 години
С МАСИВ НИТЕ СИТЕС ТИСИ !!
126
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключително глупави отговори защо Русия с нищо не е привлекателна. Работели украинци и грузинци в Русия и затова много обичали руския свят. По тая логика тъй-като милиони българи работят на Запад значи много обичат тоя запад. Известните личности с руско гражданство са Депардийо и Стиван Сегал. Подмамени с апартаменти и дачи от Путин за да приемат руско гражданство. Впоследствие и двамата са разпродали всичко и са избягали завинаги от руския свят. Депардио беше на два пъти обиран и бит на улицат
125
1
 
13
 
! Отговори
Дъвката Украйна преди 2 години
Е предназначена да убеди западняка, че липсата на ток, газ, работа, пари, храна,автомобил е следствие от някаква демократична солидарност, а не от некадърно управление последните 25 години. Както казаха дори Байдън не вярва на тази измислица.
124
1
 
13
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Ако се ръководим от това какво направи госпожата с немската армия,в случай на ескалация/война е най-добре ЕС да обяви пълна и безусловна капитулация!
123
8
 
2
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
"Истината ,по време на война"? Казват, че първото нещо което убиват по време на война, това било ..истината! Съдейки по лъжите и манипулациите на руските таракани, ще излезе че тезималоумници, наистина се готвят да нахлуят в независима държава!
122
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Импотентното нато се чуди какво да измисли, само и само да оправдае огромния си бюджет и безсмисленото си съществуване. За тия, дето ще цъкат минуси ще кажа, че нато съществува само заради Русия.
121
8
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Бой по руските империалисти. Те не разбират от друго.
120
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен: "Грузия и Украйна сами се вкарва в този руски свят." - я се поинтересувай колко гастарбайтери има в Русия от тези места и тогава пиши глупости!
119
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен: "Русия с нищо не може да привлече хората по света. Вместо да ги привлича тя постоянно ги отблъсква" Стига си чел наръчника на чичо Сам с доводи- не е актуален и вече има интернет! Поинтересувай се колко известни личности се сдобиха с руско гражданство, а?!
118
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилството плюе наляво и надясно по САЩ, ЕС и НАТО, но никой от тях не казва защо Русия с нищо не може да привлече хората по света. Вместо да ги привлича тя постоянно ги отблъсква и в крайна сметка Русия остана сама като грозна парясница. Ами ако беше с нещо привлекателна, нямаше да има нужда от реклами на руския свят които нямат нищо общо с действителността, нямаше да има нужда да напада Грузия и Украйна за да ги вкарва в този руски свят. Тези държави сами щяхя да се натискат за руския свят.
117
0
 
16
 
! Отговори
Боли ме шнура преди 2 години
ЕС е жалка шайка писачи на декларации, основно това правят като има някакъв проблем.
116
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахахаха .. милите, мн са забавни!
115
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ше обръснат на Герги мишниците...
114
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вържете хъскито!
113
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите са военнопрестъпници и извършиха геноцид. Много години престъпленията им оставаха скрити и се покриваха от Запада, защото бяха съюзник на САЩ срещу Съветския съюз.
112
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време сложиха ембарго на Сърбия. Хвърлиха бомби с обеднен уран, разделиха ги, а ние дадохме небето и се разболява мн. хора в западните покрайнини в двете страни. Спомнете си! Сега ще ударят на камък. Мислите ли че украинец ще стреля срещу русняк? Аз не! Освен платените и вербуваните. Дано не се случва, но ето че се случи в Сърбия.